Eugen Tomac a venit la Câmpina pentru a prezenta inițiativa legislativă a PMP privind autostrada București - Brașov

Politică (Categoria articolului)

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, a venit astăzi la Câmpina, în cadrul unui turneu mai amplu prin localitățile de pe Valea Prahovei, scopul principal fiind acela de a prezenta cetățenilor inițiativa legislativă a PMP privind construcția autostrăzii București - Brașov.

La Câmpina, Eugen Tomac a fost așteptat de președintele Organizației Județene a PMP - deputatul Cătălina Bozianu, de președintele organizației locale - viceprimarul Adrian Pițigoi, precum și de alți membri ai acestei formațiuni politice.
Inițiativa legislativă a PMP privind unul dintre cele mai stringente subiecte din ultimii ani, autostrada București - Brașov, a plecat de la câteva lucruri simple și concrete, explicate de președintele Eugen Tomac: "Pentru că viteza medie cu care PSD construiește autostrăzi în România este de 40km/an; pentru că românii s-au săturat de promisiuni și de panglici tăiate cu fast pentru autostrăzile PSD care pleacă de nicăieri și duc niciunde; pentru că anual sute de oameni își pierd viața în accidente rutiere pe șoselele aglomerate dintre București și Brașov; pentru că drumul dintre București și Sinaia, în loc să dureze o oră, durează și șase ore! Prin această inițiativă legislativă obligăm Guvernul să construiască în trei ani o autostradă despre care se vorbește de 25 de ani".
Inițiativa legislativă a PMP își urmează deja cursul în Parlamentul României. A fost adoptată de Senat pe 20 martie 2019 și a intrat în dezbaterea comisiilor de specialitate din Camera Deputaților. Conform proiectului legislativ, ar urma să se înființeze o companie de stat care să se ocupe doar de acest proiect al autostrăzii București - Brașov și care va avea un termen clar de trei ani de la adoptarea legii să finalizeze acest obiectiv de investiții de prioritate națională.

4514 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Iuli 07.05.2019 15:23 Mă gandeam că PMP-ul a venit să il ajute pe viceprimar să finalizeze parcul de la Soldat! Vor realiza autostrada, precum parcul , drumul de la Dispensarul de pe Voila si toate maretele realizari.

Politică

1797 vizualizari
21 feb. 2023 10:37

PMP Câmpina nu este de acord cu donarea, către Parohia "Nașterea Maicii Domnului", a unui teren de pe Strada Buciumului

1 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, 22 februarie 2023, a Consiliului Local Câmpina se află un proiect privind darea în folosință gratuită a unui teren de pe Strada Buciumului către Parohia Nașterea Maicii Domnului din Cartierul Voila. Este vorba de un teren de 2.290 mp, învecinat cu Casa Parohială. Legat de acest proiect, președintele PMP Câmpina, Adrian Pițigoi, ne-a transmis un punct de vedere pe care îl redăm integral.

1892 vizualizari
16 feb. 2023 21:20

Horațiu Zăgan, despre acuzele aduse de Florin Marcu: ”Nu au nicio legătură cu realitatea”

La finalul ședinței extraordinare a Consiliului Local Câmpina, care a avut loc miercuri, 15 februarie, consilierul Florin Marcu l-a acuzat pe Horațiu Zăgan că este într-un conflict de interese și l-a amenințat cu... ANI.

Alte stiri recente

1539 vizualizari
01 apr. 2023 19:00

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri ale etapei a 22-a, din Liga A Prahova. Celelalte meciuri ale rundei sunt programate mâine dimineață. Iată rezultatele partidelor de până acum și clasamentul actualizat:

712 vizualizari
01 apr. 2023 18:51

Liga A Prahova. Tricolorul Breaza - CS Câmpina 4-0

Derby-ul campionatului Ligii A Prahova a fost așteptat cu mare interes la Breaza. Gazdele veneau după despărțirea de antrenorul principal, Costin Plăvache, dar dornice să-și ia revanșa după înfrângerea din tur, singura a liderului, în vreme ce câmpinenii își doreau să demonstreze că acea victorie nu a fost una întâmplătoare și că ei ar merita să ocupe prima poziție a clasamentului la nivel județean.