Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.
14 iunie...
1906 – În drum spre Sinaia, Regele Carol I și Regina Elisabeta, împreună cu principesele Maria, Elisabeta și principele Carol, poposesc la Câmpina, la sediul Primăriei, unde se întâlnesc cu oficialitățile locale, dar și cu Iorgulache Niculescu, ajuns la 80 de ani, zapciu pe vremea când Carol I venea la București și devenea domnitor cu patru decenii înainte.
1942 – La Câmpina se inaugura Pavilionul Asociației Române pentru Propaganda Aeronauticii, unul dintre cele mai apreciate la acel moment în țară. (foto - sursa: Facebook.com/Campina în imagini)
1964 – În ultima etapă din Divizia B, CFR Pașcani – Poiana Câmpina 2-1. În cazul unei victorii, Poiana Câmpina ar fi promovat în Divizia A, fiind sezonul în care a fost cel mai aproape de o asemenea uriașă performanță.
2009 – Se încheia la baza sportivă Fibec, turneul de tenis BCR Tenis Partener, inclus în calendarul oficial al federației de specialitate, cu peste 80 de sportivi, pe trei categorii valorice, în finala celei mai valoroase categorii întâlnindu-se doi câmpineni, Alexandru Petcu – Dan Comănescu 6-0, 7-6.
2010 – La sediul Primăriei Câmpina se anunța consens politic pentru realizarea unui pasaj subteran în centrul Câmpina. La anunț participau Horia Tiseanu, Virgil Guran, Florin Anghel, Ion Dragomir și Luminița Dumitrescu, reprezentând toate forțele politice importante pe plan local la momentul respectiv. S-a făcut un concurs de soluții pentru care s-au cheltuit niște bani și... atât.
2013 – La Biblioteca Municipală ”dr. C.I. Istrati” Câmpina avea loc lansarea volumului ”Stare de lectură”, de Florin Dochia.
(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă și până la diverse articole de presă.)
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.