Ambulatoriul Spitalului Municipal Câmpina rămâne închis, dar în unele situații medicii pot elibera rețete online

Actualitate (Categoria articolului)

Una dintre măsurile dispuse de Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne privind unitățile medicale din teritoriu a fost închiderea ambulatoriilor de specialitate, adică a Policlinicii Municipale, în cazul Câmpinei. Măsura se menține și după declararea Spitalului Municipal, prin ordin al ministrului Sănătății, ca spital suport pentru pacienții cu COVID-19. Totuși, trebuie să știți că medicii din ambulatoriu continuă să vină la muncă, oferind asistență prin telefon și online celor care au nevoie.

”Din păcate, toate ambulatoriile de stat sunt închise în România, iar o mare parte din activitățile medicilor specialiști au fost preluate de medicul de familie, al cărui rol a crescut foarte mult. Pentru anumite servicii care pot fi rezolvate online, de exemplu, rețetele pentru diabet sau chiar concedii medicale, am încurajat și funcționează serviciul online. Medicii sunt în Policlinică și emit rețete și adeverințe de concedii medicale pe care le trimit pacienților pe mail sau pe whatsapp. Medicii sunt în Policlinică pentru că pot fi oricând solicitați la un consult interdisciplinar pentru pacienții pe care îi avem în spital. Policlinica nu mai lucrează pe niciun serviciu cu publicul, cu excepția puținilor pacienți programați pentru terapie oncologică, dar care intră în oncologie pe un circuit special dedicat lor”, a declarat managerul Spitalului Municipal Câmpina, dr. Călin Tiu.
Numărul de telefon al Spitalului, de unde se poate face legătura în ambulatoriu, este 0244.337.351.

6537 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Tintea Mihaela 03.04.2020 12:52 Buna ziua, Astăzi am vorbit la telefon cu asistenta de la cabinetul de diabet și am întrebat cum trebuie sa procedam având in vedere ca am o programare pentru data de 14.04 pentru mama mea in vârsta de 84 de ani și după ce mi a spus ca TREBUIE sa ma prezint la cabinet mi a închis telefonul nelăsând loc la nici o alta întrebare. Deci lămuriti situația !!!!!! Sănătate la toți ne dorim

Actualitate

432 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

794 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

1792 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

1553 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.