"Dantele interioare", de Monica Radu. O carte precum autoarea - delicată și puternică, în același timp

Eveniment (Categoria articolului)

O sală plină, astăzi, la Biblioteca Municipală "Dr. C.I. Istrati" din Câmpina, la o lansare de carte. "Dantele interioare". Mai mult decât un titlu. Mai mult decât o autobiografie a Monicăi Radu. O mărturie incredibilă a zilelor de după accidentul de circulație de acum 20 de ani, în urma căruia Monica a rămas imobilizată într-un scaun cu rotile. Ați putea crede că este o carte tristă. Dar nu, nu este...

"Dantelele" Monicăi Radu sunt niște trăiri interioare despre care a evitat să vorbească. În schimb, a scris. Și a făcut-o în așa fel încât să înțelegem că nu avem în față un om patetic, ci unul foarte puternic. A făcut-o în așa fel încât noi, cei care citim cartea, să înțelegem cum și-a acceptat soarta, cum și-a întărit credința și cum și-a transformat crucea în coroană. Cum și-a jucat jocul vieții cu cărțile pe care le-a avut pe masă și a câștigat. Cartea Monicăi Radu este precum sufletul autoarei - delicat și tenace, în același timp. O carte care trebuie citită și care s-ar putea să vă schimbe percepția asupra unor lucruri. "Dantele interioare" este un dar al Monicăi Radu pentru noi, dar mai ales pentru ea. Poate cel mai frumos dar. Odată cu această carte, Monica și-a redescoperit pasiunea și talentul pentru scris. Așa că, la un moment dat, "Dantelele" vor rămâne în trecut și vom vorbi despre ele ca fiind prima carte a Monicăi Radu.
Astăzi, la lansarea cărții, alături de Monica s-au aflat oameni dragi, mulți oameni dragi. S-au depănat amintiri, s-au transmis emoții, s-au dăruit flori și s-au primit autografe. Despre carte au vorbit Daniela Teodorescu - editor șef al revistei "Avantaje" și scriitorul Florin Dochia. Despre Monica au vorbit prieteni, rude, colegi. Despre bucuria pe care și-a făcut-o odată cu "Dantelele interioare" a vorbit, normal, autoarea. Aproape copleșită de emoții, dar fericită. (video)

Monica Radu are 40 de ani și este mama a trei copii - Petru, Ioan și Ilinca. A absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universității București, Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității Târgoviște și urmează un master în teologie. Lucrează ca registrator, traducător și translator la Spitalul SanConfind. Este o persoană foarte activă, implicată în numeroase campanii sociale, o adevărată activistă pentru drepturile persoanelor cu dizabilități. "Ceea ce pune aripi proiectelor noastre este voința", iar aceste cuvinte o descriu cel mai bine pe Monica Radu.

10927 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Mioara zalharia 15.07.2017 22:56 Felicitari si mult respect
  • Robert Luchin 16.07.2017 10:07 Am fost un privilegiat, am citit cartea cu mult înainte de apariţie. Este minunat să întâlneşti un astfel de om şi o transpunere a trăirilor ei pe paginile carţii, ajută pe cel care n-o cunoaşte îndeaproape să înţeleagă de unde vine atâta forţă, neobişnuită pentru mulţi. Mulţumesc Monica şi aştept cu nerăbdare următoarea carte.
  • Toma Ionela Nadia 18.07.2017 20:17 Felicitari pentru carte ! Vreau sa o cumpar ! Astept raspuns pe email, multumesc!
  • Admin 19.07.2017 07:26 Cartea poate fi cumparata de la libraria din incinta Complexului Comercial Mercantis de langa Bigu' Mic.

Eveniment

1516 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

2773 vizualizari
21 mar. 2024 08:05

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

2 comentarii

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

Alte stiri recente

21 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

346 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: