În Prahova vor funcționa 10 centre de evaluare pentru persoanele infectate cu SARS-CoV-2. Unul dintre ele va fi la Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Direcția de Sănătate Publică Prahova a anunțat că 10 spitale din județ au solicitat aprobarea pentru înființarea de centre de evaluare pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2. Aceste centre de evaluare vor funcționa în unitățile medicale respective.

Iată care sunt cele 10 spitale unde se vor deschide centre de evaluare pentru pacienții cu test pozitiv COVID-19:
- Spitalul Județean de Urgență din Ploiești (două centre, unul la Secția Nord Găgeni și unul la Secția de Boli Infecțioase)
- Spitalul CF Ploiești
- Spitalul Municipal Câmpina
- Spitalul Orășenesc Vălenii de Munte
- Spitalul de Pneumoftiziologie Drajna
- Spitalul Orășenesc Băicoi
- SC Dentirad Hospital
- Spitalul Orășenesc Urlați
- Spitalul Orășenesc Mizil
- Spitalul de Pneumoftiziologie Florești
"Prin HG nr.80 din 14.01.2022 au fost emise reglementările privind modalitatea de decontare a serviciilor medicale acordate în centrele de evaluare. Modul de organizare a centrelor va fi reglementat printr-un ordin al Ministerului Sănătății. Medicii epidemiologi din DSP Prahova au evaluat unitățile sanitare menționate din punct de vedere al asigurării circuitelor epidemiologice și, în funcție de solicitările care vor fi cuprinse în reglementările ulterioare, instituția noastră va emite avize de funcționare pentru centrele de evaluare", se precizează în comunicatul de presă al DSP Prahova.
După cum a anunțat Ministerul Sănătății, serviciile medicale acordate în centrele de evaluare ambulatorie pentru persoanele infectate cu SARS-CoV-2 vor fi decontate de către casele de asigurări de sănătate. Bolnavii infectați cu virusul SARS-CoV-2 se vor putea prezenta în aceste centre fără bilet de trimitere, pe baza confirmării infecției printr-un test antigen rapid sau test NAAT/RT-PCR, pentru evaluarea stării de sănătate și pentru a primi tratament antiviral gratuit, în regim de spitalizare de zi, indiferent de statutul de asigurat.

2882 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2966 vizualizari
23 ian. 2022 09:02

La solicitarea ISU, la Spitalul Municipal Câmpina a fost amenajată o nouă cale de acces pentru intervenții

În spatele Spitalului Municipal Câmpina, spre clădirea dezafectată a fostului cinematograf, a apărut o alee, o nouă cale de acces în curtea unității medicale.

4673 vizualizari
22 ian. 2022 15:33

Incredibil. Ce a putut face un tânăr din Cornu, noaptea trecută, într-o scară de bloc din Ploiești?

În noaptea de 20 spre 21 ianuarie, în jurul orei 5, polițiștii din Ploiești au observat pe stradă un tânăr care avea în mână un obiect din lemn și care evita contactul vizual cu polițiștii, comportamentul său fiind unul care a ridicat semne de întrebare.

Alte stiri recente

175 vizualizari
23 ian. 2022 22:16

Societatea Sofprest Protect Security angajează agenți de securitate pentru Câmpina

Societatea Sofprest Proiect Security SRL din Câmpina anunță că angajează agenți de securitate pentru Câmpina.

1274 vizualizari
23 ian. 2022 21:14

Prima competiție din 2022 a adus primele medalii pentru atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina

În acest week-end s-a desfășurat la București primul concurs de atletism din sezonul de iarnă 2022, Cupa ”Romanian Masters Athletics", concurs destinat categoriilor de sportivi sub 20 de ani, sub 18 ani și sub 16 ani. CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de profesor Mihaela Marin, a participat cu opt sportivi, cu care au obținut trei locuri I, patru locuri II, un loc III, două locuri 4 și un loc 5. Toți sportivii și-au realizat recorduri personale ca urmare a pregătirii de iarnă intense.