CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Atelierele Muzica+ la Școala Centrală și Școala “Ion Câmpineanu”, în cadrul proiectului CâmpinArtelor

- Eveniment -

Atelierele Muzica+ la Școala Centrală și Școala “Ion Câmpineanu”, în cadrul proiectului CâmpinArtelor

CâmpinArtelor este un proiect cultural organizat de Primăria municipiului, care se va derula pe parcursul întregului an, iar în cadrul acestui proiect au loc și atelierele de lucru Muzica+, cu participarea pianistei Diana Ionescu și a unor invitați speciali. Atelierele Muzica+ înseamnă muzică pe înțelesul tuturor.

Diana Ionescu (câmpineancă la origini) este câștigătoarea Marelui Premiu al Concursului Internațional de Pian “George Enescu” 2001 și ultimul pianist român care a reușit această performanță. A absolvit Universitatea Națională de Muzică din București și apoi și-a continuat studiile la Conservatorul din Birmingham. A fost distinsă cu numeroase premii la concursuri naționale și internaționale. Muzica+ este proiectul său de suflet, un proiect prin care vrea să ducă muzica în mijlocul copiilor, să o facă înțeleasă de aceștia, să le arate diverse instrumente muzicale și să le prezinte tineri artiști de la instituții de învățământ de profil.
Primele ateliere Muzica+ au avut loc astăzi, 9 martie 2022, la Școala Centrală și Școala Gimnazială “Ion Câmpineanu”, iar alături de elevi s-au aflat Diana Ionescu, Alexandra Barbosa (oboi, 17 ani, elevă la Colegiul de Muzică “George Enescu”) și Roland Molnar (fagot, 21 ani, student la Universitatea Națională de Muzică), precum și primarul Alin Moldoveanu și consilierul local Liviu Briciu.
Consilierul Liviu Briciu: "Ați putea spune de ce veniți voi cu muzica asta învechită, noi avem alte preocupări?! O să vă spun un lucru, această muzică, muzica clasică, stă la baza tuturor muzicilor pe care le ascultați voi, pe care le cunoașteți. Dacă luați secvențe din muzica clasică, le găsiți peste tot, în toate genurile muzicale. Astăzi, din păcate, această muzică frumoasă care este muzica clasică și din care izvorăsc toate celelalte genuri muzicale a început să nu vă mai placă vouă. Ambalată în altceva de acum înainte, pe înțelesul vostru, o să vedeți cum o să înceapă să vă placă. De aceea sunt acești oameni aici, în fața voastră, cu instrumentele lor, tocmai pentru a încerca să scoată la lumină ceea ce este adevărat - frumusețea muzicii clasice!"
Primarul Alin Moldoveanu: "O să vă spun un lucru. Atunci când aveți mult de învățat, când vă simțiți obosiți, luați o pauză, puneți-vă căștile, căutați-l pe Bach, pe Mozart sau Beethoven, ascultați o arie și apoi vă apucați din nou de învățat. Încercați să faceți asta și o să vedeți efectul!"
Acestea au fost mesajele celor doi reprezentanți ai administrației locale către copiii din public. Atelierele Muzica+ sunt întâlniri interactive între copii și tinerii muzicieni. Proiectul va continua în toate unitățile de învățământ din Câmpina.


09 Mar 2022 23:29 4103 vizualizari


Comentarii


2010 vizualizari 26 May 2024 22:21

"Flori de cântec prahovean", la a VIII-a ediție. Iată câștigătorii concursului județean organizat de școala din Poiana Câmpina

Festivalul-concurs de muzică populară "Flori de cântec prahovean", organizat de Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din Poiana Câmpina, a ajuns la cea de-a VIII-a ediție. Este adevărat, evenimentul nu a avut loc în anii marcați de pandemie, dar a fost reluat ulterior, spre bucuria copiilor care doresc să participe la astfel de concursuri, să urce pe scenă, să cânte și să încânte publicul.

citeste mai mult
719 vizualizari 26 May 2024 11:10 La Câmpina a avut loc ediția a XVIII-a a concursului muzical ”Suflet de copil”

La Câmpina a avut loc ediția a XVIII-a a concursului muzical ”Suflet de copil”

Ajuns la ediția a XVIII-a, concursul muzical județean ”Suflet de copil” a avut loc joi, 23 mai, pe scena Casei Tineretului, din Câmpina, în organizarea Clubului Copiilor, condus de profesor Alice Botoacă.

citeste mai mult
4237 vizualizari 20 May 2024 12:58 Balul Bobocilor de la Forestier Câmpina, o întoarcere în timp... în pași de dans

Balul Bobocilor de la Forestier Câmpina, o întoarcere în timp... în pași de dans

Balul Bobocilor de la Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, la Casa Tineretului. Cele șapte perechi participante, alături de trainerii lor, au pregătit un spectacol minunat, inițiat și organizat de Denisa Bunghez (elevă în clasa a XI-a), împreună cu reprezentanți ai Consiliului Școlar al Elevilor: Adela Popa, Ștefania Mihalache, Aida Ardeleanu, Daria Grigore și Antonio Ion.

citeste mai mult
1931 vizualizari 19 May 2024 10:24 Aproape 100 persoane au vizitat Muzeul Schițelor lui Grigorescu, de la Câmpina, în ”Noaptea muzeelor”

Aproape 100 persoane au vizitat Muzeul Schițelor lui Grigorescu, de la Câmpina, în ”Noaptea muzeelor”

Cel mai nou, dar - din păcate - și cel mai puțin mediatizat muzeu din Câmpina este Muzeul Schițelor lui Nicolae Grigorescu. Acesta se află la etajul Casei Căsătoriilor, pe Bulevardul Culturii, una dintre cele mai frumoase zone ale Câmpinei.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV