CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Învățământul dual și înființarea unui centru de formare profesională la Câmpina, temele unei întâlniri care a avut loc la Liceul "Constantin Istrati"

- Social -

Învățământul dual și înființarea unui centru de formare profesională la Câmpina, temele unei întâlniri care a avut loc la Liceul

O întâlnire extrem de interesantă și utilă a avut loc vineri, 5 aprilie 2019, la Liceul Tehnologic "Constantin Istrati" din Câmpina, între reprezentanți ai administrației locale, conducerea liceului și Ion Ionescu, inspector de specialitate discipline tehnice în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Prahova. Discuțiile au avut ca teme principale învățământul dual și înființarea la Câmpina a unui centru de formare profesională.

Din partea administrației locale au participat doi reprezentanți ai Comisiei de Cultură, Învățământ și Sport din cadrul Consiliului Local - Florin Frățilă și Andrei Duran și doi reprezentanți ai Comisiei de Urbanism și Amenajarea Teritoriului - Monica Clinciu și Adrian Pițigoi (viceprimarul municipiului fiind membru al acestei comisii). Din păcate, primarul Horia Tiseanu nu a putut onora invitația la această întâlnire. Liceul Tehnologic "Constantin Istrati" a fost reprezentat de directorul Corina Gheorghe și directorul adjunct Claudia Popa. 
Aleșii locali au avut inițiativa acestei întâlniri plecând de la ideea de a le oferi tinerilor din zonă posibilitatea să învețe o meserie, dar și de la necesitatea de a revigora acest segment al învățământului profesional și de a găsi soluții pentru modernizarea și folosirea eficientă a spațiilor de la Căminul Petrol, situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. Trebuie să precizăm un lucru. Învățământul dual este acel tip de învățământ profesional care se organizează după terminarea celor 10 clase obligatorii. Asta, spre deosebire de învățământul profesional clasic, pe care elevii îl pot urma (doi sau trei ani) după ce termină clasa a VIII-a. Dar învățământul dual nu poate fi posibil fără agenți economici care să solicite înființarea unor astfel de clase, să-i sprijine financiar pe elevi plătindu-le o bursă lunară și să asigure formarea pratică a elevilor. În prezent, în județul Prahova sunt opt clase de învățământ dual, la diverse licee, iar din anul școlar 2019-2020 vor exista 12 atfel de clase, printre care și două la Câmpina - una la Liceul Tehnologic "Constantin Istrati" (în parteneriat cu societățile Delice International și Voipan) și una la Liceul Tehnologic Energetic (în parteneriat cu firma Michelin).

În cadrul discuțiilor s-a stabilit lansarea unei invitații către agenții economici din zonă pentru o întâlnire, probabil în luna mai, în care să li se prezinte în ce constă învățământul dual, ce poate oferi școala și ce ar trebui să ofere societățile partenere, iar dacă va exista interes și, mai ales, dacă vor exista solicitări din partea agenților economici, se vor putea demara formalitățile pentru obținerea autorizărilor necesare în vederea înființării unor noi clase de învățământ dual din anul școlar 2020-2021. În același timp, s-a discutat și despre posibilitatea înființării la Câmpina a unui centru de formare profesională, în cadrul căruia absolvenții de liceu să poată urma cursuri de calificare sau recalificare cu durata de 3-6 luni, în urma cărora să le crească șansele de a găsi un loc de muncă. În ambele situații este nevoie de implicarea administrației locale pentru a asigura baza materială și pentru a finanța demersul de obținere a acreditării specializărilor și calificărilor care vor fi cerute de piața muncii.


06 Apr 2019 20:44 7170 vizualizari



Comentarii






1628 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
865 vizualizari 17 Apr 2024 20:13 Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

citeste mai mult
2934 vizualizari 12 Apr 2024 21:29 Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

citeste mai mult
1795 vizualizari 07 Apr 2024 22:10 Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Mare bucurie pentru credincioșii romano-catolici, care au fost prezenți duminică, 7 aprilie, în a doua duminică a Paștelui catolic, la Biserica romano-catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV