Poate știați sau poate nu, 23 ianuarie este Ziua internațională a scrisului de mână, iar la sfârșitul săptămânii trecute această zi a fost marcată și la Câmpina printr-un simpozion organizat în amfiteatrul Colegiului Tehnic "Constantin Istrati". Au participat liceeni de la instituția - gazdă, dar și elevi de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu".
Ziua internațională a scrisului de mână se sărbătorește la 23 ianuarie pentru că aceasta este data de naştere a lui John Hancock, om de stat american, devenit cunoscut şi pentru semnătura sa extrem de lizibilă de pe Declaraţia de Independenţă a Statelor Unite ale Americii din 4 iulie 1776. Astăzi, scrisul de mână nu mai este... ceea ce era odată. S-a decis sărbătorirea acestei zile și la Câmpina, considerându-se o ocazie foarte potrivită a le reaminti tinerilor importanța caligrafiei în viața noastră. Într-o eră din ce în ce mai computerizată, într-o lume a butoanelor și gadgeturilor, scrisul de mână trebuie să rămână un reper. Până la urmă, tocmai scrisul de mână este cel care a adus până la noi întreaga cultură mondială, după cum afirma profesorul Nicolae Geantă (video) în deschiderea simpozionului de la Colegiul Istrati. Scrisul de mână este o abilitate extraordinară, pe care ar fi păcat să o pierdem sau să o neglijăm, iar despre acest subiect le-au mai vorbit elevilor profesor Cristina Dinu şi istoricul Alin Ciupală.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.