Punctul de vedere al Prefecturii Prahova cu privire la situația consilierului câmpinean Cezar Grama, exclus din Partidul Verde

Politică (Categoria articolului)

Ceea ce se întâmplă la nivelul Consiliului Local Câmpina, în prezent, este o situație fără precedent. Lucrurile păreau extrem de clare. Consilierul local Cezar Grama a fost exclus din Partidul Verde, a solicitat în instanță anularea hotărârii prin care a fost exclus din partid, Tribunalul București i-a cerut să arate motivele de drept pe care își întemeiază cererea și să plătească o taxă de timbru de 200 lei. Cezar Grama a depus la dosar dovada achitării taxei de timbru de 20 de lei și nu 200 lei, așa cum i-a fost pus în vedere prin rezoluție de către judecător. Prin urmare, judecătorul Camerei de Consiliu a dispus anularea cererii de chemare în judecată formulată de Cezar Grama împotriva Partidului Verde, iar acesta nu a mai depus o cerere de reexaminare în termenul de 15 zile pe care îl avea la dispoziție.

Astfel că, decizia privind anularea cererii de chemare în judecată a rămas definitivă, urmarea fiind pierderea mandatului de consilier local, lucru anunțat de secretarul general al municipiului, Elena Moldoveanu, la ședința extraordinară a Consiliului Local din data de 9 iunie 2021. Acum, Cezar Grama a anunțat că el mai are trei procese pe rol cu Partidul Verde, de fapt mai sunt două - unul la Tribunalul Prahova, suspendat până la judecarea unei alte cauze, și unul la Tribunalul București. Acest din urmă proces este cel pe care se bazează Cezar Grama, în acest dosar el solicitând anularea deciziei prin care a fost exclus din partid și a deciziei emise de Curtea de Arbitraj a Partidul Verde, prin care i-a fost respinsă contestația la excludere.
Încercând să clarificăm cumva lucrurile privind statutul lui Cezar Grama, dacă mai este sau nu consilier local, am cerut un punct de vedere Prefecturii Prahova, pe care vi-l prezentăm în continuare.
Mai întâi, Prefectura ne-a prezentat baza legală pentru astfel de situații, adică prevederile din Codul Administrativ:
- Art. 204 alin. (2) lit. j) din O.U.G. nr. 57/2019, privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare: calitatea de consilier local încetează de drept, înainte de expirarea mandatului, în cazul în care acesta își pierde calitatea de membru al partidului politic sau al organizației minorităților naționale pe a cărei listă a fost ales.
- A
rt. 204 alin. (5) din O.U.G. nr. 57/2019: data încetării de drept a mandatului este data comunicării către prefect, secretarul general al U.A.T. și către consiliul local a hotărârii forului competent să decidă asupra excluderii unui membru al partidului politic pe a cărei listă consilierul local a fost ales, în situația în care legalitatea acesteia nu a fost contestată.
- A
rt. 204 alin. (12) din O.U.G. nr. 57/2019: în termen de 30 de zile de la data comunicării hotărârii forului competent să decidă asupra excluderii din partid, prefectul constată, prin ordin, încetarea mandatului consilierului local și declară vacant locul acestuia.

"Prin Încheierea din data de 08 aprilie 2021, definitivă, Tribunalul București a anulat cererea de chemare în judecată formulată de dl. Cezar Grama în contradictoriu cu Partidul Verde - Filiala Prahova. Domnul consilier Cezar Grama a depus un memoriu la Instituția Prefectului Județul Prahova, prin care ne face cunoscut că pe rolul Tribunalului București se află înregistrată o cauză în curs de soluționare cu același obiect. Instituția Prefectului Județul Prahova a solicitat prin adresă Partidului Verde clarificări cu privire la respectiva cauză", se menționează în răspunsul Prefecturii.
Cu alte cuvinte, înainte ca prefectul să constate (sau nu) încetarea mandatului de consilier, cere Partidului Verde clarificări legate de dosarul (nou) aflat pe rolul Tribunalului București. Vom vedea cum se va poziționa prefectul județului în acest caz nu foarte simplu, dar în care există deja o hotărâre definitivă a instanței și, se pare, este așteptată o altă hotărâre într-un dosar nou.

3619 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

2540 vizualizari
17 nov. 2021 19:00

PNL Câmpina dorește să discute cu toate partidele din Consiliul Local pe tema bugetului 2022 pentru investiții

1 comentarii

Inițiativa îi aparține președintelui PNL Câmpina, Marian Nistor, și a fost prezentată mai întâi în cadrul ședinței de marți seară a Biroului Politic Local al acestei formațiuni politice. Liberalii vor să discute cu toate partidele din CL Câmpina despre investițiile care ar putea fi incluse în bugetul local pentru anul viitor.

2550 vizualizari
09 nov. 2021 19:39

PMP Câmpina donează pensionarilor un pachet sanitar

PMP Câmpina este aproape de oamenii cu venituri mici, în aceste timpuri grele, de pandemie. Liderii organizației PMP își exprimă compasiunea față de nevoile pensionarilor și donează câte un pachet sanitar, atât de necesar pentru prevenirea și combaterea covid 19.

Alte stiri recente

1100 vizualizari
26 nov. 2021 20:46

26.000 lei, valoarea amenzilor aplicate în ultima săptămână de Poliția Locală Câmpina pentru parcarea fără drept pe locurile rezervate persoanelor cu dizabilități

Poliția Locală Câmpina a intensificat în ultimele zile verificările în ceea ce privește respectarea prevederilor Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, sancționând parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap.

3198 vizualizari
26 nov. 2021 11:52

Conducătorul auto, care a intrat cu mașina în betonul proaspăt turnat la "Răcitor", s-a prezentat singur la Poliția Locală Câmpina

Este vorba despre un bărbat de 68 de ani, din comuna Provița de Sus. Acesta a mers vineri dimineață la sediul Poliției Locale Câmpina, unde a recunoscut în fața agenților că el este cel care a intrat cu mașina în betonul proaspăt turnat din intersecția de la "Răcitor". Bărbatul a spus că nu a fost atent, că nu a văzut barierele și indicatoarele și și-a cerut scuze pentru incidentul creat. A fost sancționat în conformitate cu prevederile Ordonanței de Guvern 43/1997 privind regimul drumurilor publice.