CâmpinArtelor este un proiect cultural organizat de Primăria municipiului, care se va derula pe parcursul întregului an, iar în cadrul acestui proiect au loc și atelierele de lucru Muzica+, cu participarea pianistei Diana Ionescu și a unor invitați speciali. Atelierele Muzica+ înseamnă muzică pe înțelesul tuturor.
Diana Ionescu (câmpineancă la origini) este câștigătoarea Marelui Premiu al Concursului Internațional de Pian “George Enescu” 2001 și ultimul pianist român care a reușit această performanță. A absolvit Universitatea Națională de Muzică din București și apoi și-a continuat studiile la Conservatorul din Birmingham. A fost distinsă cu numeroase premii la concursuri naționale și internaționale. Muzica+ este proiectul său de suflet, un proiect prin care vrea să ducă muzica în mijlocul copiilor, să o facă înțeleasă de aceștia, să le arate diverse instrumente muzicale și să le prezinte tineri artiști de la instituții de învățământ de profil.
Primele ateliere Muzica+ au avut loc astăzi, 9 martie 2022, la Școala Centrală și Școala Gimnazială “Ion Câmpineanu”, iar alături de elevi s-au aflat Diana Ionescu, Alexandra Barbosa (oboi, 17 ani, elevă la Colegiul de Muzică “George Enescu”) și Roland Molnar (fagot, 21 ani, student la Universitatea Națională de Muzică), precum și primarul Alin Moldoveanu și consilierul local Liviu Briciu.
Consilierul Liviu Briciu: "Ați putea spune de ce veniți voi cu muzica asta învechită, noi avem alte preocupări?! O să vă spun un lucru, această muzică, muzica clasică, stă la baza tuturor muzicilor pe care le ascultați voi, pe care le cunoașteți. Dacă luați secvențe din muzica clasică, le găsiți peste tot, în toate genurile muzicale. Astăzi, din păcate, această muzică frumoasă care este muzica clasică și din care izvorăsc toate celelalte genuri muzicale a început să nu vă mai placă vouă. Ambalată în altceva de acum înainte, pe înțelesul vostru, o să vedeți cum o să înceapă să vă placă. De aceea sunt acești oameni aici, în fața voastră, cu instrumentele lor, tocmai pentru a încerca să scoată la lumină ceea ce este adevărat - frumusețea muzicii clasice!"
Primarul Alin Moldoveanu: "O să vă spun un lucru. Atunci când aveți mult de învățat, când vă simțiți obosiți, luați o pauză, puneți-vă căștile, căutați-l pe Bach, pe Mozart sau Beethoven, ascultați o arie și apoi vă apucați din nou de învățat. Încercați să faceți asta și o să vedeți efectul!"
Acestea au fost mesajele celor doi reprezentanți ai administrației locale către copiii din public. Atelierele Muzica+ sunt întâlniri interactive între copii și tinerii muzicieni. Proiectul va continua în toate unitățile de învățământ din Câmpina.
Evenimentul teatral al verii - Festivalul Național de Teatru "Eusebiu Ștefănescu" - se va desfășura în perioada 4-6 iulie 2025, iar pe scenă vor urca tineri actori amatori.
Câmpina Summer Park Music a fost unul dintre evenimentele frumoase organizate anii trecuți, pe parcursul verii, în centrul municipiului.
26 Iunie este Ziua Drapelului, eveniment marcat și la Câmpina sub un soare strălucitor, în prezența câtorva zeci de oameni.
La începutul lunii iulie, Câmpina va fi gazda primei ediții a Festivalului Național de Teatru ”Eusebiu Ștefănescu”.