CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

OFL Prahova promovează învățământul profesional și dual în rândul copiilor din orașele mici și din comune

- Actualitate -

OFL Prahova promovează învățământul profesional și dual în rândul copiilor din orașele mici și din comune

Organizația Femeilor Liberale Prahova a demarat proiectul "Fii meseriaș!", un fel de caravană a meseriilor care va parcurge mai multe localități din județ. Prima oprire a fost la Filipeștii de Pădure, unde reprezentantele OFL au organizat o întâlnire la care au participat elevi din clasele a VII-a și a VIII-a, părinți, conducerea liceului din localitate, reprezentantul societății comerciale Cris-Tim (care susține învățământul dual în vederea pregătirii de personal calificat). 

Discuțiile au plecat de la o serie de date statistice privind rezultatele înregistrate la bacalaureat atât la nivel național, cât și în județul Prahova, fiind scoase în evidență două aspecte: numărul mare al elevilor care nu promovează examenul și faptul că mulți absolvenți de clasa a XII-a nici nu se mai prezintă la BAC. De exemplu, în 2017, la nivel național, peste 7.000 de elevi nu s-au mai prezentat la examenul de bacalaureat, iar aproximativ 35.000 de elevi nu au luat bacalaureatul. În condițiile în care la licee se intră cu medii de 2,50 sau 3,00 sau 3,50 sau 4.00, este de așteptat ca acești copii, care ajung în liceu având o pregătire deficitară, să nu promoveze bacalaureatul. "Ca părinți, sigur că ne dorim ca fiica noastră sau fiul nostru să urmeze un liceu, dar trebuie să conștientizăm faptul că nu toți copiii au capacitatea să termine un liceu cu diplomă de bacalaureat. Pe de altă parte, nici nu trebuie ca toată lumea să aibă diplomă de bacalaureat. România are nevoie și de muncitori care să aibă diplomă de calificare și competențe. De aceea, noi încercăm să-i convingem pe părinți că unii copii trebuie ghidați spre învățământul profesional, iar aici ei pot învăță o meserie și apoi își pot găsi mai ușor un loc de muncă", ne-a declarat președintele OFL Prahova, Monica Clinciu.

În județul Prahova, multe licee au clase de învățământ profesional. În anul școlar 2017-2018, din cele 1.336 de locuri de la învățământul profesional de stat, au fost ocupate doar 441. Pentru anul școlar viitor, 2018-2019, sunt pregătite 1.148 locuri la învățământul profesional și 225 locuri la învățământul dual (clase formate la cererea agenților economici).
"Sunt multe probleme, de la cele legate de mentalitate, până la cele legate de dotarea unităților de învățământ în ceea ce privește asigurarea oreleor de practică. Dar prin campania noastră dorim să promovăm oportunitățile oferite de aceste tipuri de învățământ - profesional și dual. Elevii pot învăța astfel o meserie care să-i ajute să-și găsească mai ușor un loc de muncă, pot beneficia de burse profesionale pe parcursul celor trei ani de școală, pot lucra în timpul vacanțelor școlare la companiile la care fac practică, iar la finalul celor trei ani, se pot angaja la aceste societăți. Noi dorim să-i încurajăm pe elevi să se îndrepte spre învățământul profesional ca alternativă la învățământul liceal teoretic”, ne-a mai declarat președintele OFL Prahova, Monica Clinciu.
Campania OFL Prahova va continua și în următoarele săptămâni în mai multe localități din județ.


25 May 2018 12:45 4510 vizualizari


Comentarii


3717 vizualizari 21 Jul 2024 12:14 Omul de afaceri câmpinean Cătălin Mihart a încetat din viață

Omul de afaceri câmpinean Cătălin Mihart a încetat din viață

Cunoscutul om de afaceri câmpinean Cătălin Mihart a încetat din viață. Împlinise în februarie 59 ani...

citeste mai mult
603 vizualizari 20 Jul 2024 07:11 Ansamblul ”Ghiocelul” din Câmpina a fost invitat la un festival internațional de folclor în Grecia

Ansamblul ”Ghiocelul” din Câmpina a fost invitat la un festival internațional de folclor în Grecia

Ansamblul Folcloric ”Ghiocelul” al Casei de Cultură ”Geo Bogza”, condus de instructorul Cristian Colezea, ține de peste două decenii steagul sus pentru Câmpina, pentru Prahova, chiar pentru România. De-a lungul anilor, ”Ghiocelul” a participat la numeroase festivaluri în țară și peste hotare, unde a avut întotdeauna succes.

citeste mai mult
794 vizualizari 19 Jul 2024 20:55 Primim de la cititori. E mai ușor de pus un semn de circulație decât de reparat?!

Primim de la cititori. E mai ușor de pus un semn de circulație decât de reparat?!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine de pe Strada Izvoarelor, din cartierul câmpinean Slobozia.

citeste mai mult
882 vizualizari 19 Jul 2024 08:01 Au fost scoase lanțurile din fața Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina

Au fost scoase lanțurile din fața Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina

Ceea ce era o problemă constantă pentru autorități - ruperea sau stricarea stâlpișorilor și lanțurilor din fața Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, nu mai este... o problemă. Deci, lucrurile s-au rezolvat.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV