Eugen Tomac a venit la Câmpina pentru a prezenta inițiativa legislativă a PMP privind autostrada București - Brașov

Politică (Categoria articolului)

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, a venit astăzi la Câmpina, în cadrul unui turneu mai amplu prin localitățile de pe Valea Prahovei, scopul principal fiind acela de a prezenta cetățenilor inițiativa legislativă a PMP privind construcția autostrăzii București - Brașov.

La Câmpina, Eugen Tomac a fost așteptat de președintele Organizației Județene a PMP - deputatul Cătălina Bozianu, de președintele organizației locale - viceprimarul Adrian Pițigoi, precum și de alți membri ai acestei formațiuni politice.
Inițiativa legislativă a PMP privind unul dintre cele mai stringente subiecte din ultimii ani, autostrada București - Brașov, a plecat de la câteva lucruri simple și concrete, explicate de președintele Eugen Tomac: "Pentru că viteza medie cu care PSD construiește autostrăzi în România este de 40km/an; pentru că românii s-au săturat de promisiuni și de panglici tăiate cu fast pentru autostrăzile PSD care pleacă de nicăieri și duc niciunde; pentru că anual sute de oameni își pierd viața în accidente rutiere pe șoselele aglomerate dintre București și Brașov; pentru că drumul dintre București și Sinaia, în loc să dureze o oră, durează și șase ore! Prin această inițiativă legislativă obligăm Guvernul să construiască în trei ani o autostradă despre care se vorbește de 25 de ani".
Inițiativa legislativă a PMP își urmează deja cursul în Parlamentul României. A fost adoptată de Senat pe 20 martie 2019 și a intrat în dezbaterea comisiilor de specialitate din Camera Deputaților. Conform proiectului legislativ, ar urma să se înființeze o companie de stat care să se ocupe doar de acest proiect al autostrăzii București - Brașov și care va avea un termen clar de trei ani de la adoptarea legii să finalizeze acest obiectiv de investiții de prioritate națională.

2838 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Iuli 07.05.2019 15:23 Mă gandeam că PMP-ul a venit să il ajute pe viceprimar să finalizeze parcul de la Soldat! Vor realiza autostrada, precum parcul , drumul de la Dispensarul de pe Voila si toate maretele realizari.

Politică

3018 vizualizari
15 iun. 2019 19:45

Klaus Iohannis, viitorul președinte al Consiliului European? Dacă da, cum va fi lupta pentru președinția României?

Președintele României, Klaus Iohannis, se află printre favoriți în cursa pentru președinția Consiliului European, lucru menționat într-un articol apărut în prestigioasa publicație britanică Financial Times. Peste o săptămână, la Bruxelles, va avea loc summit-ul Consiliului European, acolo unde liderii UE vor discuta din nou despre președinția celor mai importante instituții – Comisia Europeană, Consiliul European, Parlamentul European și Banca Centrală Europeană.

3018 vizualizari
27 mai 2019 21:30

Președintele PMP Câmpina, Adrian Pițigoi, mulțumește alegătorilor pentru încredere și vot

A fost o noapte lungă la majoritatea sediilor de partid din Câmpina. Una dintre formațiunile politice care s-a declarat mulțumită de rezultatul votului a fost Partidul Mișcarea Populară, care prin vocea viceprimarului Adrian Pițigoi, președinte al Organizației Câmpina și secretar executiv la nivel național, le transmite un mesaj alegătorilor.

Alte stiri recente

2257 vizualizari
17 iul. 2019 17:36

Accident la Câmpina. O femeie a fost lovită pe trecerea de pietoni pe Strada B.P. Hasdeu

Miercuri după-amiază, pe Strada B.P. Hasdeu din municipiul Câmpina a avut loc un accident de circulație, în urma căruia o femeie, în vârstă de 30 de ani, a ajuns la Camera de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal.

1743 vizualizari
17 iul. 2019 12:47

”Câmpina, oraș fericit”, un proiect al Fundației Zamolxes, dedicat implicării civice a locuitorilor

Implicarea civică a locuitorilor municipiului Câmpina în rezolvarea problemelor comunității este o temă importantă, dar greu de pus în practică. În teorie, totul funcționează, dar lucrurile se complică în momentul în care se încearcă punerea în aplicare a teoriei. Cel mai nou proiect al cărui scop este atragerea oamenilor spre problemele comunității și găsirea de soluții pentru rezolvarea lor aparține Fundației ”Zamolxes” și a demarat luni, 15 iulie, printr-o primă întâlnire, moderată de Florin Predescu, președintele fundației.