Alarmă la Spitalul Voila. ISU Prahova a desfășurat un exercițiu de evacuare în caz de incendiu

Actualitate (Categoria articolului)

După ce, în urmă cu aproximativ o săptămână, ISU Prahova a desfășurat un exercițiu de alarmare la Spitalul Municipal Câmpina, acum a venit rândul unui exercițiu similar la Spitalul de Psihiatrie Voila. De această dată, acțiunea a fost coordonată de colonelul Dumitru Elisei, prim-adjunctul inspectorului general al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, iar exercițiul a fost sprijinit de Poliția Locală Câmpina, la fața locului fiind prezent, alături de un echipaj de agenți, și directorul acestei instituții, Romeo Văsii.

Conform scenariului de alarmare, un incendiu a izbucnit la Castel, unde se află o parte a sediului administrativ și una dintre secțiile cu pacienți. Incendiul a izbucnit la etajul I, acolo unde au rămas blocate trei persoane, care au fost evacuate în cadrul intervenției pompierilor. Cea mai spectaculoasă a fost evacuarea unui bărbat folosindu-se autoscara, intervenție care a captat atenția tuturor. În exercițiul ISU Prahova nu au fost implicați pacienți ai spitalului, ci numai cadrele medicale.
Colonelul Dumitru Elisei, prim-adjunctul inspectorului general al ISU Prahova, ne-a declarat la finalul acțiunii: ”În cadrul exercițiului de astăzi a fost simulat un incendiu în care au fost surprinse trei persoane. S-a procedat la evacuarea acestora și la stingerea incendiului. De asemenea, la finalul exercițiului s-a desfășurat un instructaj cu personalul spitalului privind regulile de prevenire ale unui incendiu și ce ar trebui să facem în cazul unui incendiu. Apoi, s-a executat o demonstrație privind folosirea stingătoarelor de incendiu”.

4311 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2158 vizualizari
17 apr. 2021 20:03

Polițiștii prahoveni au verificat zonele de agrement, inclusiv la Câmpina și Valea Doftanei. Au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale

În cursul zilei de sâmbătă, 17 aprilie, polițiștii prahoveni au desfășurat o amplă acțiune în principalele zone de agrement din județul Prahova (Ploiești, Bucov, Câmpina, Valea Doftanei, Vălenii de Munte și Măneciu - Cheia) pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, dar și pentru asigurarea unui climat de ordine publică.  

3443 vizualizari
17 apr. 2021 19:22

Probleme pe Strada Muscelului. Firma care asfaltează, pusă să refacă o parte din lucrare

3 comentarii

Sâmbătă, 17 aprilie, în jurul orei 18.00, când muncitorii care lucrează la asfaltarea unei părți a Străzii Muscelului și a străduțelor adiacente (acolo unde s-a intervenit la conducta de gaze) se pregăteau să încheie activitatea, la fața locului a sosit primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

Alte stiri recente

3041 vizualizari
16 apr. 2021 09:10

Societate de construcții din zona Câmpina angajează agent de vânzări produse metalurgice

Societatea de construcții LE GRAND G&G SRL angajează AGENT DE VÂNZĂRI PRODUSE METALURGICE.

5783 vizualizari
16 apr. 2021 08:04

Un simbol al Câmpinei culturale de altădată, ”Casa Cărții” a devenit ”Centru shop”. Un magazin cu de toate, dar nu și cu carte

”Casa Cărții” din centrul municipiului Câmpina reprezintă un exemplu negativ de gestionare a unei situații. Un edificiu reprezentativ pentru cultura unui oraș care s-a mândrit mult timp cu numărul cel mai mare de intelectuali la mia de locuitori a ajuns acum un magazin cu... chinezării. Nu este nimic desuet într-un astfel de magazin, dar parcă este limita cea mai de jos a comerțului, mai ales într-un spațiu aproape sacru, unde, cu niște ani în urmă, își lansau cărți Fănuș Neagu, Ana Blandiana, Adrian Păunescu, Romulus Rusan și mulți, mulți alții.