La ceas de mare sărbătoare creștină - Adormirea Maicii Domnului, biserica de la Poiana Câmpina, care poartă chiar acest hram, își întâmpină credincioșii cu noua cruce ridicată pe turla sfântului lăcaș.
La Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din Poiana Câmpina se desfășoară în această perioadă lucrări de consolidare și reparare a acoperișului, lucrări realizate cu sprijinul financiar al Primăriei din localitate și cu contribuția credincioșilor. Dar ceea ce atrage cel mai mult este noua cruce, frumoasă, maiestuoasă, impresionantă, înălțată pe turla bisericii și care strălucește în lumina soarelui.
Mânăstirea Poiana, de la zidirea sa în 1690, a fost cel mai vechi lăcaș de cultură spirituală din această așezare. Credincioșii au reclădit acest lăcaș atunci când asupra lui s-au abatut fie năvălirile străine, fie calamitățile naturale, cum au fost cutremurele din anii 1802, 1827, 1940, 1977. Biserica a fost grav avariată la cutremurul din 4 martie 1977, fiind distrusă aproape până la temelie. Prin strădania preotului Gheorghe Ionescu și cu ajutorul localnicilor s-au strâns fondurile necesare și s-a asigurat forța de muncă, astfel că biserica a fost reclădită în perioada 1980-1985. La reconstrucția bisericii s-a folosit aceeași cărămidă de la zidirea sa din 1690 și s-a consolidat cu stâlpi de beton, astfel încât noua construcție să poată rezista încă mulți ani.
Istoria acestui loc este impresionantă, așa cum este și credința oamenilor în Dumnezeu și încrederea în preoții care au slujit aici. Strădania părintelui Gheorghe Ionescu a fost continuată în următorii aproape 30 de ani de părintele Laurențiu Buchiu, în perioada căruia s-au realizat lucrari de finisare interioare și exterioare, construirea clopotniței, a casei parohiale, a capelei mortuare, pictarea bisericii în interior și exterior, refacerea zidurilor împrejmuitoare, fortificate. Astăzi, preot paroh este părintele Cătălin Ciubotaru.
Pentru a veni în întâmpinarea dumneavoastră, dar și a restaurantelor, am decis să reunim într-un singur loc mai multe oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina.
Căminul Petrol dn Câmpina este un exemplu, din păcate, negativ, de cum arată un spațiu aflat în administrarea unei instituții de învățământ locale.
51 de clădiri aparținând unităților de învățământ din județul Prahova nu au autorizație de securitate la incendiu. 17 dintre acestea au obținut, totuși, avizul ISU, premergător obținerii autorizației.
Preșcolarii și elevii de la 22 de unități de învățământ din județul Prahova vor începe noul an școlar în alte locații și asta pentru că în grădinițele sau școlile de care aparțin se desfășoară sau urmează să înceapă lucrări de reabilitare. În această situație se află inclusiv școli din localități învecinate Câmpinei.