S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 14 iunie

Social (Categoria articolului)

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

14 iunie...
1906 – În drum spre Sinaia, Regele Carol I și Regina Elisabeta, împreună cu principesele Maria, Elisabeta și principele Carol, poposesc la Câmpina, la sediul Primăriei, unde se întâlnesc cu oficialitățile locale, dar și cu Iorgulache Niculescu, ajuns la 80 de ani, zapciu pe vremea când Carol I venea la București și devenea domnitor cu patru decenii înainte.
1942 – La Câmpina se inaugura Pavilionul Asociației Române pentru Propaganda Aeronauticii, unul dintre cele mai apreciate la acel moment în țară. (foto - sursa: Facebook.com/Campina în imagini)
1964 – În ultima etapă din Divizia B, CFR Pașcani – Poiana Câmpina 2-1. În cazul unei victorii, Poiana Câmpina ar fi promovat în Divizia A, fiind sezonul în care a fost cel mai aproape de o asemenea uriașă performanță.
2009 – Se încheia la baza sportivă Fibec, turneul de tenis BCR Tenis Partener, inclus în calendarul oficial al federației de specialitate, cu peste 80 de sportivi, pe trei categorii valorice, în finala celei mai valoroase categorii întâlnindu-se doi câmpineni, Alexandru Petcu – Dan Comănescu 6-0, 7-6.
2010 – La sediul Primăriei Câmpina se anunța consens politic pentru realizarea unui pasaj subteran în centrul Câmpina. La anunț participau Horia Tiseanu, Virgil Guran, Florin Anghel, Ion Dragomir și Luminița Dumitrescu, reprezentând toate forțele politice importante pe plan local la momentul respectiv. S-a făcut un concurs de soluții pentru care s-au cheltuit niște bani și... atât.
2013 – La Biblioteca Municipală ”dr. C.I. Istrati” Câmpina avea loc lansarea volumului ”Stare de lectură”, de Florin Dochia.

(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă și până la diverse articole de presă.)

4092 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1433 vizualizari
25 feb. 2024 10:16

La Câmpina, Fundația Zamolxes a deschis Academia STEAM, o șansă pentru viitorul multor tineri

Centrul pentru Tineret Zamolxes din Câmpina a fost gazda deschiderii Academiei STEAM, un eveniment la care a fost prezent și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

1313 vizualizari
21 feb. 2024 23:01

Câștigătorii concursului de fotografie OBIECTIV: CÂMPINA CURATĂ

1 comentarii

Asociația Câmpina Curată și Partidul Câmpina Curată au organizat un concurs inedit de fotografie, prin care s-a dorit aducerea în atenția publicului a unor probleme legate de curățenia din municipiul Câmpina. Ȋn ciuda temei aparent negative, acest concurs a constituit un mesaj pozitiv pentru schimbare, o campanie de conștientizare și implicare activă. Câteva sute de fotografii au fost înscrise în concurs de către fotografi amatori și profesioniști.

Alte stiri recente

160 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

179 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.