După reușita acțiunii din parcarea Kaufland cu utilizarea unui simulator de impact frontal, precum și a ochelarilor de realitate virtuală, la Câmpina, la inițiativa primarului Alin Moldoveanu a avut loc o întâlnire pentru a se pune bazele unui parteneriat între mai multe autorități, scopurile principale fiind prevenirea consumului de droguri și creșterea siguranței rutiere.
La întâlnirea găzduită de Casa Tineretului din Câmpina au fost prezenți reprezentanți ai Corpului Național al Polițiștilor, ai Fundației Siguranța Auto Copii, ai Agenției Naționale Antidrog, ai Poliției municipiului Câmpina, ai conducerilor liceelor din localitate, ai Comitetelor de Părinți de la licee, precum și reprezentanți ai asociațiilor care s-au implicat în viața tinerilor, în special, a comunității, în general. De asemenea, au fost prezenți și consilierii locali Cosmin Raț și Costel Filip.
Discuțiile s-au axat pe două teme majore - prevenirea consumului de droguri și creșterea siguranței rutiere. S-a dezbătut mult, s-a venit și cu soluții concrete, dra și cu exemple. Consilierul Cosmin Raț a propus și o responsabilizare a părinților - ”să solicităm acordul părinților pentru teste inopinate în școli”, în vreme ce consilierul Costel Filip a nuanțat și a propus varianta ”să dăm teste părinților acasă, să-și testeze copiii”. De asemenea, s-a insistat și pe o mai bună colaborare între poliție, autorități și conducerile școlilor. ”Nu cred că un profesor care își cunoaște elevii nu remarcă faptul că unul dintre copiii are pupilele mărite, un comportament aparte, iar în astfel de cazuri nu vă cerem să intervenți în vreun fel, ci doar să ne anunțați”, a spus comandatul Poliției municipiului Câmpina, comisar-șef Iulian Stanciu.
Cam la fel s-au desfășurat discuțiile și pe marginea unei alte teme sensibile - creșterea siguranței rutiere. S-a vorbit despre situații concrete, despre acțiuni și măsuri care se impun, dar și despre necesitatea ca toate acestea să ajungă și în școli, la copii și tineri.
Primarul Alin Moldoveanu a fost cel care a asigurat că va discuta și la nivelul conducerii Inspectoratului Școlar Județean pentru implicarea în viitorul prteneriat și a acestei instituții. De asemenea, s-a stabilit un termen de două săptămâni pentru centralizarea ideilor și schițarea unei propuneri de parteneriat, iar în aproximativ o lună deja să demareze primele acțiuni, astfel încât parteneriatul să-și dovedească eficiența.
În perioada 13-23 ianuarie 2025, cei 60 de absolvenți ai Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina - promoția decembrie 2024, repartizați la Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, au participat la primul program de pregătire de la începutul carierei lor profesionale.
Un bloc cu zece etaje, șase scări și 523 apartamente din București va fi consolidat cu ajutorul unei soluții inovative. Lucrările se vor executa fără relocarea totală a locatarilor.
Chiriachița Manta a împlinit marți, 21 ianuarie 2025, venerabila vârstă de 100 ani! Într-o căsuță de pe Strada Ecaterina Teodoroiu a fost motiv de mare sărbătoare...
De la începutul acestui an se discută tot mai intens despre HidroPrahova și nu tocmai de bine. De la conducerea Consiliului Județean Prahova, acționarul majoritar al HidroPrahova, până la primarii tot mai nemulțumiți de activitatea operatorului de apă și canal și, bineînțeles, la cetățenii revoltați de majorarea cu 30,6% a tarifului la apă și 21% a celui la canalizare.