În Prahova vor funcționa 10 centre de evaluare pentru persoanele infectate cu SARS-CoV-2. Unul dintre ele va fi la Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Direcția de Sănătate Publică Prahova a anunțat că 10 spitale din județ au solicitat aprobarea pentru înființarea de centre de evaluare pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2. Aceste centre de evaluare vor funcționa în unitățile medicale respective.

Iată care sunt cele 10 spitale unde se vor deschide centre de evaluare pentru pacienții cu test pozitiv COVID-19:
- Spitalul Județean de Urgență din Ploiești (două centre, unul la Secția Nord Găgeni și unul la Secția de Boli Infecțioase)
- Spitalul CF Ploiești
- Spitalul Municipal Câmpina
- Spitalul Orășenesc Vălenii de Munte
- Spitalul de Pneumoftiziologie Drajna
- Spitalul Orășenesc Băicoi
- SC Dentirad Hospital
- Spitalul Orășenesc Urlați
- Spitalul Orășenesc Mizil
- Spitalul de Pneumoftiziologie Florești
"Prin HG nr.80 din 14.01.2022 au fost emise reglementările privind modalitatea de decontare a serviciilor medicale acordate în centrele de evaluare. Modul de organizare a centrelor va fi reglementat printr-un ordin al Ministerului Sănătății. Medicii epidemiologi din DSP Prahova au evaluat unitățile sanitare menționate din punct de vedere al asigurării circuitelor epidemiologice și, în funcție de solicitările care vor fi cuprinse în reglementările ulterioare, instituția noastră va emite avize de funcționare pentru centrele de evaluare", se precizează în comunicatul de presă al DSP Prahova.
După cum a anunțat Ministerul Sănătății, serviciile medicale acordate în centrele de evaluare ambulatorie pentru persoanele infectate cu SARS-CoV-2 vor fi decontate de către casele de asigurări de sănătate. Bolnavii infectați cu virusul SARS-CoV-2 se vor putea prezenta în aceste centre fără bilet de trimitere, pe baza confirmării infecției printr-un test antigen rapid sau test NAAT/RT-PCR, pentru evaluarea stării de sănătate și pentru a primi tratament antiviral gratuit, în regim de spitalizare de zi, indiferent de statutul de asigurat.

3194 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

781 vizualizari
24 mai 2022 20:00

O autospecială a Poliției a lovit un motociclist pe DN1, la Nistorești

Cu puțin timp în urmă, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au fost sesizați despre faptul că pe DN1, în zona cartierului Nistorești s-a produs un accident rutier. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că accidentul a avut loc între o autospecială de poliție și o motocicletă. 

2243 vizualizari
22 mai 2022 19:04

Au început lucrările la noua grădiniță din cartierul Uniunea Europeană, din Câmpina

Zilele trecute au început lucrările la o nouă grădiniță în Câmpina, care va fi realizată pe Strada Uniunea Europeană, în apropierea terenului sintetic de fotbal de la Căminul Petrol. Investiția este realizată din fonduri europene și se numără printre proiectele fostei administrații locale, blocate de Ministerul Dezvoltării și deblocate de primarul Alin Moldoveanu împreună cu actualul Consiliu Local, la începutul acestui mandat.

Alte stiri recente

117 vizualizari
24 mai 2022 20:59

Liga A Prahova, etapa a 31-a. Rezultate și clasament

Marți, 24 mai 2022, în cadrul etapei a 31-a din Liga A Prahova, la fotbal, etapă intermediară, s-au înregistrat o serie de rezultate mai puțin așteptate. Iată rezultatele etapei, clasamentul la zi, precum și programul etapei viitoare:

1554 vizualizari
24 mai 2022 10:42

Sâmbătă, 28 mai, alegeri la PSD Câmpina. Actual președinte, Dan Mușat, este singurul candidat la șefia filialei locale

Sâmbătă, 28 mai, cu începere de la ora 10, la Casa Tineretului, va avea loc ședința de alegeri a PSD Câmpina, invitat fiind și președintele social-democraților prahoveni, deputatul Bogdan Toader.