Punctul de vedere al Prefecturii Prahova cu privire la situația consilierului câmpinean Cezar Grama, exclus din Partidul Verde

Politică (Categoria articolului)

Ceea ce se întâmplă la nivelul Consiliului Local Câmpina, în prezent, este o situație fără precedent. Lucrurile păreau extrem de clare. Consilierul local Cezar Grama a fost exclus din Partidul Verde, a solicitat în instanță anularea hotărârii prin care a fost exclus din partid, Tribunalul București i-a cerut să arate motivele de drept pe care își întemeiază cererea și să plătească o taxă de timbru de 200 lei. Cezar Grama a depus la dosar dovada achitării taxei de timbru de 20 de lei și nu 200 lei, așa cum i-a fost pus în vedere prin rezoluție de către judecător. Prin urmare, judecătorul Camerei de Consiliu a dispus anularea cererii de chemare în judecată formulată de Cezar Grama împotriva Partidului Verde, iar acesta nu a mai depus o cerere de reexaminare în termenul de 15 zile pe care îl avea la dispoziție.

Astfel că, decizia privind anularea cererii de chemare în judecată a rămas definitivă, urmarea fiind pierderea mandatului de consilier local, lucru anunțat de secretarul general al municipiului, Elena Moldoveanu, la ședința extraordinară a Consiliului Local din data de 9 iunie 2021. Acum, Cezar Grama a anunțat că el mai are trei procese pe rol cu Partidul Verde, de fapt mai sunt două - unul la Tribunalul Prahova, suspendat până la judecarea unei alte cauze, și unul la Tribunalul București. Acest din urmă proces este cel pe care se bazează Cezar Grama, în acest dosar el solicitând anularea deciziei prin care a fost exclus din partid și a deciziei emise de Curtea de Arbitraj a Partidul Verde, prin care i-a fost respinsă contestația la excludere.
Încercând să clarificăm cumva lucrurile privind statutul lui Cezar Grama, dacă mai este sau nu consilier local, am cerut un punct de vedere Prefecturii Prahova, pe care vi-l prezentăm în continuare.
Mai întâi, Prefectura ne-a prezentat baza legală pentru astfel de situații, adică prevederile din Codul Administrativ:
- Art. 204 alin. (2) lit. j) din O.U.G. nr. 57/2019, privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare: calitatea de consilier local încetează de drept, înainte de expirarea mandatului, în cazul în care acesta își pierde calitatea de membru al partidului politic sau al organizației minorităților naționale pe a cărei listă a fost ales.
- A
rt. 204 alin. (5) din O.U.G. nr. 57/2019: data încetării de drept a mandatului este data comunicării către prefect, secretarul general al U.A.T. și către consiliul local a hotărârii forului competent să decidă asupra excluderii unui membru al partidului politic pe a cărei listă consilierul local a fost ales, în situația în care legalitatea acesteia nu a fost contestată.
- A
rt. 204 alin. (12) din O.U.G. nr. 57/2019: în termen de 30 de zile de la data comunicării hotărârii forului competent să decidă asupra excluderii din partid, prefectul constată, prin ordin, încetarea mandatului consilierului local și declară vacant locul acestuia.

"Prin Încheierea din data de 08 aprilie 2021, definitivă, Tribunalul București a anulat cererea de chemare în judecată formulată de dl. Cezar Grama în contradictoriu cu Partidul Verde - Filiala Prahova. Domnul consilier Cezar Grama a depus un memoriu la Instituția Prefectului Județul Prahova, prin care ne face cunoscut că pe rolul Tribunalului București se află înregistrată o cauză în curs de soluționare cu același obiect. Instituția Prefectului Județul Prahova a solicitat prin adresă Partidului Verde clarificări cu privire la respectiva cauză", se menționează în răspunsul Prefecturii.
Cu alte cuvinte, înainte ca prefectul să constate (sau nu) încetarea mandatului de consilier, cere Partidului Verde clarificări legate de dosarul (nou) aflat pe rolul Tribunalului București. Vom vedea cum se va poziționa prefectul județului în acest caz nu foarte simplu, dar în care există deja o hotărâre definitivă a instanței și, se pare, este așteptată o altă hotărâre într-un dosar nou.

4871 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

1025 vizualizari
21 nov. 2023 11:48

Drept la replică din partea AUR Câmpina

3 comentarii

În urma apariției articolului "Ce avem noi aici? Cezar Grama revine în politică, alături de Alexandru Anghel, la AUR Câmpina", publicat pe site-ul nostru în data de 17 noiembrie 2023, am primit din partea Biroului de comunicare al AUR Câmpina un drept la replică pe care în prezentăm integral. 

1726 vizualizari
17 nov. 2023 19:46

Ce avem noi aici? Cezar Grama revine în politică, alături de Alexandru Anghel, la AUR Câmpina

2 comentarii

Pe măsură ce se apropie alegerile, după cum ne așteptam cu toții, pe scena politică locală se produc mișcări interesante, apar nume noi sau se reactivează nume vechi în... partide noi. În această din urmă categorie îi putem include și pe Alexandru Anghel și Cezar Grama, de câteva zile președinte, respectiv vicepreședinte la AUR Câmpina.

Alte stiri recente

1066 vizualizari
07 dec. 2023 21:30

A fost lansat proiectul Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat la Câmpina

Joi seară, într-un spațiu elegant și bine pus la punct din clădirea BCR, din centrul municipiului Câmpina, a avut loc lansarea proiectului Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat în Câmpina.

565 vizualizari
07 dec. 2023 18:43

Tribunalul Ilfov a admis suspendarea hotărârii privind terenurile de pe râul Doftana

Joi, 7 decembrie 2023, a fost primul termen în procesul intentat de societățile Elsid și Electrocarbon împotriva Consiliului Local Câmpina și Primăriei Câmpina pentru suspendarea hotărârii privind aprobarea îndeplinirii procedurilor de radiere din Cartea Funciară a dreptului de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea celor două societăți asupra terenurilor aparținând municipalității, situate pe albia râului Doftana, acolo unde Elsid și Electrocarbon au investiții în domeniul energetic.