Atelierele Muzica+ la Școala Centrală și Școala “Ion Câmpineanu”, în cadrul proiectului CâmpinArtelor
Eveniment (Categoria articolului)
CâmpinArtelor este un proiect cultural organizat de Primăria municipiului, care se va derula pe parcursul întregului an, iar în cadrul acestui proiect au loc și atelierele de lucru Muzica+, cu participarea pianistei Diana Ionescu și a unor invitați speciali. Atelierele Muzica+ înseamnă muzică pe înțelesul tuturor.
Diana Ionescu (câmpineancă la origini) este câștigătoarea Marelui Premiu al Concursului Internațional de Pian “George Enescu” 2001 și ultimul pianist român care a reușit această performanță. A absolvit Universitatea Națională de Muzică din București și apoi și-a continuat studiile la Conservatorul din Birmingham. A fost distinsă cu numeroase premii la concursuri naționale și internaționale. Muzica+ este proiectul său de suflet, un proiect prin care vrea să ducă muzica în mijlocul copiilor, să o facă înțeleasă de aceștia, să le arate diverse instrumente muzicale și să le prezinte tineri artiști de la instituții de învățământ de profil.
Primele ateliere Muzica+ au avut loc astăzi, 9 martie 2022, la Școala Centrală și Școala Gimnazială “Ion Câmpineanu”, iar alături de elevi s-au aflat Diana Ionescu, Alexandra Barbosa (oboi, 17 ani, elevă la Colegiul de Muzică “George Enescu”) și Roland Molnar (fagot, 21 ani, student la Universitatea Națională de Muzică), precum și primarul Alin Moldoveanu și consilierul local Liviu Briciu.
Consilierul Liviu Briciu: "Ați putea spune de ce veniți voi cu muzica asta învechită, noi avem alte preocupări?! O să vă spun un lucru, această muzică, muzica clasică, stă la baza tuturor muzicilor pe care le ascultați voi, pe care le cunoașteți. Dacă luați secvențe din muzica clasică, le găsiți peste tot, în toate genurile muzicale. Astăzi, din păcate, această muzică frumoasă care este muzica clasică și din care izvorăsc toate celelalte genuri muzicale a început să nu vă mai placă vouă. Ambalată în altceva de acum înainte, pe înțelesul vostru, o să vedeți cum o să înceapă să vă placă. De aceea sunt acești oameni aici, în fața voastră, cu instrumentele lor, tocmai pentru a încerca să scoată la lumină ceea ce este adevărat - frumusețea muzicii clasice!"
Primarul Alin Moldoveanu: "O să vă spun un lucru. Atunci când aveți mult de învățat, când vă simțiți obosiți, luați o pauză, puneți-vă căștile, căutați-l pe Bach, pe Mozart sau Beethoven, ascultați o arie și apoi vă apucați din nou de învățat. Încercați să faceți asta și o să vedeți efectul!"
Acestea au fost mesajele celor doi reprezentanți ai administrației locale către copiii din public. Atelierele Muzica+ sunt întâlniri interactive între copii și tinerii muzicieni. Proiectul va continua în toate unitățile de învățământ din Câmpina.
Eveniment

Primarul Alin Moldoveanu, premiat la Gala Națională “România ești TU”, la categoria “Investiții publice”
La Palatul Parlamentului a avut loc miercuri seară evenimentul “România ești TU”, o gală dedicată recunoașterii și premierii unor oameni valoroși din țara noastră, dar și unor proiecte de investiții publice sau private. Trei trofee și peste 200 de premii și diplome de excelență s-au acordat la Gala “România ești TU”, printre cei premiați numărându-se și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

Flori și momente artistice, oferite pensionarelor din Câmpina cu ocazia Zilei Femeii
8 Martie, Ziua Internațională a Femeii, a fost un prilej de sărbătoare la Câmpina. Dincolo de multe alte momente care au marcat această zi, la Casa Tineretului a avut loc un eveniment de suflet, organizat de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, în colaborare cu Primăria municipiului Câmpina și Casa Tineretului. Peste o sută de doamne au răspuns invitației organizatorilor, majoritatea fiind membre ale CAR Pensionari sau ale Asociației Pensionarilor din Câmpina.
Alte stiri recente

”O zi din viața de școlar”, prima ediție a unui concurs județean de teatru, organizat de Clubul Copiilor Câmpina
Clubul Copiilor din Câmpina a organizat joi, 23 martie, prima ediție a concursului județean de teatru pentru elevi - ”O zi din viața de școlar”, eveniment inclus în Calendarul activităților extracurriculare din județul Prahova.

"Săptămâna Verde" la Școala Centrală Câmpina. Copiii au construit căsuțe pentru păsărele și au plantat puieți de brad
În această perioadă, la Școala Gimnazială Centrală Câmpina se derulează "Săptămâna Verde", fiind primul an școlar cu acțiunile de mediu incluse în program. Și au fost multe astfel de acțiuni, una mai frumoasă ca alta, pentru că "misiunea noastră este să facem și educație de mediu, să-i provocăm pe elevi să înțeleagă rostul tuturor eforturilor și a tuturor inițiativelor care se fac în această luptă pentru protejarea planetei", după cum ne-a declarat profesor învățământ primar Rodica Zăvoianu.
Comentarii