CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Atenție la fraudele prin investiții! Puteți pierde toți banii! Apelul poliției către populație

- Actualitate -

Atenție la fraudele prin investiții! Puteți pierde toți banii! Apelul poliției către populație

Poliția Română a fost sesizată cu privire la existența unor noi modalități de comitere a fraudelor cu investiții, prin care indivizii sau entitățile necinstite promit investitorilor potențiali oportunități de investiții extrem de profitabile, dar care, în realitate, nu există sau sunt înșelătoare.

Din sesizările primite de Poliția Română, s-a constatat faptul că persoanele vătămate ar fi accesat, pe diferite rețele de socializare, postări ce conțin reclame cu privire la servicii de investiții financiare. Pentru a crea credibilitate, aceștia fie folosesc denumirea unor companii românești cunoscute, fie creează conținut media fictiv – videofilmări ale unor personalități cunoscute care fac reclamă acestor scheme frauduloase. Persoanele interesate sunt apoi redirecționate către o pagină unde le sunt solicitate datele de contact. În continuare, sunt contactate telefonic de persoane necunoscute, care utilizează numere de telefon atât românești, cât și din Marea Britanie. Autorii, după discuții repetate, reușesc să convingă victimele să “investească” inițial sume mici, de regulă 1.200 de lei, pe diferite platforme de investiții online, special create în acest scop. 
În multe situații, sub pretextul că vor acorda suport tehnic, infractorii conving persoanele vătămate să își instaleze pe dispozitivele electronice folosite (telefon, tabletă, laptop etc.), aplicații tip remote desktop (control de la distanță), prin care aceștia capătă control total al acelor dispozitive. Controlând dispozitivul victimei, autorii dobândesc accesul și la aplicațiile bancare ale acestuia, astfel, fie transferă soldul existent către conturile altor victime, fie îl convertesc în criptomonedă. De asemenea, chiar dacă victimele nu au fonduri disponibile, autorii contractează credite online în numele acestora, sumele fiind sustrase în modalitatea descrisă mai sus, menționează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.
În toate cazurile de până acum, investitorii își pierd banii, uneori chiar economiile strânse într-o viață de om. Așadar, atenție!


05 Jan 2024 19:48 1612 vizualizari


Comentarii






555 vizualizari 14 May 2024 09:28 În perioada 14-24 mai, va fi închisă total Strada Bobâlna, între intersecțiile cu străzile Vasile Lucaci și Muscel

În perioada 14-24 mai, va fi închisă total Strada Bobâlna, între intersecțiile cu străzile Vasile Lucaci și Muscel

Primăria municipiului Câmpina a anunțat că în prioada 14-24 mai, Strada Bobâna, pe segmentul cuprins între intersecțiile cu străzile Vasile Lucaci și Muscel, va fi închisă total.

citeste mai mult
561 vizualizari 13 May 2024 19:23 Amenzi de peste 164.000 lei în ultimele trei zile, aplicate de polițiști pe șosesele din Prahova

Amenzi de peste 164.000 lei în ultimele trei zile, aplicate de polițiști pe șosesele din Prahova

Poliția a avut de lucru în week-end, în urma acțiunilor desfășurate pe șosesele din Prahova, inclusiv la Câmpina, fiind aplicate peste 300 sancțiuni contravenționale, însumând 164.5000 lei, și fiind ridicate în vederea suspendării 49 permise de conducere.

citeste mai mult
1432 vizualizari 12 May 2024 21:10 Candidații la funcția de primar în localitățile învecinate Câmpinei

Candidații la funcția de primar în localitățile învecinate Câmpinei

Înaintea începerii campaniei electorale, Birourile Electorale de Circumscripție au emis hotărâri prin care au rămas definitive candidaturile la funcțiile de primar și consilier local pentru alegerile locale din 9 iunie 2024.

citeste mai mult
2106 vizualizari 11 May 2024 21:03 S-a tras la sorți ordinea candidaților câmpineni pe buletinele de vot pentru alegerile locale din 9 iunie 2024

S-a tras la sorți ordinea candidaților câmpineni pe buletinele de vot pentru alegerile locale din 9 iunie 2024

La Biroul Electoral de Circumscripție Municipală nr. 2 Câmpina s-a tras astăzi la sorți ordinea candidaților pe buletinele de vot pentru alegerile locale din 9 iunie. La tragerea la sorți au participat membrii BEC și reprezentanți ai mai multor partide.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV