Evenimentul cultural al toamnei, la Câmpina. Festivalul de Teatru "Mircea Albulescu", cea de-a VI-a ediție

Eveniment (Categoria articolului)

În perioada 24-28 octombrie 2018, la Casa de Cultură "Geo Bogza" va avea loc cea de-a VI-a ediție a Festivalului de Teatru "Mircea Albulescu", eveniment organizat de Asociația Teatru Proiect și Casa de Cultură, cu sprijinul financiar al Primăriei și Consiliului Local. În acest an, festivalul va include șase piese de teatru în loc de patru, pentru că, spre deosebire de edițiile precedente, în deschidere va urca pe scenă Trupa "Mircea Albulescu" (formată din tinerii câmpineni care urmează cursurile de teatru ale Asociației Teatru Proiect), iar duminică, 28 octombrie, în cadrul galei, se va juca un spectacol eveniment al Teatrului Național din București.

Prin urmare, miercuri, 24 octombrie, de la ora 17.30, îi veți putea vedea pe tinerii actori din Câmpina în piesa "Flori cu soț", după un scenariu semnat de Eugen Munteanu, elev la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" și în regia lui Adrian Piciorea, actor al trupei "Cuibul Artiștilor".
Miercuri, de la ora 19.00, va avea loc spectacolul "Dumnezeul de a doua zi", o producție a Teatrului "Act" din București, scenariul aparținându-i lui Mimi Brănescu. Interpreți - actorii Mirela Oprișor și Vlad Zamfirescu. Este o piesă amuzantă și tragică, în același timp, despre relațiile complicate dintre părinți și copii. 
Joi, ora 19.00, se va juca spectacolul "Leonce și Lena" (Teatrul UNTEATRU), de Georg Buchner, regia Eugen Gyemant, scenografia Maria Nicola. Din distribuție: Dana Rogoz, Andrei Seușan, Lucian Iftime, Ionuț Grama, Bogdan Cotleț și Eduard Cîrlan. Povestea unui prinț și a unei prințese, obligați de familiile lor să se căsătorească fără să se cunoască. Este o poveste de dragoste, dar și o poveste despre putere, obediență și politică.
Vineri, ora 19.00, spectacolul "Amantul înșelat" (Compania de Comedie), de Orlin Diakov, în regia lui Sorin Misirianțu. Cu Ioan Isaiu și 
Sorin Misirianțu. O superbă comedie despre întâlnirea din soț și amant, doi bărbați care se luptă pentru femeia care face parte din destinul amândurora.
Sâmbătă, ora 19.00, se va juca spectacolul "Operele complet prescurtate ale lui William Shakespeare" (Teatrul de pe Lipscani), o piesă de Adam Long, Daniel Singer, Jess Winfield, în regia Eugen Gyemant, scenografia Tudor Prodan, interpreți Dan Rădulescu, Andrei Seușan și Ionuț Grama. O comedie extraordinară, un maraton teatral în care trei tineri actori vor interpreta toate piesele lui Shakespeare în 75 de minute.
Duminică, 28 octombrie, ora 19.00
cea de-a VI-a ediție a Festivalului de Teatru "Mircea Albulescu" se va încheia cu un spectacol extraordinar - "Allegro, ma non troppo" al Teatrului Național. Din distribuție: Gavril Pătru, Marius Rizea, Eugen Cristea, Monica Davidescu, Aylin Cadîr, Victoria Dicu, Costică Lupșa. Un spectacol de Ion Minulescu, în regia lui Răzvan Popa. O comedie sentimentală, cu încurcături amoroase și suspansuri dramatice, o satiră de moravuri din perioada interbelică.

Participarea la Festivalul de Teatru Mircea Albulescuse face doar pe bază de abonament. Prețul unui abonament pentru toate spectacolele este 60 lei (prima jumătate a sălii) și 50 lei (cea de-a doua parte a sălii). Abonamentele pot fi procurate de la Casa de Cultură Câmpina.

5005 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Luminita Hrituleac 14.10.2018 20:56 Buna seara! Mai exista abonamente disponibile pentru Festivalul M Albulescu?

Eveniment

1245 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

2068 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

Alte stiri recente

173 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

319 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.