Ambiția primarului Alin Moldoveanu: un pasaj subteran pentru traficul rutier, în centrul Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

După ceva mai mult de trei luni de la preluarea mandatului de primar al municipiului Câmpina, în urma câștigării alegerilor din 27 septembrie 2020, Alin Moldoveanu a fost invitatul nostru într-o emisiune la CâmpinaTV.ro. Pe parcursul a 45 de minute, Alin Moldoveanu a vorbit despre subiectele importante ale momentului, printre care și lucrările de pe Calea Doftanei, precum și despre stadiul proiectelor de investiții, după ce a reușit deblocarea fondurilor europene pentru Câmpina și după ce a depus mai multe proiecte pentru obținerea de finanțare prin CNI.

Referitor la cea mai așteptată lucrare de infrastructură din Câmpina, aflată acum în execuție - canalizarea și reabilitarea de pe Calea Doftanei, primarul Câmpinei a venit și cu o veste foarte bună: a obținut acordul pentru demararea lucrărilor de înlocuire a rețelei de apă în același timp cu desfășurarea actualelor lucrări de pe Calea Doftanei. ”Am obținut acordul de la Autoritatea de Management a Programului Operațional de Infrastructură Mare (POIM) pentru ca pe porțiunea care a mai rămas din Calea Doftanei, odată cu lucrarea de canalizare, să aibă loc și lucrarea la rețeaua de apă, astfel încât pentru un an, poate un an și jumătate, să nu mai fim nevoiți să acceptăm din nou spargerea carosabilului și, foarte important, pierderea garanției pentru lucrarea care se desfășoară acum”, a spus Alin Moldoveanu.
De asemenea, primarul municipiului Câmpina a prezentat situația proiectelor de investiții, atât a celor cu fonduri europene, cât și a celor cu fonduri de la CNI, dar și noile proiecte depuse în cadrul unui nou program pentru reabilitarea termică a instituțiilor publice: ”Am depus 13 proiecte de peste 10,6 milioane euro pentru reabilitarea termică a instituțiilor publice din Câmpina - școli, grădinițe, instituții de cultură, Direcția Economică și altele”. 
Nu în ultimul rând, Alin Moldoveanu a insistat asupra proiectului său de suflet - pasajul subteran care va schimba complet centrul Câmpinei. ”Acest proiect va însemna transformarea Câmpinei într-un oraș cum vedem în țările dezvoltate. Pasajul va începe de undeva dintre Colegiul Forestier și blocul 7ABC și va ieși în apropiere de spital. În subteran vor fi mai multe locuri de parcare decât sunt acum la suprafață, iar deasupra vom crea spații de regenerare urbană, ceea ce va aduce liniște și un aer mult mai curat. Pasajul propriu-zis costă peste 70 milioane lei, iar amenajările de la suprafață peste 26 milioane lei. În momentul de față, noi am depus cerere de finanțare pentru realizarea documentației, numai studiul de fezabilitate pentru pasaj costând 2,9 milioane lei. Proiectul a fost declarat eligibil, ceea ce mă bucură foarte mult și îmi dă convingerea că vom obține finanțarea necesară și vom realiza acest proiect”, a spus Alin Moldoveanu.
Și nu puteam încheia o întâlnire cu primarul municipiului Câmpina fără a atinge și delicatul subiect al concursului pentru funcția de manager al Spitalului Municipal. Ceea ce a declarat primarul Alin Moldoveanu despre acest subiect veți putea afla urmărind emisiunea noastră.

13152 vizualizari
11

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Anonim 03.02.2021 23:33 Doamne ajuta ca toate aceste proiecte sa ajunga realitate in acestia 4 ani :) Bine, hai nu fie toate, dar macar 90% :)
  • Ciprian 04.02.2021 07:58 Proiectele sunt binevenite, însă nu cred că municipiul are nevoie întradevăr nevoie urgentă de acest pasaj subteran ci mai degrabă de încurajarea dezvoltării transportului în comun și de proiecte mai mici și nu atât de costisitoare care au un impact mare la îmbunătățirea calității vieții. La acest capitol nu găsești nici măcar un program in stațiile care au fost montate cu mare festivitate, care din păcate în lipsa acestuia sunt disfuncționale, la care trebuie să adăugăm că sunt mizerabile, pline de afișe, etc. Municipiul va avea grave probleme cu demografia, iar în acest sens in următorii 10 ani populația va îmbătrâni într-un ritm alarmant, se va depopula (lucru care se întâmplă deja de multi ani dar văd că nu îngrijorează pe nimeni), iar populația activă va scădea că număr, că efect al ultimilor ani de administrație. Acest lucru este demonstrat deja de noile cifre ale nou născuților la 1000 de locuitori. Îi doresc mult succes noului primar pentru că are de administrat un municipiu care are multe probleme nerezolvate și putea beneficia de mai multe proiecte anterior
  • Alina Tudor 04.02.2021 10:49 Până la minunatul pasaj subteran, ar fi bine sa astupați gropile din centura acestui oraș, unde își rup mașinile cei care plătesc taxe și impozite!!! Parca sunteți cu capul in nori, visați la lucruri mari și nu vedeți problemele care fac de rușine acest oraș!!!!!
  • PANAIT Marian-Liviu 04.02.2021 11:46 Să vă ajute Dumnezeu, să terminați, tot ceea ce v-ați propus!
  • Popescu 04.02.2021 16:34 Orasul nu are nevoie de proiecte de suflet personal si cum se vor numi? alin? nu putem depasi perioada comunista de cultul personalitatii?sunt munti de bani europeni si multe nevoi ale orasului ce vin din urma .Cu ce se alege populatia ?iese Primaria din FALIMENT?.Orasul nu are un strand in aer liber pentru public ,nu este un program de reabilitare termica generala ,nu sunt parcari suficiente ,nu se face o cadastrare a orasului si identificare a unui teren pentru PARC INDUSTRIAL,este nevoie de viitor de locuri de munca permanenete si stabile .Primaria se ocupa doar de COSMETICA ORASULUI , proiecte marunte ce ofera locuri de munca temporare si specifice anumitor firme ,cum ramane cu firmele ce au pietruit gratis anumite stradute?este legal? sau vor fi rasplatite cu anumite lucrari ?Se ocolesc problemele reale de suflet pentru populatie asa cum a facut si vechea administratie si se aleg doar proiectele fara continut si de FOND.Exemplu pe locul fostei rafinarii se poate face un PARC INDUSTRIAL .Zona are utilitati existente dar necesita colaborare pentru dezafectare si implicare a spatiului public cu cel privat .Sunt munti de bani de la UE.
  • Rammstein 04.02.2021 19:14 Dacă tot se vrea un oraș european ,eu zic ca ansamblul din epoca fierului din parcul central să dispară!!..este o rușine să te prezinți cu asemenea aberație arhitecturală, în 2018 știm cine era primar și știm cine a făcut porcărie aia din fier!!ma mir ca n-au facut-o din piatră!..acum a ruginit cică e din otel inexorabil...nu mai bine făceau o diorama 3 D!!..?..Cum dracu a aprobat arhitectul șef așa ceva??..pur si simplu te oripilează !..păcat în orașul lui Grigorescu să apara așa ceva,este o rușine se întoarce în mormânt cel mai mare pictor român,,Eminescu al penelului dacă ar vedea caricatura aia din fier....!!!...mai bine lipsa ,dati-o jos nu face cinste orașului...si lăsați-mă cu 100 de ani...luati exemplul franței, în orașul natal a lui jean monet tot orasul e plin de lucrările lui..este un muzeu în aer liber...!!..avea dreptate Emil Cioran ca romania nu-l merită pe Nicolae Grigorescu....
  • Anonim 04.02.2021 23:41 Poate d-nul primar se ocupa si de situatia terenurilor alocate cu chirie proprietarilor de imobile si gaseste o modalitate de a putea fi cumparate de actualii chiriasi
  • razvan iancu 06.02.2021 06:19 Mult succes pentru realizarea pasajului subteran dar sa nu uitam si de gasirea unui teren pentru PARCUL INDUSTRIAL mult vehiculat in campaniile electorale!!! Vezi teren rafinarie ! AICI TREBUIE LUCRAT !!! Cine va parca si mai circula prin pasajul subteran cand tinerii din Campina si imprejurimi pleaca la munca in toate partile pentru ca , Campina nu mai ofera nimic ??? Parca vad in fata imaginea unui pasaj modern, aerisit, luminat, cu multe sensuri giratorii dar cu parcarile pline de multe rable ruginite si parasite de pensionari ... Un oras frumos este un oras plin de tineri fericiti si entuziasti , nu un oras cu pasaj subteran dar care nu ofera viitor !!! Va rog sa reflectati mai mult la acest aspect ! Respect pentru munca depusă ! Dzeu sa va ajute !
  • Anonim 06.02.2021 11:49 Buna ziua, am postat si eu un mesaj dar nu a fost aprobat desi era scris corect, fara jigniri, DAR sublinia faptul ca acest individ care a devenit ''primar'' printr-o nesansa a Campinei NU are pana acum nicio idee personala ci doar isi insuseste ideile din campaniile celorlalti candidati. Eu stiu ca si asta e furt intelectual. Dansul nu are de unde sa stie ca am vazut ca n-are prea multe studii, dar dvs.? Multa lume vorbeste de parcul industrial, alta idee prezentata de alti candidati in campania lor, asadar NU apartine actualului edil. Comentariul meu nu a fost acceptat. Sa inteleg ca presa din Campina nu mai este libera ci a devenit o unealta la dispozitia lui Alin Moldoveanu?
  • Dacul 07.02.2021 00:00 Inceput de Era in Primaria Campina! Stimate Primar, Vazand proiectul maret la ca re tindeti sa il puneti pe tapet, nu pot sa va spun decat ca este un vis pierdut! Trebuia sa-l si fi uitat pana la trezire! In primul rand, orasul Campina s-a degradat enorm in ultimii 31 de ani, iar proiectele ce ar trebui analizate ar trebui sa fie pe dezvoltare industriala, linistea si siguranta cetatenilor si sanatate. Acum o sa enumar cateva aspecte care ar trebui sa ocupe agenda discutiilor din Consiliu Local; 1. Fonduri si atragerea investitorilor nepoluanti in viitorul parc industrial din Banesti, sau zonele unde mafia intelopa campineana a cumparat vechile uzine pe 1$ ca apoi sa le vanda la fier vechi. 2. Plan de fluidizare a traficului urban prin crearea de sensuri unice, descongestionarea trotuarelor si interzicerea parcarii autoturismelor de firma pe domeniul public. Reducerea vitezei de deeplasare de la 60km/h la 50km/h, respectiv la 30km/h in zonele rezidentiale ( ca sa nu va spun ca le sar rotile masinilor la vitezele de circulatie de acum, cand nimeni nu ii mai controleaza ) 3. Crearea si amenajarea de piste ciclabile de intrare Sud, la iesire Nord. 4. Amenajarea minunatului deal de la Fantana cu Ciresi din fondurile Primariei, interzicerea carutelor, a ATV-urilor si a focurilor deschise pe iarba. 5. Colaborarea cu unitatile de invatamant pentru antrenarea copiilor in diferite activitati de indemanare si creatie. Tinand cont ca viitorul orasului nu este destul de stralucit la cati copii se mai nasc, si ce copii mai sunt, proiectul ''Pasaj Subteran'' este o gluma... In cinci ani se va iesi la pensie masiv,, iar pe noi chiar nu ne intereseaza proiectul. Poate doar mafie locale sa le fie bine, pentru ca se mai pot fura niste fonduri.. Nu mai spun despre disconfortul lucrarilor.. Apropo! Cati angajati are Primaria in plus comparativ cu 1989, can numarul de locuitori era aproape dublu? Buna intrebare! Nu! Succes!
  • Catalin 08.02.2021 15:10 Da, Parcul industrial mi se pare cea mai mare provocare pt acest primar. Daca este asa de bun, ca manager, cred ca acest obiectiv ar trebui sa fie pe locul 1! Sunt profesor si vad cum pleaca tinerii pe care cu straduinta îi dascalim. Grabă, domnule primar! Altminteri Campina va fi un oras de bătrâni.

Actualitate

224 vizualizari
28 mar. 2024 17:08

Reacție fără precedent a societății Neptun Câmpina, ca răspuns la acuzațiile primarului Alin Moldoveanu privind microhidrocentrala de la Fântâna cu Cireși

Un grup de salariați ai societății Neptun Câmpina ne-au transmis o Scrisoare deschisă adresată primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu. Este o scrisoare șocantă, pe care o puteți citi în continuare, apoi o să încercăm să explicăm ce a stat la baza acestei reacții fără precedent.

525 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.

Alte stiri recente

369 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

433 vizualizari
27 mar. 2024 07:57

Sportivii de la Barracuda Câmpina au participat cu rezultate bune la competiția ”Ivanofeia”, la Salonic

Salonic este oraș care te îndeamnă să te plimbi în fiecare moment. În acest superb oraș cu o moștenire multietnică destul de mare, influențată de diferitele civilizații care și-au pus amprenta asupra Salonicului, sportivii noștri, împreună cu cei de la Palatul Copiilor Constanța, au participat la Competiția Internațională de înot "Ivanofeia", desfășurată week-end-ul trecut, a fost un concurs la care au fost prezenți peste 700 de înotători din Grecia, Macedonia, Moldova, Cipru și, nu în ultimul rând, din România.