Proba de aruncarea suliței de la Campionatele Internaționale de Atletism ale României, o afacere câmpineană!

Sport (Categoria articolului)

Campionatele Internaționale de Atletism ale României, desfășurate în acest week-end la Cluj-Napoca, au adus mari performanțe pentru atletismul câmpinean - Andreea Lungu și Marius Vasile obținând rezultate foarte bune, Andreea reușind chiar să primească Trofeul ”Lia Manoliu” pentru cea mai bună performanță feminină din întreaga competiție.

S-a discutat mult de-a lungul anilor despre ce se întâmplă cu atleții câmpineni după ce nu mai pot evolua la CSS ”Constantin Istrati” pentru că trec de vârsta junioratului. A existat chiar o variantă de a se realiza la CS Câmpina, clubul municipalității, o secție de atletism pentru acești sportivi. Nu sunt bani și nu este o priorritate pentru administrația locală!
Dar sportivii câmpineni au plecat la alte cluburi, continuă să se pregătească la Câmpina și obțin mari performanțe, dar pentru cluburi de prin alte zări, pentru că... acasă la ei nu a păsat nimănui de soarta lor. Așa se face că proba feminină de aruncarea suliței de la Campionatele Internaționale de Atletism ale României au fost o adevărată afacere câmpineană, primele două locuri fiind ocupate de Ioana Plăvan - 50,82m, și Eliza Oană (fostă Toader) - 47,29m. Ambele sportive sunt din Câmpina, se pregătesc la Câmpina, sunt antrenate de Nicolae Pavel, dar reprezintă cluburile Gloria Buzău, respectiv CSM București. Totuși, performanța lor este meritorie și undeva, măcar unii dintre noi, credem că ne putem mândri cu rezultatele lor. În plus, se cuvine o mențiune speciale pentru Eliza Oană, fostă Toader, care a revenit în martie la antrenamente, la 30 de ani, după ce a devenit mămică, fiind însoțită la Cluj-Napoca de familia ei.

5013 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

1938 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.

2751 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov. 

Alte stiri recente

379 vizualizari
29 iun. 2022 11:10

Societate comercială cu sediul în Câmpina angajează ECONOMIST / CONTABIL

Societate comercială cu sediul în Câmpina (telefon 0244.375.277; fax 0244.373.077) angajează economist / contabil.

264 vizualizari
29 iun. 2022 09:08

Un modul de prim-ajutor a fost amplasat în centrul Câmpinei, în pasajul de la ceas, funcțional în perioadele caniculare

Având în vedere temperaturile ridicate anunțate pentru aceste zile și la Câmpina și având în vedere faptul că pentru întreaga lună iulie s-au anunțat fenomene extreme (caniculă, alternând cu vijelii și ploi torențiale), Primăria municipiului a instalat în Pasajul de la Ceas un modul de prim-ajutor. Trecătorii se pot opri aici pentru a se răcori și odihni puțin, pentru a bea apă sau pentru a cere ajutor în cazul în care nu se simt bine.