Bilanțul Poliției Locale Câmpina pentru primele șase luni ale anului 2021

Actualitate (Categoria articolului)

În prezența primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, Poliția Locală și-a prezentat bilanțul după primul semestru al anului 2021. În fața unei părți a agenților Poliției Locale, pe lângă primarul municipiului, s-au mai aflat directorul Poliției Locale - Romeo Văsii și șefii celor două servicii din cadrul acestei instituții - Irina Nistor și Bianca Ștefan.

De altfel, șefa Serviciului Ordine Publică, Bianca Ștefan, a fost cea care a prezentat bilanțul instituției pentru prima jumătate a acestui an. Un bilanț din care ar fi de amintit o serie de informații interesante, o mică parte din totalul celor prezentate:
- au fost întocmite 1.551 rapoarte de activitate;
- au fost primite 973 sesizări;
- au fost verificate 6.571 persoane izolate/ carantinate;
- au fost ridicate 23 autovehicule abandonate;
- au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale pentru lipsa autorizației de construire;
- au fost aplicate 236 sancțiuni pentru abandonarea deșeurilor în spații neautorizate;
- au fost identificați 1.118 factori de risc și transmiși compartimentelor de resort din Primărie, în vederea soluționării;
- au fost aplicate 191 sancțiuni pentru încălcarea prevederilor legale privind liniștea și ordinea publică;
- au fost aplicate 28 sancțiuni contravenționale pentru parcarea autovehiculelor pe locurile destinate persoanelor cu handicap;
- în total, au fost aplicate 1.462 sancțiuni contravenționale (754 sancțiuni în valoare totală de 369.470 lei și 708 avertismente).
După prezentarea bilanțului Poliției Locale Câmpina, primarul Alin Moldoveanu a avut și un mesaj către angajații acestei direcții din cadrul Primăriei Câmpina: ”Din cifrele bilanțului am putut constata că Poliția Locală este pe un drum foarte bun, chiar dacă, și știți acest lucru, nu aveți o imagine prea bună în fața cetățenilor. Am discutat cu domnul director și îi solicit să îmi prezinte la finalul anului o evaluarea a activității și, de asemenea, împreună să încercăm să găsim soluții pentru mărirea numărului de patrule. Am observat din bilanțul prezentat că aveți foarte multe lucruri de făcut, dar acum, când nu mai aveți verificări privind persoanele în carantină sau izolare, mă aștept ca acea muncă să se vadă în alte acțiuni, cu rezultate din ce în ce mai bune. Eu vă felicit, dar, totodată, vă spun că este loc de mult mai bine în activitatea dumneavoastră!”, a spus primarul Alin Moldoveanu în fața polițiștilor locali. (video)

6273 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Gigi Duru' 03.08.2021 08:18 Ar trebui, neaparat, ca domnul director al Poliției Locale - Romeo Văsii, sa raporteze cate dintre cele 754 de sanctiuni au fost achitate. Achitate integral ! E foarte usor sa scrii trei vorbe pe un p. v. c. c. si sa amendezi cersetorii si cetatenii de etnie romă din Campina ! Câți dintre acestia si-au achitat amenzile ? Stie domnul director ? Asta este interesant de raportat ! Sa dam amenzi doar ca sa ne aflam in treaba, sa dea bine la bilant, e foarte usor !
  • Gigi...Neduru 04.08.2021 17:39 Bineinteles ca ideal ar fi ca toate amenzile sa fie achitate integral. Probabil ca sunt si alte categorii de cetateni sanctionati.....de fapt, sigur !Pe de alta parte, care ar fi propunerile dvs. referitor la actele antisociale ale categoriilor pe care le-ati amintit? Faptul ca sunt persoane mai defavorizate le-ar da dreptul sa faca orice pe considerentul ca nu mai trebuie sanctionati ? Ce facem cu cetatenii care, pe buna dreptate, sunt deranjati si de fenomenul cersetoriei si de multele fapte de natura contraventionala ale persoanelor de etnie roma? Din cate stim, masurile principale care pot fi luate impotriva lor sunt amenzile. Si, cam asta e treaba politiei......pe langa preventie, bineinteles ! Cred totusi ca treceti foarte usor peste rolul celorlalte institutii in stoparea acestui fenomen, cum ar fi.....FISCUL, ASISTENTA SOCIALA, ETC ! Nu credeti ca , ar trebui intensificata activitatea de colectare a amenzilor ceea ce sta in atributiile Fiscului ? Sau transformarea celor neachitate in munca in folosul comunitatii cum ar fi normal ? Si poate atunci se vor micsora si numarul ''amenzilor scrise pentru a se afla in treaba''....cum credeti dvs. Cred ca in primul rind, fiecare trebuie sa se gandeasca la repercursiuni inainte de a face ceva ilegal, nu ? Cu atat mai mult daca nu ai un venit sigur.
  • Cu ochii pe voi !! 09.08.2021 14:08 Felicitari domnului sef pensionar de la acest serviciu de politie CAMPINA , un bilant bun pe foaie ,da bine la presa cum spune si ''GIGI '' cati bani intra din toate sanctiunile date , mai mult, despre gunoie ,ar trebuii confiscat mijlocul de transport al gunoiului si amenda usturatoare + munca in folosul comunitatii 6 luni si sigur nu o sa mai faca . Nu sa mearga voluntarii sa faca curat dupa acesti nesimtiti .

Actualitate

7 vizualizari
18 oct. 2021 13:28

Spitalul Voila, printre cele patru unități sanitare din Prahova care primesc, de la Ministerul Sănătății, doze de anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2

Ministerul Sănătății a repartizat unor spitale din țară dozele de anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2. Este vorba de 5.206 fiole de anticorpi monoclonali repartizate la 134 de unități sanitare cu paturi,  pentru tratarea a 2.603 pacienți cu COVID-19. Prahova primește doar 100 de doze: 70 pentru Spitalul Județean de Urgență Ploiești și câte 10 pentru Spitalul de Boli Pulmonare Breaza, Spitalul Orășenesc Băicoi și Spitalul de Psihiatrie Voila.

1715 vizualizari
17 oct. 2021 11:09

Propunerile primarilor din zona Câmpinei privind modificarea legislației referitoare la prevenirea și combaterea atacurilor urșilor asupra oamenilor

1 comentarii

Pe 6 octombrie 2021, la sediul Primăriei Breaza a avut loc o întâlnire a primarilor din mai multe localități din zonă, tema discuțiilor fiind situația generată de atacurile tot mai dese ale urșilor, care creează o stare de teamă și nesiguranță în rândul oamenilor. Despre întâlnirea de la Breaza, am scris pe larg AICI.

Alte stiri recente

39 vizualizari
18 oct. 2021 12:28

A încetat din viață Paul Bărbulescu, cel care a fost arhitect șef al Câmpinei timp de 25 de ani

Arhitectul câmpinean Paul Bărbulescu a încetat din viață. Avea 78 de ani și timp de un sfert de secol, în perioada 1968-1993, a lucrat în cadrul Primăriei Câmpina, fiind arhitectul șef al orașului. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

1016 vizualizari
17 oct. 2021 20:17

Primele două victorii în meciuri oficiale pentru handbalistele de la CS Câmpina

Echipa de handbal feminin a CS Câmpina, antrenată de Daniel Vasile, înființată de ceva vreme, a participat doar la competiții cu caracter de verificare. Din acest sezon, echipa a fost înscrisă în Campionatul Municipal București, la junioare IV.