Ambulatoriul Spitalului Municipal Câmpina rămâne închis, dar în unele situații medicii pot elibera rețete online

Actualitate (Categoria articolului)

Una dintre măsurile dispuse de Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne privind unitățile medicale din teritoriu a fost închiderea ambulatoriilor de specialitate, adică a Policlinicii Municipale, în cazul Câmpinei. Măsura se menține și după declararea Spitalului Municipal, prin ordin al ministrului Sănătății, ca spital suport pentru pacienții cu COVID-19. Totuși, trebuie să știți că medicii din ambulatoriu continuă să vină la muncă, oferind asistență prin telefon și online celor care au nevoie.

”Din păcate, toate ambulatoriile de stat sunt închise în România, iar o mare parte din activitățile medicilor specialiști au fost preluate de medicul de familie, al cărui rol a crescut foarte mult. Pentru anumite servicii care pot fi rezolvate online, de exemplu, rețetele pentru diabet sau chiar concedii medicale, am încurajat și funcționează serviciul online. Medicii sunt în Policlinică și emit rețete și adeverințe de concedii medicale pe care le trimit pacienților pe mail sau pe whatsapp. Medicii sunt în Policlinică pentru că pot fi oricând solicitați la un consult interdisciplinar pentru pacienții pe care îi avem în spital. Policlinica nu mai lucrează pe niciun serviciu cu publicul, cu excepția puținilor pacienți programați pentru terapie oncologică, dar care intră în oncologie pe un circuit special dedicat lor”, a declarat managerul Spitalului Municipal Câmpina, dr. Călin Tiu.
Numărul de telefon al Spitalului, de unde se poate face legătura în ambulatoriu, este 0244.337.351.

5160 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Tintea Mihaela 03.04.2020 12:52 Buna ziua, Astăzi am vorbit la telefon cu asistenta de la cabinetul de diabet și am întrebat cum trebuie sa procedam având in vedere ca am o programare pentru data de 14.04 pentru mama mea in vârsta de 84 de ani și după ce mi a spus ca TREBUIE sa ma prezint la cabinet mi a închis telefonul nelăsând loc la nici o alta întrebare. Deci lămuriti situația !!!!!! Sănătate la toți ne dorim

Actualitate

994 vizualizari
28 mai 2020 14:18

Primăria Câmpina a mai pierdut un proces cu Ministerul Dezvoltării pentru Calea Dacia, pentru o corecție de 104.678 lei. Sentința este definitivă

Pe 27 mai, la Înalta Curte de Justiție a avut loc ultimul termen în procesul dintre Primăria Câmpina și Ministerul Dezvoltării pentru o corecție de 104.678 lei. Instanța a dat câștig de cauză Ministerului Dezvoltării, astfel că Primăria Câmpina este, din nou, bună de plată.

1246 vizualizari
28 mai 2020 11:57

Termenul de finalizare a lucrărilor de canalizare din Câmpina, prelungit până în aprilie 2021. În prezent, se lucrează în mai multe zone

Peste 50 de străzi și alei din Câmpina sunt cuprinse în graficul lucrărilor de canalizare finanțate din fonduri europene, prin intermediul HidroPrahova. Sunt zone unde trebuie reabilitată rețeaua de canalizare, zone unde trebuie introdusă canalizarea și zone unde trebuie finalizate lucrările începute în 2014-2015, atunci când s-a derulat prima parte a acestui proiect blocat ulterior pentru mai multă vreme din cauza litigiului dintre firma executantă și operatorul de apă și canal. Înainte de blocarea apărută în toamna lui 2015, procentul de realizare a lucrărilor incluse în proiect era de 45%.

Alte stiri recente

1545 vizualizari
28 mai 2020 10:13

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 28 mai

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2515 vizualizari
27 mai 2020 17:02

Reacție extrem de dură a PSD Câmpina la acuzele aduse de PNL și PMP în legătură cu proiectul privind locuințele sociale pentru romi

5 comentarii

Organizațiile locale ale PNL și PMP au transmis presei, marți, un comunicat comun prin care îi acuză pe consilierii PSD Câmpina de boicot, având în vedere absența acestora de la ședința extraordinară a Consiliului Local din data de 18 mai 2020. Pe ordinea de zi a ședinței respective se afla un proiect privind un teren de pe Strada Petrolistului, acolo unde Primăria dorește să construiască, după accesarea unor fonduri europene, un bloc pentru familiile de romi din zonele considerate marginalizate. Detalii - Cum a ajuns proiectul privind blocurile pentru romi o miză politică atât de mare, încât să scoată PNL și PMP Câmpina din "izolare"