CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

”Ora Magică”, un concept care începe să fie implementat și la Spitalul Municipal Câmpina

- Social -

”Ora Magică”, un concept care începe să fie implementat și la Spitalul Municipal Câmpina

La Spitalul Municipal Câmpina a avut loc vineri, 17 noiembrie, un eveniment menit să ducă la implementarea unui nou concept în maternitate - ”Ora Magică”, prilej cu care cadrele medicale din Secția de Neonatologie au putut învăța despre skin-to-skin în prima oră după naștere.

Evenimentul de la Câmpina a fost prefațat cu două zile mai devreme de conferința ”Magia maternității”, care a avut loc la București și la care au participat și medici din Câmpina. Apoi, vineri, la Câmpina, Kajsa Brimdyr și KarinCadwell, cercetători din Statele Unite ale Americii ai Healthy Children Project, împreună cu Sorana Mureșan, președinte fondator al Asociației ProMama, au vorbit despre implementarea acestui nou concept și în maternitatea din cadrul Spitalului Municipal Câmpina. La prezentarea conceptului a fost prezent și directorul medical al Spitalului Municipal, dr. Călin Tiu, iar după partea teoretică, întreaga activitate s-a mutat în Compartimentul de Neonatologie al spitalului câmpinean.
Practic, conceptul ”Ora Magică” presupune ca în prima oră după naștere, nou-născutul să fie în contact permanent cu mama, ceea ce - s-a demonstrat prin cercetări - contribuie la întârirea acestei relații, dar, mai ales, la creșterea ratei de supraviețuire a nou-născutului și o evoluție ulterioară mult mai favorabilă.
”Sunt foarte fericită să ne aflăm la Câmpina, cea de-a cincea maternitate în care implementăm programul Ora Magică a nou-născutului. De data acaesta, au fost alături de noi specialiștii de la Institutul Healthy Children Project, din Statele Unite, cei mai cunoscuți și recunoscuți specialiști la nivel mondial pe procedura Ora Magică a nou-născutului. Acest program l-am adus în România împreună cu ei din anul 2012. De atunci am făcut educație prenatală, dar și educație și informare în rândul personalului medical și dorința noastră, a specialiștilor de la Asociația PoMama, este ca această procedură să devină una de rutină în întreaga țară”, ne-a declarat Sorana Mureșan, președinte fondator al Asociației ProMama și specialist în ”Ora Magică”.
La rândul său, dr. Cristina Popa, medic primar neonatolog și coordonator al Compartimentului de Neonatologie de la Spitalul Municipal Câmpina, a mai adăugat: ”Sunt recunoscătoare Asociației Promama și invitatelor din Statele Unite pentru că ne-au ales pe noi ca maternitate să implementăm Ora Magică, pentru o adaptare mai bună a nou-născutului la viața extrauterină și pentru a crește adresabilitatea populației feminine care își dorește să beneficieze de acest nou concept din prima oră de viață a bebelușului. S-a dovedit științific că toți nou-născuții care beneficiază de această Oră Magică au o rată de supraviețuire mai mare și o evoluție ulterioară mult mai favorabilă”.


19 Nov 2023 11:30 4064 vizualizari


Comentarii


Vremea
http://www.spitalcampina.ro/
http://floricon.ro/
https://elstargroup.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
368 vizualizari 14 Jul 2024 19:31 La Câmpina a avut loc primul turneu de fotbal virtual, la Fantasy Club, cu premii deosebite

La Câmpina a avut loc primul turneu de fotbal virtual, la Fantasy Club, cu premii deosebite

La Fantasy Club, situat în clădirea BCR din centrul Câmpinei, a avut loc primul eveniment Pixel Pitch, un eveniment de tip turneu EAFC24 (fostul joc FIFA - simulator de fotbal).

citeste mai mult
274 vizualizari 11 Jul 2024 09:00 Creative Youth, o mobilitate Erasmus+ în care tineri din Europa își descoperă și dezvoltă creativitatea

Creative Youth, o mobilitate Erasmus+ în care tineri din Europa își descoperă și dezvoltă creativitatea

În perioada 7-13 iulie 2024, satul Trăisteni, comuna Valea Doftanei, a devenit centrul creativității tinerilor din Europa, găzduind mobilitatea Creative Youth sub egida programului Erasmus+.

citeste mai mult
1529 vizualizari 09 Jul 2024 12:44 Trei școli din Prahova inovează învățarea prin intermediul proiectelor eTwinning

Trei școli din Prahova inovează învățarea prin intermediul proiectelor eTwinning

Anul școlar 2023-2024 a însemnat pentru trei școli din județul Prahova o inovare prin colaborare. Astfel, aproximativ 60 elevi prahoveni și circa 300 elevi la nivel european au desfășurat diverse activități integrate curricular, având Luna ca și context de învățare.

citeste mai mult
1002 vizualizari 05 Jul 2024 16:09 Polițiștii au poposit la Câmpina și Brebu pentru a-i îndruma pe elevi spre ”o vacanță în siguranță”

Polițiștii au poposit la Câmpina și Brebu pentru a-i îndruma pe elevi spre ”o vacanță în siguranță”

De altfel, ”Împreună pentru o vacanță în siguranță!” este sloganul sub care Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a desfășurat mai multe acțiuni la Câmpina și Brebu.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV