Poliția Română a fost sesizată cu privire la existența unor noi modalități de comitere a fraudelor cu investiții, prin care indivizii sau entitățile necinstite promit investitorilor potențiali oportunități de investiții extrem de profitabile, dar care, în realitate, nu există sau sunt înșelătoare.
Din sesizările primite de Poliția Română, s-a constatat faptul că persoanele vătămate ar fi accesat, pe diferite rețele de socializare, postări ce conțin reclame cu privire la servicii de investiții financiare. Pentru a crea credibilitate, aceștia fie folosesc denumirea unor companii românești cunoscute, fie creează conținut media fictiv – videofilmări ale unor personalități cunoscute care fac reclamă acestor scheme frauduloase. Persoanele interesate sunt apoi redirecționate către o pagină unde le sunt solicitate datele de contact. În continuare, sunt contactate telefonic de persoane necunoscute, care utilizează numere de telefon atât românești, cât și din Marea Britanie. Autorii, după discuții repetate, reușesc să convingă victimele să “investească” inițial sume mici, de regulă 1.200 de lei, pe diferite platforme de investiții online, special create în acest scop.
În multe situații, sub pretextul că vor acorda suport tehnic, infractorii conving persoanele vătămate să își instaleze pe dispozitivele electronice folosite (telefon, tabletă, laptop etc.), aplicații tip remote desktop (control de la distanță), prin care aceștia capătă control total al acelor dispozitive. Controlând dispozitivul victimei, autorii dobândesc accesul și la aplicațiile bancare ale acestuia, astfel, fie transferă soldul existent către conturile altor victime, fie îl convertesc în criptomonedă. De asemenea, chiar dacă victimele nu au fonduri disponibile, autorii contractează credite online în numele acestora, sumele fiind sustrase în modalitatea descrisă mai sus, menționează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.
În toate cazurile de până acum, investitorii își pierd banii, uneori chiar economiile strânse într-o viață de om. Așadar, atenție!
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.