Fundația Zamolxes organizează a XIV-a ediție a Festivalului Tineretului, Câmpina 2019

Social (Categoria articolului)

Fundația Zamolxes organizează până la 30 noiembrie 2019 o serie de evenimente și ateliere de lucru pentru tinerii câmpineni cu abilități artistice. Acestea fac parte din proiectul “Festivalul Tineretului”, ediția a XIV-a, finanțat de Primăria și Consiliul Local Câmpina și au ca scop creşterea gradului de cultură şi civilizaţie în rândul tinerilor din comunitatea locală. Preselecțiile vor fi organizate la Centrul Cultural pentru Tineret Zamolxes, iar în urma acestora vor fi aleși 50 de tineri din școlile și liceele câmpinene, care vor participa la patru ateliere de lucru pe următoarele teme: muzică, teatru, dans și animație stradală.

Obiectivele proiectului sunt următoarele: 
- formarea tinerilor în artele spectacolului (muzică, teatru, dans și animație stradală) 
- dezvoltarea spiritului de echipă și leadership a acestor tineri
- dobândirea de competențe în managament cultural de către tineri 
Ateliere de lucru săptămânale se desfășoară în perioada 14 octombrie - 8 noiembrie 2019. Finaliștii de la fiecare categorie de concurs vor avea ocazia să-și demonstreze talentul pe scenă, în cadrul spectacolului care se va desfășura pe 15 noiembrie, ora 16.30, la Casa de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina. 
Partenerii Fundației Zamolxes în derularea acestui proiectColegiul Naţional „Nicolae Grigorescu”, Liceul Tenhologic Energetic, Colegiul Tehnic Forestier, Liceul Tehnologic „Constantin Istrati”,  Liceul Tehnologic Mecanic, Şcoala Gimnazială Ion Câmpineanu”, Şcoala Centrală, Şcoala Gimnazială „B.P. Hasdeu” și Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”. 
Parteneri media: CâmpinaTV.ro, Oglinda, Valea Prahovei TV și Observatorul Prahovean
Proiect finanțat de Primăria Municipiului Câmpina prin Legea nr. 350/2005 privind finanțarea asociațiilor și fundațiilor non-profit.

1620 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1763 vizualizari
14 oct. 2019 22:06

Scrisoarea impresionantă a unei femei ai cărei părinți au fost uciși, către parlamentarii care au votat Legea recursului compensatoriu

1 comentarii

Maria Dumitru este o femeie din Constanța, ai cărei părinți au fost uciși cu bestialitate, în vara acestui an, de un individ eliberat din penitenciar în baza Legii privind recursul compensatoriu. Pe 9 octombrie 2019, ea le-a trimis o scrisoare parlamentarilor care au aprobat această lege controversată, cerându-le să o abroge cât mai repede. ”Vă consider părtaş la această dublă crimă şi sper ca această vină să vă urmărească până la sfârşitul vieţii, aşa cum durerea de a-mi pierde părinţii în cel mai crud mod cu putinţă va fi cu mine pentru totdeauna. Nu există noapte în care să nu mă gândesc la suferința fizică și mentală din ultimele lor minute”, scrie Maria Dumitru în scrisoarea adresată parlamentarilor.

787 vizualizari
14 oct. 2019 21:30

”Un pas către tine”, un proiect important destinat copiilor de la Centrul "Glasul Autismului" din Câmpina

Proiectul „Un pas către tine” se derulează pe parcursul a trei luni la Centrul ”Glasul Autismului” din Câmpina și își propune să valorifice potențialul copiilor cu tulburări din spectrul autist, beneficiari ai centrului menționat, prin implicarea în activități de coordonare, mișcare și sport. Acesta este cel de-al doilea proiect al Asociației "Glasul Autismului" finanțat de Kaufland în cadrul Programului START ONG, implementat de Act for Tomorrow.

Alte stiri recente

1645 vizualizari
14 oct. 2019 20:16

Trafic deviat și stații desființate temporar în Câmpina, pe Bd. Carol I, pentru executarea lucrărilor de canalizare. Marți se asfaltează și Strada Golești

După cum vă informam la sfârșitul săptămânii trecute, de astăzi, 14 octombrie 2019, Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina este închis circulației pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu de la Fibec și Biserica de la Brazi, pentru executarea lucrărilor de canalizare derulate cu fonduri europene prin HidroPrahova. Avizul de închidere a circulației este valabil până pe 8 noiembrie 2019, iar în toată această perioadă traficul rutier va fi deviat pe străzile Frații Golești și B.P. Hasdeu.

1558 vizualizari
14 oct. 2019 16:46

Sâmbătă, 19 octombrie, la Câmpina au loc Cupa Speranțelor Olimpice și Memorialul ”Luca Henegar”, la aruncări

Cele mai importante competiții de atletism găzduite de Câmpina au loc în mod tradițional în luna octombrie, atunci când în organziarea CSS ”Constantin IstratI” și a Casei Tineretului se desfășoară Cupa Speranțelor Olimpice, ajunsă la a treia ediție, și Memorialul ”Luca Henegar”, la aruncări. Organizarea simultană a celor două competiții care aduc la Câmpina, în fiecare an, cei mai buni aruncători din România, este singurul prilej de omagiere a unei mari personalități a Câmpinei, un om de mare valoare și de o modestie rară - profesorul Luca Henegar.