Proba de aruncarea suliței de la Campionatele Internaționale de Atletism ale României, o afacere câmpineană!

Sport (Categoria articolului)

Campionatele Internaționale de Atletism ale României, desfășurate în acest week-end la Cluj-Napoca, au adus mari performanțe pentru atletismul câmpinean - Andreea Lungu și Marius Vasile obținând rezultate foarte bune, Andreea reușind chiar să primească Trofeul ”Lia Manoliu” pentru cea mai bună performanță feminină din întreaga competiție.

S-a discutat mult de-a lungul anilor despre ce se întâmplă cu atleții câmpineni după ce nu mai pot evolua la CSS ”Constantin Istrati” pentru că trec de vârsta junioratului. A existat chiar o variantă de a se realiza la CS Câmpina, clubul municipalității, o secție de atletism pentru acești sportivi. Nu sunt bani și nu este o priorritate pentru administrația locală!
Dar sportivii câmpineni au plecat la alte cluburi, continuă să se pregătească la Câmpina și obțin mari performanțe, dar pentru cluburi de prin alte zări, pentru că... acasă la ei nu a păsat nimănui de soarta lor. Așa se face că proba feminină de aruncarea suliței de la Campionatele Internaționale de Atletism ale României au fost o adevărată afacere câmpineană, primele două locuri fiind ocupate de Ioana Plăvan - 50,82m, și Eliza Oană (fostă Toader) - 47,29m. Ambele sportive sunt din Câmpina, se pregătesc la Câmpina, sunt antrenate de Nicolae Pavel, dar reprezintă cluburile Gloria Buzău, respectiv CSM București. Totuși, performanța lor este meritorie și undeva, măcar unii dintre noi, credem că ne putem mândri cu rezultatele lor. În plus, se cuvine o mențiune speciale pentru Eliza Oană, fostă Toader, care a revenit în martie la antrenamente, la 30 de ani, după ce a devenit mămică, fiind însoțită la Cluj-Napoca de familia ei.

5399 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

517 vizualizari
29 nov. 2023 12:47

Președintele CS Câmpina trebuie să demisioneze! O mulțime de argumente și un apel la bun simț, decență și onoare

Nu vom discuta în acest articol despre persoane, ci despre ocupantul unui funcții publice. Indiferent de numele său, la cum și-a derulat mandatul în ultimii deja mulți ani, președintele Clubului Sportiv Câmpina a ajuns la momentul la care trebuie să plece! Măcar din bun simț, decență și onoare. Dacă le are...

1055 vizualizari
28 nov. 2023 13:29

La Câmpina, elita națională a handbalului feminin juvenil se reunește la Cupa ”1 Decembrie”

Câmpina va găzdui unul dintre cele mai spectaculoase turnee de handbal feminin la nivel de juniori IV, reunind cele mai bune echipe ale momentului la nivel național. Prilejul este dat de Cupa ”1 Decembrie”, care va avea loc în zilele de 30 noiembrie și 1 Decembrie la sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”.

Alte stiri recente

855 vizualizari
29 nov. 2023 10:52

Unul dintre panourile solare de la trecerile de pietoni din Câmpina este orientat spre... nord. Încă nu este fixat definitiv...

Relatam zilele trecute că pe artera principală a Câmpinei se lucrează la amplasarea stâlpilor pentru iluminatul trecerilor de pietoni, în cadrul unuia dintre cele trei proiecte de modernizare a iluminatului public din Câmpina derulate de administrația locală.

644 vizualizari
29 nov. 2023 08:51

În Câmpina există o taxă de acces auto pentru zonele cu restricții. Câți bani se strâng anual din această taxă și din amenzile pentru nerespectarea ei?

Probabil că nu știe prea multă lume că, printre altele, la nivelul municipiului Câmpina există o taxă de acces auto pentru zonele cu restricții, taxă care variază în funcție de tonaj - de la 3,5 tone, la 5 tone și peste 7,5 tone.