CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Punctul de vedere al Prefecturii Prahova cu privire la situația consilierului câmpinean Cezar Grama, exclus din Partidul Verde

- Politică -

Punctul de vedere al Prefecturii Prahova cu privire la situația consilierului câmpinean Cezar Grama, exclus din Partidul Verde

Ceea ce se întâmplă la nivelul Consiliului Local Câmpina, în prezent, este o situație fără precedent. Lucrurile păreau extrem de clare. Consilierul local Cezar Grama a fost exclus din Partidul Verde, a solicitat în instanță anularea hotărârii prin care a fost exclus din partid, Tribunalul București i-a cerut să arate motivele de drept pe care își întemeiază cererea și să plătească o taxă de timbru de 200 lei. Cezar Grama a depus la dosar dovada achitării taxei de timbru de 20 de lei și nu 200 lei, așa cum i-a fost pus în vedere prin rezoluție de către judecător. Prin urmare, judecătorul Camerei de Consiliu a dispus anularea cererii de chemare în judecată formulată de Cezar Grama împotriva Partidului Verde, iar acesta nu a mai depus o cerere de reexaminare în termenul de 15 zile pe care îl avea la dispoziție.

Astfel că, decizia privind anularea cererii de chemare în judecată a rămas definitivă, urmarea fiind pierderea mandatului de consilier local, lucru anunțat de secretarul general al municipiului, Elena Moldoveanu, la ședința extraordinară a Consiliului Local din data de 9 iunie 2021. Acum, Cezar Grama a anunțat că el mai are trei procese pe rol cu Partidul Verde, de fapt mai sunt două - unul la Tribunalul Prahova, suspendat până la judecarea unei alte cauze, și unul la Tribunalul București. Acest din urmă proces este cel pe care se bazează Cezar Grama, în acest dosar el solicitând anularea deciziei prin care a fost exclus din partid și a deciziei emise de Curtea de Arbitraj a Partidul Verde, prin care i-a fost respinsă contestația la excludere.
Încercând să clarificăm cumva lucrurile privind statutul lui Cezar Grama, dacă mai este sau nu consilier local, am cerut un punct de vedere Prefecturii Prahova, pe care vi-l prezentăm în continuare.
Mai întâi, Prefectura ne-a prezentat baza legală pentru astfel de situații, adică prevederile din Codul Administrativ:
- Art. 204 alin. (2) lit. j) din O.U.G. nr. 57/2019, privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare: calitatea de consilier local încetează de drept, înainte de expirarea mandatului, în cazul în care acesta își pierde calitatea de membru al partidului politic sau al organizației minorităților naționale pe a cărei listă a fost ales.
- A
rt. 204 alin. (5) din O.U.G. nr. 57/2019: data încetării de drept a mandatului este data comunicării către prefect, secretarul general al U.A.T. și către consiliul local a hotărârii forului competent să decidă asupra excluderii unui membru al partidului politic pe a cărei listă consilierul local a fost ales, în situația în care legalitatea acesteia nu a fost contestată.
- A
rt. 204 alin. (12) din O.U.G. nr. 57/2019: în termen de 30 de zile de la data comunicării hotărârii forului competent să decidă asupra excluderii din partid, prefectul constată, prin ordin, încetarea mandatului consilierului local și declară vacant locul acestuia.

"Prin Încheierea din data de 08 aprilie 2021, definitivă, Tribunalul București a anulat cererea de chemare în judecată formulată de dl. Cezar Grama în contradictoriu cu Partidul Verde - Filiala Prahova. Domnul consilier Cezar Grama a depus un memoriu la Instituția Prefectului Județul Prahova, prin care ne face cunoscut că pe rolul Tribunalului București se află înregistrată o cauză în curs de soluționare cu același obiect. Instituția Prefectului Județul Prahova a solicitat prin adresă Partidului Verde clarificări cu privire la respectiva cauză", se menționează în răspunsul Prefecturii.
Cu alte cuvinte, înainte ca prefectul să constate (sau nu) încetarea mandatului de consilier, cere Partidului Verde clarificări legate de dosarul (nou) aflat pe rolul Tribunalului București. Vom vedea cum se va poziționa prefectul județului în acest caz nu foarte simplu, dar în care există deja o hotărâre definitivă a instanței și, se pare, este așteptată o altă hotărâre într-un dosar nou.


16 Jun 2021 22:11 5095 vizualizari


Comentarii


1693 vizualizari 17 May 2024 21:36 “Votul de pe 9 iunie trebuie privit ca un referendum local împotriva pasajului subteran rutier” - Irina Mihaela Nistor (candidat PSD pentru funcția de primar al Câmpinei)

“Votul de pe 9 iunie trebuie privit ca un referendum local împotriva pasajului subteran rutier” - Irina Mihaela Nistor (candidat PSD pentru funcția de primar al Câmpinei)

În contextul alegerilor locale din 9 iunie, candidatul PSD pentru funcția de primar al Câmpinei, Irina Mihaela Nistor, subliniază importanța crucială a acestui vot, mai ales în ceea ce privește controversatul proiect al pasajului rutier subteran. Irina Mihaela Nistor consideră că votul din 9 iunie trebuie privit ca un referendum local împotriva acestui proiect și că rămânerea la cârma Primăriei a actualului primar, Alin Moldoveanu, va duce inevitabil la începerea lucrărilor pentru pasaj. 

citeste mai mult
1444 vizualizari 17 May 2024 20:59 Cosmin Raț, candidatul POL la Primăria Câmpina: ”Obiectivul nr. 1 este extinderea spitalului cu urgențe, secție dializă și stație ambulanță”

Cosmin Raț, candidatul POL la Primăria Câmpina: ”Obiectivul nr. 1 este extinderea spitalului cu urgențe, secție dializă și stație ambulanță”

”Continuarea demersurilor începute în anul 2023 pentru extinderea Spitalului Municipal Câmpina cu spații moderne pentru Compartiment Primiri Urgențe, pentru secție de dializă și pentru o stație de ambualnță”, a sintetizat Cosmin Raț, candidatul Partidului Oamenilor Liberi la funcția de primar al municipiului Câmpina, la alegerile din 9 iunie, obiectivul primordial.

citeste mai mult
1565 vizualizari 17 May 2024 20:28 Valentin Negoiță, candidat PNL la Consiliul Local Câmpina: ”Voi face o altfel de politică!”

Valentin Negoiță, candidat PNL la Consiliul Local Câmpina: ”Voi face o altfel de politică!”

Valentin Negoiță, candidat din partea Partidului Național Liberal la Consiliul Local Câmpina, la alegerile din 9 iunie, a fost invitatul nostru, în cadrul unei emisiuni electorale.

citeste mai mult
778 vizualizari 16 May 2024 20:04 Reamenajarea zonei Fântâna cu Cireși, una dintre prioritățile lui Bogdan Ene și Alianței Dreapta Unită

Reamenajarea zonei Fântâna cu Cireși, una dintre prioritățile lui Bogdan Ene și Alianței Dreapta Unită

Una dintre prioritățile incluse în programul electoral al candidatului Alianței Dreapta Unită (USR - PMP - Forța Dreptei) la funcția de primar al municipiului Câmpina, Bogdan Ene, precum și a întregii alianțe este reamenajarea zonei de agrement Fântâna cu Cireși.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV