Elevi de la Liceul Energetic Câmpina, în vizită la Fundația Zamolxes, în cadrul programului "Școala altfel"

Social (Categoria articolului)

Pe parcursul a două zile, la sediul Centrului Cultural pentru Tineret al Fundației Zamolxes Câmpina, situat în incinta Căminului Petrol, au sosit oaspeți. Este vorba despre elevi din clasa a IX-a de la Liceul Tehnologic Energetic, acțiunea desfășurându-se în cadrul programului "Școala altfel".

Sub coordonarea președintelui Fundației Zamolxes, Florin Predescu, tinerii de la Liceul Tehnologic Energetic au pus în scenă trei secvențe de teatru, scopul fiind acela de a sedetalia un subiect extrem de interesant - educația formală, nonformală și informală, adică despre cele trei forme ale educației și relațiile dintre ele. S-a discutat despre caracteristicile celor trei tipuri de educație, despre diferențele dintre ele, despre avantaje și dezavantaje, iar elevii chiar au putut urmărit un film educativ pe această temă. La finalul fiecărei zile, s-au tras concluzii și s-au purtat discuții libere despre activitățile desfășurate la Centrul Cultural pentru Tineret al Fundației Zamolxes în cadrul programului "Școala altfel".
După cum se știe, educația formală este cea pe care elevii o primesc la școală. Educația nonformală este cea care se realizează în afara școlii, prin diferite tipuri de activități care să îmbine utilul cu plăcutul, să-i motiveze pe copii, să le stimuleze imaginația, creativitatea, spiritul civic etc. Educația informală este cea bazată pe experiențele zilnice, neplanificate, un proces care se întinde, practic, pe toată durata vieții.

2680 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1044 vizualizari
17 sept. 2019 22:11

Siguranța pacientului, prioritatea Centrului Medical SanConfind Poiana Câmpina

Centrul Medical SanConfind Poiana Câmpina a marcat astăzi, prin mai multe acțiuni, Ziua Mondială a Siguranței Pacientului. La cel mai important spital privat din județul Prahova, evenimentul a fost prezentat de asistenta șefă, Gabriela Grozea. Vă reamintim că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a stabilit ca, începând din acest an, 17 septembrie să fie declarată Ziua Mondială a Siguranţei Pacientului, iar spitalele din România s-au alăturat acestui demers.

2840 vizualizari
17 sept. 2019 21:39

Un bătrân de 87 de ani, depistat de polițiștii din Câmpina conducând un vehicul radiat și... cu numere de înmatriculare false

Un caz mai puțin obișnuit s-a petrecut luni seară, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. Agenții de la Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipale Câmpina au oprit în trafic un autovehicul care părea suspect și la volanul căruia se afla o persoană în vârstă.

Alte stiri recente

2094 vizualizari
17 sept. 2019 18:48

Cea de-a VII-a ediție a Cupei Muscel, organizată de Soceram, va include și cros, pe lângă baschet și fotbal

Pe 5 octombrie 2019, la Câmpina va avea loc cea de-a VII-a ediție a Cupei Muscel, competiție sportivă destinată elevilor de la școlile gimnaziale și liceele din municipiu. Cupa Muscel va începe de la ora 9.30 la baza sportivă din Parcul Soceram de pe platoul Muscel și va include competiții de baschet, fotbal și, în premieră, cros. Ediția din acest an este dedicată memoriei Jenicăi Tabacu, fostul director al Muzeului Memorial "Iulia Hasdeu" din Câmpina, plecată dintre noi în decembrie 2018.

2090 vizualizari
17 sept. 2019 12:24

Big Band Jazz Society al Filarmonicii din Ploiești va concerta la Câmpina în cadrul Festivalului "Serbările Toamnei" 2019

Concert de excepție duminică, 22 septembrie 2019, în Parcul Regele Mihai I din municipiul Câmpina (fostul parc de la soldat). Big Band Jazz Society, formație a Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești, va cânta pe esplanada din parc, de la ora 18.00, evenimentul fiind inclus în programul celei de-a XII-a ediții a Festivalului "Serbările Toamnei".