Soluții pentru redeschiderea unor secții ale Spitalului Municipal Câmpina. Prima vizată - Secția de Obstetrică-Ginecologie

Actualitate (Categoria articolului)

În ziua redeschiderii Policlinicii Municipale Câmpina, miercuri, 10 iunie, prefectul județului Prahova - Cristian Ionescu, directorul Direcției de Sănătate Publică - Bogdan Nica, primarul Câmpinei Horia Tiseanu și viceprimarul Adrian Pițigoi s-au întâlnit cu conducerea Spitalului Municipal (managerul Călin Tiu și directorul medical Mihaela Petrovici), pentru a discuta și despre posibilitatea de redeschidere treptată a unor secții din cadrul spitalului, chiar dacă acesta este în continuare unitate suport pentru pacienții COVID-19. 

Vă reamintim că, din 31 martie 2020, prin ordin al Ministrului Sănătății, Spitalul Municipal Câmpina a fost declarat unitate suport pentru pacienții cu COVID-19, ceea ce a dus la limitarea severă a internărilor, a asigurării tratamentelor curente pentru diverse tipuri de bolnavi cronici și a altor acte medicale. Acum, odată cu noile măsuri de relaxare, dar având în vedere și numărul destul de mic de cazuri de pacienți infectați cu noul coronavirus, se discută despre posibilitatea deschiderii treptate a unor secții din cadrul Spitalului Muinicipal.
”Am venit împreună cu directorul DSP Prahova, Bogdan Nica, pentru a evalua posibilitatea deschiderii Spitalului Municipal Câmpina și pentru pacienții non-COVID, pentru a identifica acele soluții care permit două circuite pentru pacienții suspecți de COVID și cei care nu sunt suspecți de COVID”, a precizat prefectul Cristian Ionescu. (video)
Lămuririle tehnice și concrete au fost aduse de Bogdan Nica, directorul DSP Prahova, cel de care, până la urmă, depinde redeschiderea parțială a Spitalului Municipal: ”La Spitalul Municipal Câmpina, ca și la alte spitale din județ, prevenția a funcționat. Tot personalul spitalului a fost testat și a fost negativ, cu toate că au fost destule cazuri, inclusiv acum fiind o persoană internată la Terapie Intensivă. Este internată de 35 zile și ținută în viață, practic este o luptă pentru viață. Ceea ce vrem noi să facem, inclusiv în spiritul a ceea ce dorește populația, dar și în baza cerințelor Ministerului Sănătății, este să creem posibilitatea pacienților cronici de a putea beneficia într-o unitate spitalicească de tratamentul și îngrijirea necesare. Am găsit soluții pentru redeschiderea Secției de Obstetrică-Ginecologie pentru pacienți non-COVID. De asemenea, sper ca mâine să găsim o soluție pentru o sală de operație tampon, inclusiv prin folosirea Secției de Boli Infecțioase (n.n. - situată pe Strada Vasile Alecsandri). Într-un termen foarte scurt, bolnavii cronici să poată fi tratați pe un circuit non-COVID, cu niște restricții - un  număr mai mic de pacienți, respectarea măsurilor de distanțare etc. Măsurile foarte dure pe care le-am luat, dar corecte în opinia noastră, au dus la lipsa contaminării personalului, dar și a pacienților suspecți, ceea ce este foarte important. Trebuie să găsim un echilibru între prevenție și necesitatea de a trata cât mai mulți bolnavi. Poate în câteva zile, o săptămână, maxim zece zile să putem ajunge la un număr de 70 pacienți internați la Câmpina, și nu 20 și ceva cât avem acum”, a precizat Bogdan Nica, directorul DSP Prahova. (video)

Citiți și: Policlinica Municipală Câmpina și-a reluat activitatea cu pacienții. ”Oamenii au înțeles că trebuie să se programeze și să respecte acea programare”

7266 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1081 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

1127 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

938 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

486 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.