În Prahova vor funcționa 10 centre de evaluare pentru persoanele infectate cu SARS-CoV-2. Unul dintre ele va fi la Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Direcția de Sănătate Publică Prahova a anunțat că 10 spitale din județ au solicitat aprobarea pentru înființarea de centre de evaluare pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2. Aceste centre de evaluare vor funcționa în unitățile medicale respective.

Iată care sunt cele 10 spitale unde se vor deschide centre de evaluare pentru pacienții cu test pozitiv COVID-19:
- Spitalul Județean de Urgență din Ploiești (două centre, unul la Secția Nord Găgeni și unul la Secția de Boli Infecțioase)
- Spitalul CF Ploiești
- Spitalul Municipal Câmpina
- Spitalul Orășenesc Vălenii de Munte
- Spitalul de Pneumoftiziologie Drajna
- Spitalul Orășenesc Băicoi
- SC Dentirad Hospital
- Spitalul Orășenesc Urlați
- Spitalul Orășenesc Mizil
- Spitalul de Pneumoftiziologie Florești
"Prin HG nr.80 din 14.01.2022 au fost emise reglementările privind modalitatea de decontare a serviciilor medicale acordate în centrele de evaluare. Modul de organizare a centrelor va fi reglementat printr-un ordin al Ministerului Sănătății. Medicii epidemiologi din DSP Prahova au evaluat unitățile sanitare menționate din punct de vedere al asigurării circuitelor epidemiologice și, în funcție de solicitările care vor fi cuprinse în reglementările ulterioare, instituția noastră va emite avize de funcționare pentru centrele de evaluare", se precizează în comunicatul de presă al DSP Prahova.
După cum a anunțat Ministerul Sănătății, serviciile medicale acordate în centrele de evaluare ambulatorie pentru persoanele infectate cu SARS-CoV-2 vor fi decontate de către casele de asigurări de sănătate. Bolnavii infectați cu virusul SARS-CoV-2 se vor putea prezenta în aceste centre fără bilet de trimitere, pe baza confirmării infecției printr-un test antigen rapid sau test NAAT/RT-PCR, pentru evaluarea stării de sănătate și pentru a primi tratament antiviral gratuit, în regim de spitalizare de zi, indiferent de statutul de asigurat.

3544 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1721 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

1679 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

499 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

102 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.