Câțiva brazi înalți, spaima locuitorilor de pe Aleea Rozelor, din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Aleea Rozelor din municipiul Câmpina pornește din Bulevardul Carol I, în apropierea Colegiului Tehnic Forestier, iar aici se află câteva blocuri cu patru etaje. Pentru ieșirea din Aleea Rozelor în Strada Griviței există doar un gang pietonal.

Mai mulți locuitori din această zonă ne-au semnalat că foarte aproape de blocurile din capătul acestei alei se află câțiva brazi mai înalți decât blocurile, care pun în pericol mașinile, eventualii trecători și chiar blocurile. ”Brazii și ceilalți copaci din apropierea locului de joacă, chiar la intrarea pe alee, au fost toaletați, dar acești brazi din jurul ultimelor blocuri de pe alee nu au fost încă toaletați, iar noi, cei care locuim aici, ne temem că acești brazi ar putea fi un real pericol. S-a întâmplat destul de recent ca un brad în fața blocului P1 din apropiere, pe Strada Schelelor, să fie doborât de vânt, și mai ales acum, pe perioada iernii, intensificările de vânt îndoaie foarte mult vârfurile acestor brazi și ne dau emoții. Am discutat la Primăria Câmpina, dar, deocamdată, nu s-a întâmplat nimic...”, ne-au spus mai mulți proprietari ai unor apartamente din blocurile situate în capătul acestei alei.

4356 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • MF 08.01.2022 10:16 Bine ca s-au trezit abia acuma domnii proprietari, la spartul targului, cand brazii au ajuns mai inalti decat blocurile. Sa ne spuna dansii unde sunt arborii plantati din vreme, rational, in locul acestor copaci care evident ca la un moment dat ar trebui taiati, daca exista pericolul ruperii lor. Dar si asa, cred ca numai specialistii horticultori pot decide, si exista sanse foarte mari ca ei sa demonstreze ca brazii respectivi nu se pot rupe cu una, cu doua. In inconstienta noastra, fiindca ne pasa numai de masini, ne distrugem ca niste masochisti sursa de sanatate, iar apoi verile ne intrebam de ce ne incingem intr-un hal fara de hal in cutiile astea de beton, sau consumam in draci curent electric pt aerul conditionat (distrugandu-ne si cu ala sanatatea). Problema este insa ca arborii dintre blocuri, dar cu o coroana cat mai bogata (nu slutiti dupa obiceiurile de pana acum), sunt esentiali nu doar pentru sanatatea locatarilor din blocurile respective, ca oxigenul si racoarea data de ei nu se opresc numai la acele blocuri, ci contribuie la microclimatul zonei - prin urmare, sunt arborii nostri ai tuturor, iar asociatiile respective de locatari nu pot dispune de ei. Ca sa nu mai vorbesc ca de cele mai multe ori, aceste ''voci'' care semnaleaza presei nici macar nu sunt majoritare in cadrul respectivei asociatii de locatari !

Actualitate

2452 vizualizari
04 iul. 2022 12:24

Adevărul din spatele proiectului privind înființarea Bibliotecii Municipale Câmpina. Sau cum să înființezi ceva ce deja există

4 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local din 30 iunie 2022 s-a aflat și proiectul privind înființarea Bibliotecii Municipale, instituție de drept public, cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului Local, proiect inițiat de consilierii PSD Horațiu Zăgan, Livia Lupu și Andrei Duran și ProRomânia - Liviu Davidescu.

1892 vizualizari
03 iul. 2022 11:54

5-7 iulie, o nouă acțiune de dezinsecție în parcurile și spațiile verzi din Câmpina

Primăria municipiului Câmpina anunță programul stabilit împreună cu operatorul Floricon Salub pentru etapa a doua de dezinsecție în parcurile și spațiile verzi din Câmpina. Precedentaa campanie de dezinsecție a avut loc în perioada 24-27 mai.

Alte stiri recente

654 vizualizari
05 iul. 2022 23:01

Emoții și o premieră la festivitatea de absolvire pentru a 21-a promoție a Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina

Elevii celor două clase de asistenți de medicină generală ale Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina, promoția 2022, au trăit emoții deosebit de intense la festivitatea de absolvire, care a avut loc marți seară, la Terasa ”Muntenia”. Au absolvit 45 de elevi ai celor două clase, la care diriginți au fost Nicoleta Manta și Alina Brătulescu. Festivitatea s-a bucurat de o premieră - primul elev din afara granițelor României care devine absolvent al acestei școli: Valeria Dicusar, din Republica Moldova, din orașul Cahul, înfrățit cu Câmpina.

662 vizualizari
04 iul. 2022 20:32

Anunț public privind decizia etapei de încadrare

Municipiul Câmpina, titular al proiectului ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, a nu se supune evaluării adecvate și a nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, propus a fi amplsat în Câmpina, Strada Alexandru Vlahuță.