”Ora Magică”, un concept care începe să fie implementat și la Spitalul Municipal Câmpina

Social (Categoria articolului)

La Spitalul Municipal Câmpina a avut loc vineri, 17 noiembrie, un eveniment menit să ducă la implementarea unui nou concept în maternitate - ”Ora Magică”, prilej cu care cadrele medicale din Secția de Neonatologie au putut învăța despre skin-to-skin în prima oră după naștere.

Evenimentul de la Câmpina a fost prefațat cu două zile mai devreme de conferința ”Magia maternității”, care a avut loc la București și la care au participat și medici din Câmpina. Apoi, vineri, la Câmpina, Kajsa Brimdyr și KarinCadwell, cercetători din Statele Unite ale Americii ai Healthy Children Project, împreună cu Sorana Mureșan, președinte fondator al Asociației ProMama, au vorbit despre implementarea acestui nou concept și în maternitatea din cadrul Spitalului Municipal Câmpina. La prezentarea conceptului a fost prezent și directorul medical al Spitalului Municipal, dr. Călin Tiu, iar după partea teoretică, întreaga activitate s-a mutat în Compartimentul de Neonatologie al spitalului câmpinean.
Practic, conceptul ”Ora Magică” presupune ca în prima oră după naștere, nou-născutul să fie în contact permanent cu mama, ceea ce - s-a demonstrat prin cercetări - contribuie la întârirea acestei relații, dar, mai ales, la creșterea ratei de supraviețuire a nou-născutului și o evoluție ulterioară mult mai favorabilă.
”Sunt foarte fericită să ne aflăm la Câmpina, cea de-a cincea maternitate în care implementăm programul Ora Magică a nou-născutului. De data acaesta, au fost alături de noi specialiștii de la Institutul Healthy Children Project, din Statele Unite, cei mai cunoscuți și recunoscuți specialiști la nivel mondial pe procedura Ora Magică a nou-născutului. Acest program l-am adus în România împreună cu ei din anul 2012. De atunci am făcut educație prenatală, dar și educație și informare în rândul personalului medical și dorința noastră, a specialiștilor de la Asociația PoMama, este ca această procedură să devină una de rutină în întreaga țară”, ne-a declarat Sorana Mureșan, președinte fondator al Asociației ProMama și specialist în ”Ora Magică”.
La rândul său, dr. Cristina Popa, medic primar neonatolog și coordonator al Compartimentului de Neonatologie de la Spitalul Municipal Câmpina, a mai adăugat: ”Sunt recunoscătoare Asociației Promama și invitatelor din Statele Unite pentru că ne-au ales pe noi ca maternitate să implementăm Ora Magică, pentru o adaptare mai bună a nou-născutului la viața extrauterină și pentru a crește adresabilitatea populației feminine care își dorește să beneficieze de acest nou concept din prima oră de viață a bebelușului. S-a dovedit științific că toți nou-născuții care beneficiază de această Oră Magică au o rată de supraviețuire mai mare și o evoluție ulterioară mult mai favorabilă”.

3541 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

667 vizualizari
07 dec. 2023 13:54

S-a încheiat votul pentru proiectele propuse la Câmpina pentru bugetare participativă. Cinci proiecte au strâns 451 voturi

În seara zilei de 6 decembrie s-a încheiat votul pentru proiectele propuse a fi realizate prin bugetare participativă. Cele cinci proiecte admise au adunat 451 voturi.

2150 vizualizari
04 dec. 2023 12:52

Sistemul de returnare – garanție începe să funcționeze și la Câmpina. Cam ca-n toată țara...

2 comentarii

Din 30 noiembrie 2023, în toată țara ar fi trebuit să intre în vigoare sistemul de returnare – garanție, al cărui principal scop este de a crește reciclarea, de a contribui la protejarea mediului.

Alte stiri recente

1223 vizualizari
07 dec. 2023 21:30

A fost lansat proiectul Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat la Câmpina

Joi seară, într-un spațiu elegant și bine pus la punct din clădirea BCR, din centrul municipiului Câmpina, a avut loc lansarea proiectului Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat în Câmpina.

578 vizualizari
07 dec. 2023 18:43

Tribunalul Ilfov a admis suspendarea hotărârii privind terenurile de pe râul Doftana

Joi, 7 decembrie 2023, a fost primul termen în procesul intentat de societățile Elsid și Electrocarbon împotriva Consiliului Local Câmpina și Primăriei Câmpina pentru suspendarea hotărârii privind aprobarea îndeplinirii procedurilor de radiere din Cartea Funciară a dreptului de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea celor două societăți asupra terenurilor aparținând municipalității, situate pe albia râului Doftana, acolo unde Elsid și Electrocarbon au investiții în domeniul energetic.