Pe parcursul acestui an, ședințele Consiliului Local Câmpina au început cu un minut dedicat Centenarului, un minut (simbolic, pentru că uneori au fost două, trei sau cinci minute) în care s-a vorbit despre evenimentele premergătoare Marii Uniri, despre Armata Română, despre guverne și diplomație, despre jocurile politice ale vremii, despre Câmpina de acum 100 de ani. În ședința din 21 noiembrie, "Minutul Centenarului" a ajuns la final cu o ediție specială, dacă îi putem spune așa, la care și-au adus contribuția consilierul local Dragomir Enache și părintele Grigore Alexandru Meșteroaie de la Parohia "Sfântul Nicolae" din Câmpina.
Consilierul Dragomir Enache a vorbit mai întâi despre Congresul General al Bucovinei, de la Cernăuți, care, în noiembrie 1918, a votat "unirea necondiționată și pe veci" cu România. Apoi, despre Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, de la 1 Decembrie 1918, la care au venit 1.228 de delegați care au votat "Rezoluția de la Alba Iulia" prin care se pecetluia unirea Transilvaniei cu Regatul Român. (video)
Părintele Grigore Alexandru Meșteroaie, doctor în teologie, a venit în fața Consiliului Local pentru a vorbi, la această ultimă ediție a "Minutului Centenarului", despre rolul și implicarea Bisericii românești în viața socială și culturală de-a lungul istoriei. “Suntem printre puținele popoare ce au ca dată consacrată de Zi Națională nu o dată referitoare la dobândirea Independenței, ci una legată de un eveniment evocat de principiile Bisericii, în general, și anume unirea sau unitatea. Rugăciunea pentru mai-marii orașelor și ai satelor, pentru armata creștină, pentru eroii neamului și, în general, pentru ocârmuirea lumească, reprezintă o constantă a cultului ortodox. De aceea, Biserica are rolul, din punct de vedere social, și de a coagula și înnobila toți factorii de decizie ai comunităților. Reușita Marii Uniri de la 1918 nu se datorează însă doar acestei dimensiuni, ci, aceasta a reprezentat împlinirea mai multor rugăciuni și acțiuni răspicate ale poporului român, rugăciuni împletite cu implicarea practică a factorilor de decizie în diferite situații, multe din ele situații-limită, convertite în sacrificiul suprem", a spus părintele Grigore Meșteroaie. (video)
La finalul discursul său ținut în plenul Consiliului Local, părintele Meșteroaie ne-a reamintit tuturor cuvintele emblematice ale profesorului Adrian Cioroianu: "Să nu uităm că Unirea se construiește în fiecare zi!"
Primăria Municipiului Câmpina informează cetățenii cu privire la termenele de eliberare a cărților de identitate (model 1997), precum și la situația operativă privind cărțile electronice de identitate.
Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a primit semnale că mai mulți cetățeni au fost apelați telefonic de persoane care s-au prezentat drept angajați ai caselor de asigurări de sănătate.
Casa de copii ”Ada Marinescu” a rămas în memoria colectivă a câmpinenilor, indiferent de numele purtat de această instituție după 1989, ca un simbol al copiilor orfani.
Societatea HidroPrahova SA anunță că, pe fondul temperaturilor ridicate și lipsei prelungite de precipitații, în mai multe localități s-au înregistrat creșteri semnificative ale consumului de apă potabilă.