Bilanțul Poliției Locale Câmpina pentru primele șase luni ale anului 2021

Actualitate (Categoria articolului)

În prezența primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, Poliția Locală și-a prezentat bilanțul după primul semestru al anului 2021. În fața unei părți a agenților Poliției Locale, pe lângă primarul municipiului, s-au mai aflat directorul Poliției Locale - Romeo Văsii și șefii celor două servicii din cadrul acestei instituții - Irina Nistor și Bianca Ștefan.

De altfel, șefa Serviciului Ordine Publică, Bianca Ștefan, a fost cea care a prezentat bilanțul instituției pentru prima jumătate a acestui an. Un bilanț din care ar fi de amintit o serie de informații interesante, o mică parte din totalul celor prezentate:
- au fost întocmite 1.551 rapoarte de activitate;
- au fost primite 973 sesizări;
- au fost verificate 6.571 persoane izolate/ carantinate;
- au fost ridicate 23 autovehicule abandonate;
- au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale pentru lipsa autorizației de construire;
- au fost aplicate 236 sancțiuni pentru abandonarea deșeurilor în spații neautorizate;
- au fost identificați 1.118 factori de risc și transmiși compartimentelor de resort din Primărie, în vederea soluționării;
- au fost aplicate 191 sancțiuni pentru încălcarea prevederilor legale privind liniștea și ordinea publică;
- au fost aplicate 28 sancțiuni contravenționale pentru parcarea autovehiculelor pe locurile destinate persoanelor cu handicap;
- în total, au fost aplicate 1.462 sancțiuni contravenționale (754 sancțiuni în valoare totală de 369.470 lei și 708 avertismente).
După prezentarea bilanțului Poliției Locale Câmpina, primarul Alin Moldoveanu a avut și un mesaj către angajații acestei direcții din cadrul Primăriei Câmpina: ”Din cifrele bilanțului am putut constata că Poliția Locală este pe un drum foarte bun, chiar dacă, și știți acest lucru, nu aveți o imagine prea bună în fața cetățenilor. Am discutat cu domnul director și îi solicit să îmi prezinte la finalul anului o evaluarea a activității și, de asemenea, împreună să încercăm să găsim soluții pentru mărirea numărului de patrule. Am observat din bilanțul prezentat că aveți foarte multe lucruri de făcut, dar acum, când nu mai aveți verificări privind persoanele în carantină sau izolare, mă aștept ca acea muncă să se vadă în alte acțiuni, cu rezultate din ce în ce mai bune. Eu vă felicit, dar, totodată, vă spun că este loc de mult mai bine în activitatea dumneavoastră!”, a spus primarul Alin Moldoveanu în fața polițiștilor locali. (video)

7450 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Gigi Duru' 03.08.2021 08:18 Ar trebui, neaparat, ca domnul director al Poliției Locale - Romeo Văsii, sa raporteze cate dintre cele 754 de sanctiuni au fost achitate. Achitate integral ! E foarte usor sa scrii trei vorbe pe un p. v. c. c. si sa amendezi cersetorii si cetatenii de etnie romă din Campina ! Câți dintre acestia si-au achitat amenzile ? Stie domnul director ? Asta este interesant de raportat ! Sa dam amenzi doar ca sa ne aflam in treaba, sa dea bine la bilant, e foarte usor !
  • Gigi...Neduru 04.08.2021 17:39 Bineinteles ca ideal ar fi ca toate amenzile sa fie achitate integral. Probabil ca sunt si alte categorii de cetateni sanctionati.....de fapt, sigur !Pe de alta parte, care ar fi propunerile dvs. referitor la actele antisociale ale categoriilor pe care le-ati amintit? Faptul ca sunt persoane mai defavorizate le-ar da dreptul sa faca orice pe considerentul ca nu mai trebuie sanctionati ? Ce facem cu cetatenii care, pe buna dreptate, sunt deranjati si de fenomenul cersetoriei si de multele fapte de natura contraventionala ale persoanelor de etnie roma? Din cate stim, masurile principale care pot fi luate impotriva lor sunt amenzile. Si, cam asta e treaba politiei......pe langa preventie, bineinteles ! Cred totusi ca treceti foarte usor peste rolul celorlalte institutii in stoparea acestui fenomen, cum ar fi.....FISCUL, ASISTENTA SOCIALA, ETC ! Nu credeti ca , ar trebui intensificata activitatea de colectare a amenzilor ceea ce sta in atributiile Fiscului ? Sau transformarea celor neachitate in munca in folosul comunitatii cum ar fi normal ? Si poate atunci se vor micsora si numarul ''amenzilor scrise pentru a se afla in treaba''....cum credeti dvs. Cred ca in primul rind, fiecare trebuie sa se gandeasca la repercursiuni inainte de a face ceva ilegal, nu ? Cu atat mai mult daca nu ai un venit sigur.
  • Cu ochii pe voi !! 09.08.2021 14:08 Felicitari domnului sef pensionar de la acest serviciu de politie CAMPINA , un bilant bun pe foaie ,da bine la presa cum spune si ''GIGI '' cati bani intra din toate sanctiunile date , mai mult, despre gunoie ,ar trebuii confiscat mijlocul de transport al gunoiului si amenda usturatoare + munca in folosul comunitatii 6 luni si sigur nu o sa mai faca . Nu sa mearga voluntarii sa faca curat dupa acesti nesimtiti .

Actualitate

317 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1240 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

392 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1350 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.