La Câmpina, s-au pus bazele unui parteneriat pentru prevenirea consumului de droguri și creșterea siguranței rutiere

Social (Categoria articolului)

După reușita acțiunii din parcarea Kaufland cu utilizarea unui simulator de impact frontal, precum și a ochelarilor de realitate virtuală, la Câmpina, la inițiativa primarului Alin Moldoveanu a avut loc o întâlnire pentru a se pune bazele unui parteneriat între mai multe autorități, scopurile principale fiind prevenirea consumului de droguri și creșterea siguranței rutiere.

La întâlnirea găzduită de Casa Tineretului din Câmpina au fost prezenți reprezentanți ai Corpului Național al Polițiștilor, ai Fundației Siguranța Auto Copii, ai Agenției Naționale Antidrog, ai Poliției municipiului Câmpina, ai conducerilor liceelor din localitate, ai Comitetelor de Părinți de la licee, precum și reprezentanți ai asociațiilor care s-au implicat în viața tinerilor, în special, a comunității, în general. De asemenea, au fost prezenți și consilierii locali Cosmin Raț și Costel Filip.
Discuțiile s-au axat pe două teme majore - prevenirea consumului de droguri și creșterea siguranței rutiere. S-a dezbătut mult, s-a venit și cu soluții concrete, dra și cu exemple. Consilierul Cosmin Raț a propus și o responsabilizare a părinților - ”să solicităm acordul părinților pentru teste inopinate în școli”, în vreme ce consilierul Costel Filip a nuanțat și a propus varianta ”să dăm teste părinților acasă, să-și testeze copiii”. De asemenea, s-a insistat și pe o mai bună colaborare între poliție, autorități și conducerile școlilor. ”Nu cred că un profesor care își cunoaște elevii nu remarcă faptul că unul dintre copiii are pupilele mărite, un comportament aparte, iar în astfel de cazuri nu vă cerem să intervenți în vreun fel, ci doar să ne anunțați”, a spus comandatul Poliției municipiului Câmpina, comisar-șef Iulian Stanciu.
Cam la fel s-au desfășurat discuțiile și pe marginea unei alte teme sensibile - creșterea siguranței rutiere. S-a vorbit despre situații concrete, despre acțiuni și măsuri care se impun, dar și despre necesitatea ca toate acestea să ajungă și în școli, la copii și tineri.
Primarul Alin Moldoveanu a fost cel care a asigurat că va discuta și la nivelul conducerii Inspectoratului Școlar Județean pentru implicarea în viitorul prteneriat și a acestei instituții. De asemenea, s-a stabilit un termen de două săptămâni pentru centralizarea ideilor și schițarea unei propuneri de parteneriat, iar în aproximativ o lună deja să demareze primele acțiuni, astfel încât parteneriatul să-și dovedească eficiența.

7089 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cami 22.05.2022 13:35 Politia comunitara poate sa treacă sa verifice zona str. Mihai Eminescu în timpul pauzelor de la liceul Grigorescu, prin parcarea interioara și la scările blocurilor sa vadă cati elevi fumează și altele și fac mizerie crunta.
  • Ispas Doru 23.05.2022 14:47 @Cami.Fumatori erau și acum 30 ani când poate dv erați eleva. Numai ca cei care conduc liceele din Câmpina au mentalități comuniste și elevii sunt hăituiti.Daca se poate sa fie exmatriculați ar face orele și cu 5 elevi. La Petrol profesorul de servici face panda la toaleta sa ii amendeze ca încalcă ROI, la Energetic sunt fugăriți în parculetul Institutului, ce pretenții de Grigorescu sau de Mec 2 care abia termina CL 12 cu o promoție zi plus Sam cu 15 elevi, Turnatoria e istorie asa ca industrie ioc, Ira la fel. Sa mai vb de culoarea carnetului de partid a celor care au condus școlile generale și liceele din 90 și pana în prezent. Ii dau diploma celui care nu a fost membru de partid. Și de ce tinerii capabili fug din viitorul sat Câmpina și un nr mic se baga în troaca numita politica, sa ajungă la beciu domnesc...

Social

197 vizualizari
02 iul. 2022 20:08

Tineri voluntari din Corpul European de Solidaritate au poposit la Câmpina

2022 este Anul European al Tineretului și în cadrul unui stagiu de voluntariat prin Corpul European de Solidaritate, zece voluntari internaționali GEYC, din mai multe țări, împreună cu elevi de la liceele câmpinene au poposit vineri, 1 iulie, și la sediul Primăriei municipiului Câmpina, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu.

2379 vizualizari
30 iun. 2022 07:47

Licitația pentru noua creșă de la Câmpina a fost finalizată. Valoarea contractului - 8,15 milioane lei fără TVA

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a anunțat recent semnarea contractelor de execuție pentru 15 creșe din țară, finanțate cu bani de la bugetul de stat și care vor fi construite prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. Printre aceste 15 creșe se numără și cea de la Câmpina, din cartierul Voila.

Alte stiri recente

1118 vizualizari
02 iul. 2022 14:36

Poliția Prahova scoate la concurs mai multe posturi din sursă externă, inclusiv ofițeri și ajutor de șef de post

64 de posturi sunt scoase la concurs de Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, cu recrutare prin încadrare directă din sursă externă: patru sunt pentru ofițer, iar 60 sunt pentru agenți de poliție – dintre care 15 pentru ajutor de șef de post din specialitatea ordine publică, în mediul rural.

1399 vizualizari
02 iul. 2022 13:01

Tânăr din București, prins drogat la volan de polițiștii din Câmpina

Vineri, 1 iulie, în jurul orei 19.30, polițiștii din Câmpina au oprit pentru control pe Strada I.H. Rădulescu un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din municipiul București.