”Diversele” de la ședința Consiliului Local Câmpina din 27 septembrie. Unii vor să discute, să rezolve, alții... pleacă acasă

Actualitate (Categoria articolului)

La finalul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina din 27 septembrie 2023 a avut loc o discuție mai degrabă liberă, intitulată ”Diverse”, unde au fost atinse mai multe puncte importante pentru Câmpina și câmpineni. Din păcate, discuțiile au mers de la penibil la ridicol, iar la final, bomboana pe colivă, unii consilieri au plecat deși mai era de discutat... Probabil că nu-i interesează sau sunt deranjați că alții au inițiat discuțiile.

Printre punctele discutate la ”Diverse”, unul dintre cele mai dezbătute a fost necesitatea realizării unui proiect pentru reglementarea parcărilor de reședință, un proiect inițiat de Marius Anghelescu și care își dorește să rezolve și problema barierelor de pe Strada Soarelui. Un alt consilier, Cosmin Raț, care a anunțat deja demararea unui alt proiect pe aceeași temă, a discutat mai intens pe marginea acestui subiect, diferența esențială între cele două proiecte fiind una... financiară - de la 50 lei, cât propunea Cosmin Raț în proiectul său, la 400 lei pentru persoane fizice și 800 lei pentru persoane juridice, în proiectul lui Marius Anghelescu. Au fost discuții ample, minute întregi, cu intervenții din partea mai multor consilieri, discutându-se pro și contra.
Horațiu Zăgan: ”Problema este închiderea unei străzi aflată în nomenclatorul stradal al municipiului”
Consilierul Horațiu Zăgan a militat pentru separarea celor două probleme ridicate de colegul său din Consiliul Local: ”Am discutat cu domnul Anghelescu și în cadrul comisiei. Problema este desființarea barierelor care închid accesul pe o stradă aflată în nomenclatorul stradal al municipiului. Ce s-ar întâmpla dacă fiecare am propune să închidă câte o stradă. Voi susține desființarea acestor bariere, dar amestecând această intenție cu parcarea de reședință, nu vom rezolva niciuna dintre probleme”.
Momente comice...
Unul dintre vorbitorii pe tema reglementării situației parcărilor de reședință a fost consilierul Dan Nica. Acesta a propus ca înainte de orice să se realizeze o inventariere a locurilor de parcare și a dat mai multe exemple concrete, unde, în opinia sa, ar fi greu de aplicat o astfel de hotărâre: ”La mine, pe Plevnei, dimineață parchează domnii popi. După-amiază nu mai parchează. Ce facem? Le luăm taxă? Nu cred că or să fie mulțumiți...”
În cadrul discuțiilor pe marginea aceluiași subiect, Marius Anghelescu a propus, la un moment, să se facă și o dezbatere publică pe această temă. ”Nu e nevoie - i-a spus Viorica Vane, președinte al ședinței. Vă spun eu ce spun oamenii, cel puțin la mine în cartier”. ”Stați doamnă - i-a replicat prompt Horațiu Zăgan - domnul Anghelescu stă în alt cartier”.
Mai multe exemple de același gen veți putea descoperi urmărind materialul video cu aceste discuții.
Discuția privind blocul de necesitate i-a determinat pe unii consilieri să... plece acasă
Profitând de faptul că ședința ordinară a fost destul de scurtă, consilierul Cosmin Raț le-a propus colegilor săi să discute mai detaliat despre soarta blocului de necesitate. Din păcate, după numai zece minute, consilierii PSD s-au ridicat și au plecat, chiar dacă ședința nu se încheiase. ”Oamenii vor să plece acasă... Nu interesează pe nimeni ce vrei tu să spui”, i-a spus Liviu Briciu colegului său de partid, Cosmin Raț.
Aproape că ajungi să te întrebi dacă astfel arată o discuție între aleșii locali, ne putem aștepta vreodată ca ei să decidă ceva benefic pentru comunitate?! Au făcut exact ceea ce îi reproșează primarului Alin Moldoveanu - plecarea de la "Diverse". Și ca o ironie, toate acestea se întâmplau exact în ziua în care se împlineau trei ani de la ultimele alegeri locale, adică de când acești oameni își obținuseră statutul de ales local.

2312 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Tudor 04.10.2023 20:50 Ce să vezi ... de primarul Moldoveanu care pleacă de la toate ședințele la punctul diverse nu ziceți nimic? De aberațiile lui Anghelescu sau Raț? De miștourile lui Nica sau de inepțiile lui Marcu?
  • Admin 04.10.2023 21:02 pt Tudor - avand in vedere ca sunteti in fenomen, sunt convins ca va aduceti aminte cum liderii PSD ii spuneau lui Tiseanu chiar in mandatul trecut ca e sedinta Consiliului Local, unde el nu are nicio treaba. Iar atunci nimeni nu a zis ca nu e asa... asta se intampla acum... Cat despre ceea ce spun unii consilieri, aveti ocazia sa urmariti ce a spus fiecare in materialul video
  • d.mihai@yahoo.com 05.10.2023 09:37 Tudor_Nu ai inteles ca numai primarul are voie sa plece din sedinte? Si de la alegerea primarului tot trei ani au trecut, dar despre el nicio vorba. Apropos de Rat: In ce stadiul sunt proiectele lui cu care ne ameninta acum un an ca demisioneaza daca nu le rezolva?

Actualitate

0 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

116 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.

Alte stiri recente

522 vizualizari
25 feb. 2024 16:06

Argint pentru Eduard Unguroaica, la săritura în lungime, în etapa a doua a Campionatului Național de Atletism

După o primă zi cu patru clasări pe podium pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, duminică, 25 februarie, Campionatul Național de Atletism în Sală pentru sportivi sub 16 și sub 18 ani, etapa a doua, a continuat, atleții câmpineni fiind înscriși în alte câteva probe.

630 vizualizari
25 feb. 2024 15:38

Cupa României, faza județeană, turul al II-lea. CS Scorțeni Mislea - Sportul Câmpina 1-3

După ce în primul tur al fazei județene a Cupei României a trecut cu 1-0, pe teren propriu de CS Șotrile, Sportul Câmpina a jucat duminică, 25 februarie, în turul secund, în deplasare, la Mislea, cu formația CS Scorțeni Mislea.