Eugen Tomac a venit la Câmpina pentru a prezenta inițiativa legislativă a PMP privind autostrada București - Brașov

Politică (Categoria articolului)

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, a venit astăzi la Câmpina, în cadrul unui turneu mai amplu prin localitățile de pe Valea Prahovei, scopul principal fiind acela de a prezenta cetățenilor inițiativa legislativă a PMP privind construcția autostrăzii București - Brașov.

La Câmpina, Eugen Tomac a fost așteptat de președintele Organizației Județene a PMP - deputatul Cătălina Bozianu, de președintele organizației locale - viceprimarul Adrian Pițigoi, precum și de alți membri ai acestei formațiuni politice.
Inițiativa legislativă a PMP privind unul dintre cele mai stringente subiecte din ultimii ani, autostrada București - Brașov, a plecat de la câteva lucruri simple și concrete, explicate de președintele Eugen Tomac: "Pentru că viteza medie cu care PSD construiește autostrăzi în România este de 40km/an; pentru că românii s-au săturat de promisiuni și de panglici tăiate cu fast pentru autostrăzile PSD care pleacă de nicăieri și duc niciunde; pentru că anual sute de oameni își pierd viața în accidente rutiere pe șoselele aglomerate dintre București și Brașov; pentru că drumul dintre București și Sinaia, în loc să dureze o oră, durează și șase ore! Prin această inițiativă legislativă obligăm Guvernul să construiască în trei ani o autostradă despre care se vorbește de 25 de ani".
Inițiativa legislativă a PMP își urmează deja cursul în Parlamentul României. A fost adoptată de Senat pe 20 martie 2019 și a intrat în dezbaterea comisiilor de specialitate din Camera Deputaților. Conform proiectului legislativ, ar urma să se înființeze o companie de stat care să se ocupe doar de acest proiect al autostrăzii București - Brașov și care va avea un termen clar de trei ani de la adoptarea legii să finalizeze acest obiectiv de investiții de prioritate națională.

3362 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Iuli 07.05.2019 15:23 Mă gandeam că PMP-ul a venit să il ajute pe viceprimar să finalizeze parcul de la Soldat! Vor realiza autostrada, precum parcul , drumul de la Dispensarul de pe Voila si toate maretele realizari.

Politică

4497 vizualizari
25 feb. 2020 09:55

Ludovic Orban, președintele PNL: "Cine e trimis în judecată nu poate să candideze!". Declarație îngrijorătoare inclusiv pentru primarul Câmpinei, Horia Tiseanu

2 comentarii

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a declarat luni, 24 februarie 2020, că formațiunea politică pe care o conduce are prevăzute în statut criterii de integritate care vor trebui respectate la alegerile locale din vara acestui an. "Până la 1 martie, organizaţiile judeţene trebuie să stabilească lista candidaţilor. Decizia organizaţiei judeţene trebuie votată în BPN. Cu siguranţă avem criteriile de integritate prevăzute în statut. De exemplu, dacă cineva e trimis în judecată nu poate să candideze. Statutul este obligatoriu de respectat de toate organizaţiile", a spus Ludovic Orban la finalul ședinței de ieri a Biroului Executiv al PNL.

2106 vizualizari
23 feb. 2020 13:14

23 februarie 2020. 28 de ani de la alegerea primului primar din Câmpina post-revoluționară

Pe 23 februarie 2020 se împlinesc exact 28 de ani de la cel de-al doilea tur al alegerilor locale, primele alegeri organizate în România după 1989. La Câmpina, acest al doilea tur îi aducea față în față, în lupta electorală pentru funcția de primar, pe Mihai Stănescu (candidatul Convenției Democratice) și Eugen Bucur (candidatul Frontului Salvării Naționale, primarul în exercițiu). În rândurile următoare vă vom prezenta primii candidați la Primăria Câmpina, după 1989, rezultate, impresii și o premieră - programul electoral cu care Mihai Stănescu și Convenția Democratică au câștigat alegerile locale din 1992.

Alte stiri recente

2743 vizualizari
28 feb. 2020 17:59

Tânăra din Câmpina NU este infectată cu coronavirus. Rezultatul testelor este negativ

Infecția cu coronavirus nu se confirmă la cele două persoane din județul Prahova internate la Spitalul de Boli Contagioase din Ploiești: tânăra de 19 ani, din Câmpina și bărbatul de 33 de ani, din Bărcănești. În ambele cazuri, rezultatele testelor efectuate la Institutul Național "Matei Balș" este negativ. Informația a fost furnizată de directorul Direcției de Sănătate Publică Prahova, Dan Ioniță.

1350 vizualizari
28 feb. 2020 11:50

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 28 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.