"Dantele interioare", de Monica Radu. O carte precum autoarea - delicată și puternică, în același timp

Eveniment (Categoria articolului)

O sală plină, astăzi, la Biblioteca Municipală "Dr. C.I. Istrati" din Câmpina, la o lansare de carte. "Dantele interioare". Mai mult decât un titlu. Mai mult decât o autobiografie a Monicăi Radu. O mărturie incredibilă a zilelor de după accidentul de circulație de acum 20 de ani, în urma căruia Monica a rămas imobilizată într-un scaun cu rotile. Ați putea crede că este o carte tristă. Dar nu, nu este...

"Dantelele" Monicăi Radu sunt niște trăiri interioare despre care a evitat să vorbească. În schimb, a scris. Și a făcut-o în așa fel încât să înțelegem că nu avem în față un om patetic, ci unul foarte puternic. A făcut-o în așa fel încât noi, cei care citim cartea, să înțelegem cum și-a acceptat soarta, cum și-a întărit credința și cum și-a transformat crucea în coroană. Cum și-a jucat jocul vieții cu cărțile pe care le-a avut pe masă și a câștigat. Cartea Monicăi Radu este precum sufletul autoarei - delicat și tenace, în același timp. O carte care trebuie citită și care s-ar putea să vă schimbe percepția asupra unor lucruri. "Dantele interioare" este un dar al Monicăi Radu pentru noi, dar mai ales pentru ea. Poate cel mai frumos dar. Odată cu această carte, Monica și-a redescoperit pasiunea și talentul pentru scris. Așa că, la un moment dat, "Dantelele" vor rămâne în trecut și vom vorbi despre ele ca fiind prima carte a Monicăi Radu.
Astăzi, la lansarea cărții, alături de Monica s-au aflat oameni dragi, mulți oameni dragi. S-au depănat amintiri, s-au transmis emoții, s-au dăruit flori și s-au primit autografe. Despre carte au vorbit Daniela Teodorescu - editor șef al revistei "Avantaje" și scriitorul Florin Dochia. Despre Monica au vorbit prieteni, rude, colegi. Despre bucuria pe care și-a făcut-o odată cu "Dantelele interioare" a vorbit, normal, autoarea. Aproape copleșită de emoții, dar fericită. (video)

Monica Radu are 40 de ani și este mama a trei copii - Petru, Ioan și Ilinca. A absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universității București, Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității Târgoviște și urmează un master în teologie. Lucrează ca registrator, traducător și translator la Spitalul SanConfind. Este o persoană foarte activă, implicată în numeroase campanii sociale, o adevărată activistă pentru drepturile persoanelor cu dizabilități. "Ceea ce pune aripi proiectelor noastre este voința", iar aceste cuvinte o descriu cel mai bine pe Monica Radu.

9597 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Mioara zalharia 15.07.2017 22:56 Felicitari si mult respect
  • Robert Luchin 16.07.2017 10:07 Am fost un privilegiat, am citit cartea cu mult înainte de apariţie. Este minunat să întâlneşti un astfel de om şi o transpunere a trăirilor ei pe paginile carţii, ajută pe cel care n-o cunoaşte îndeaproape să înţeleagă de unde vine atâta forţă, neobişnuită pentru mulţi. Mulţumesc Monica şi aştept cu nerăbdare următoarea carte.
  • Toma Ionela Nadia 18.07.2017 20:17 Felicitari pentru carte ! Vreau sa o cumpar ! Astept raspuns pe email, multumesc!
  • Admin 19.07.2017 07:26 Cartea poate fi cumparata de la libraria din incinta Complexului Comercial Mercantis de langa Bigu' Mic.

Eveniment

3941 vizualizari
07 nov. 2021 19:32

Triumf românesc la Festivalul Mondial al Modei - Dubai 2021. Delia Lazăr, Lidia Ellersdorfer și Irina Fensi au obținut trei dintre trofeele festivalului

În anul 2018, designerul câmpinean Delia Lazăr obținea premiul pentru "Cea mai bună/frumoasă rochie" la Festivalul Mondial al Modei de la Dubai, Emiratele Arabe Unite. Anul acesta, la a patra ediție a festivalului, Delia Lazăr a fost invitată să facă parte din staff, ca director artistic al evenimentului. Un eveniment care s-a desfășurat la finalul lunii octombrie, pe parcursul a trei zile și a însemnat un adevărat maraton al modei mondiale.

5261 vizualizari
25 oct. 2021 19:32

De Ziua Armatei și la Centenarul Regelui Mihai I, la Breaza a fost dezvelit ”Monumentul celor Trei Regi”

La Breaza a fost luni, 25 Octombrie 2021, o sărbătoare cu totul și cu totul specială, fiind dezvelit ”Monumentul celor Trei Regi”, dedicat Centenarului Regelui Mihai I. Este vorba despre un monument restaurat, care a fost realizat în anul 1934 de sculptorul Ion T. Aldea, dar ”ascuns” după cel de-al doilea război mondial, odată cu instaurarea regimului comunist în România. Acum, monumentul a fost restaurat cu sprijinul sculptorilor Elena Surdu Stănescu, Elena Boby Dumitrescu și Cosma Dumitru și cu contribuția Primăriei orașului Breaza.

Alte stiri recente

14 vizualizari
27 nov. 2021 16:10

Cupa Europei, la bob. Câmpineanca Georgeta Popescu a punctat din nou pentru Olimpiadă

La Altenberg, în Germania, s-a desfășurat vineri și sâmbătă Cupa Europei la bob, printre sportivii care s-au aliniat la startul întrecerilor, din lotul național României, numărându-se și câmpineanca Georgeta Popescu în probele de monobob și bob două persoane.

10 vizualizari
27 nov. 2021 16:04

Premiile municipiului Câmpina pentru cei mai buni 25 de liceeni din clasa a XII-a

În cadrul ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 noiembrie au fost acordate Premiile municipiului Câmpina, pentru cei mai buni 25 de elevi de liceu, din clasele a XII-a.