CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Triumf românesc la Festivalul Mondial al Modei - Dubai 2021. Delia Lazăr, Lidia Ellersdorfer și Irina Fensi au obținut trei dintre trofeele festivalului

- Eveniment -

Triumf românesc la Festivalul Mondial al Modei - Dubai 2021. Delia Lazăr, Lidia Ellersdorfer și Irina Fensi au obținut trei dintre trofeele festivalului

În anul 2018, designerul câmpinean Delia Lazăr obținea premiul pentru "Cea mai bună/frumoasă rochie" la Festivalul Mondial al Modei de la Dubai, Emiratele Arabe Unite. Anul acesta, la a patra ediție a festivalului, Delia Lazăr a fost invitată să facă parte din staff, ca director artistic al evenimentului. Un eveniment care s-a desfășurat la finalul lunii octombrie, pe parcursul a trei zile și a însemnat un adevărat maraton al modei mondiale.

“Am fost onorată și foarte, foarte bucuroasă când mi s-a propus să fiu director artistic la World Fashion Festival Awards din Dubai. A fost o provocare pentru mine, o primă experiență de acest gen și recunosc că am avut unele emoții. Bine, au fost emoții înainte de eveniment pentru că în timpul evenimentului nu mai aveai timp să te gândești la nimic altceva. A fost o adevărată desfășurare de forțe, un maraton, o nebunie frumoasă. A fost o ediție dedicată rochiilor de mireasă și 50 de designeri din zece țări și-au prezentat colecțiile. În trei zile! Plus colecțiile prezentate de invitații speciali, designeri cu experiență, nume cunoscute în domeniul modei, unii chiar profesori de design vestimentar la universități de renume. A fost extraordinar! Cred că m-am ridicat la nivelul evenimentului de vreme ce la final mi s-a acordat trofeul pentru Cel mai bun director artistic, o premieră la World Fashion Festival Awards”, ne-a declarat Delia Lazăr. Care a fost cea mai mare provocare pe parcursul celor trei zile ale venimentului? “Să ții publicul în sală patru-cinci ore. Pentru că, iată, de exemplu, în prima zi, au fost aproape 30 de prezentări de colecții. Au fost peste cinci ore și este important ca oamenii să nu plece din sală, să vadă până la final toate colecțiile tuturor designerilor. Aici a fost marea provocare!”, a spus Delia Lazăr.

Designerul câmpinean și-a prezentat în avanpremieră, la World Fashion Festival Awards, la categoria “special guest”, noua sa colecție – “Eminesciana”, inspirată din simbolistica... eminesciană și dedicată, evident, marelui poet național. Lansarea oficială a colecției va avea loc pe 15 ianuarie 2022, la Palatul Culturii din Ploiești, în cadrul unui eveniment organizat în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Prahova. “Colecția mea a fost așa, ca o boare, în tumultul acela de la Dubai, după zeci de colecții strălucitoare, cu paiete, sclipici, voaluri și creoline. Cel puțin, așa am perceput eu. Eminesciana este o colecție din 12 piese, ținute de culoare albă, simple, cu simbolurile eminesciene de culoare neagră, imprimate pe material, completate cu bijuterii din inox, cu aceleași simboluri, bijuterii care fac parte din Colecția Ethnos a creatorului Leo Gherasim. Prezentarea a fost făcută pe o muzică specială – “Balada” lui Ciprian Porumbescu, în fundal rulând un fragment din filmul “Ciprian Porumbescu”, acel fragment în care Porumbescu se întâlnește cu Eminescu. Probabil că este o colecție mai puțin înțeleasă la Dubai, dar eu am reprezentat România, iar Eminescu este un poet universal!”, ne-a spus cu emoție în glas Delia Lazăr.

World Fashion Festival Awards Dubai 2021 a însemnat o recunoaștere internațională pentru alte două românce. Lidia Ellersdorfer (din Câmpina) și Irina Fensi (București) au obținut trofeele “Best make-up artist”, respectiv “Best hair-stilist”. Despre Lidia Ellersdorfer, noi am mai scris. Este câștigătoare a numeroase premii și diplome de excelență la concursuri importante de cosmetică și make-up și... proprietara Salonului Cleopatra din Câmpina. Festivalul Mondial al Modei de la Dubai a fost prima ei experiență internațională de o asemenea anvergură și, iată, a obținut trofeul pentru cel mai bun make-up artist, chiar dacă a avut parte de o concurență dură - peste 30 de make-up artiști din toată lumea au participat la acest eveniment.
World Fashion Festival Awards Dubai este unul dintre cele mai importante evenimente din lume, dedicate modei şi modelingului. La această ediție, membru de onoare al juriului a fost o altă româncă, creatoarea de modă Tina Olari. Iar printre invitații speciali s-a numărat și Carmina Cotfas, Miss Univers România 2021.


07 Nov 2021 19:32 5934 vizualizari



Comentarii






1298 vizualizari 31 Mar 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

citeste mai mult
2096 vizualizari 25 Mar 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

citeste mai mult
2906 vizualizari 21 Mar 2024 08:05

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

citeste mai mult
1914 vizualizari 17 Mar 2024 11:53

Gala folk ”Om bun”, în perioada 27-29 martie 2024, la Breaza

Primăria și Consiliul Local Breaza, Centrul Cultural ”Ion Manolescu” Breaza, în parteneriat cu Asociația Culturală ”Tatiana Stepa”, organizează în ultima săptămână a lunii martie, la Breaza, Gala folk ”Om bun”, în memoria lui Victor Socaciu, eveniment ajuns la a patra ediție.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV