Prefectura Prahova și DSP afirmă că nu există niciun caz de îmbolnăvire determinată de bacteria Clostridium perfringens

Actualitate (Categoria articolului)

În urma informațiilor primite de la Direcția de Sănătate Publică Prahova, Prefectura județului face o serie de precizări legate de situația din municipiul Câmpina după depistarea bacteriei Clostridium într-un segment al rețelei de distribuție a apei potabile. Prefectura și DSP susțin că la Ambulanță și la spitale nu s-au semnalat cazuri de persoane cu probleme gastro-intestinale determinate de consumarea apei infestate cu Clostridium.

"Conform informațiilor primite de la Direcția de Sănătate Publică, aducem la cunoștință faptul că, în acest interval de timp, Serviciul de Ambulanță Județean nu a primit solicitări prin sistemul unic de urgență pentru manifestari gastro-intestinale în municipiul Câmpina. De asemenea, nu au fost semnalate cazuri de acest fel nici în rândul pacienților internați la Spitalul de Psihiatrie Voila sau la Spitalul de Pediatrie Ploiești. Nu au fost înregistrați pacienți pediatrici din municipiul Câmpina cu enterocolite, iar Spitalul Municipal Câmpina a înregistrat prezentarea a trei adulți cu sindrom dispeptic, fără raport de cauzalitate cu Clostridium perfringens.

Recomandările privind evitarea consumului de apă potabilă în muncipiul Câmpina au apărut după ce analizele de laborator efectuate periodic pentru determinarea calității apei au arătat prezența Clostridium perfringens în sistemul de aprovizionare cu apă. Prezența Clostridium perfringens este un indicator de poluare fecală și NU trebuie confundat cu Clostridium botulinic sau Clostridium difficile, care ar putea să determine îmbolnăviri grave.
Societatea HIDRO PRAHOVA SA și autoritățile locale au pus la dispoziția populației surse alternative de apă potabilă în mai multe puncte din municipiul Câmpina:
- Spitalul Municipal Câmpina
- Spitalul de Psihiatrie Voila
- Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr"
- Piaţa Centrală Câmpina
- Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Sindrom Down Câmpina (str. Simion Barnuțiu 12)
- Pasajul pietonal "La ceas"
- Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Câmpina (str. Voila nr. 67)
- Asociația "Casa Speranței" (cartier Slobozia)
- Drumul Taberei intersecția cu strada Voila
- Strada Silvicultorului
- Strada Buciumului
Containerele sunt amplasate în zone cu protecție, astfel încât să nu existe riscul de contaminare voluntară. Măsurile preventive dispuse de DSP Prahova și autoritățile locale au drept scop protejarea stării de sănătate a consumatorilor din municipiul Câmpina prin evitarea consumului de apă potențial contaminată cu agenți patogeni. Aceste măsuri vor fi menținute până la confirmarea încadrării din punct de vedere calitativ a apei furnizate în parametrii de potabilitate.
Situația este monitorizată de Instituția Prefectului Prahova, Hidro Prahova SA, Primăria municipiului Câmpina, Direcția de Sănătate Publică Prahova și Garda de Mediu - Comisariatul Județean Prahova".

2829 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

142 vizualizari
13 aug. 2022 17:26

Numărul șoferilor prinși ”sub influența substanțelor psihoactive” a crescut alarmant la Câmpina. Care ar fi explicațiile?

În ultimele luni, numărul șoferilor depistați de polițiști ”sub influența substanțelor psihoactive”, inclusiv în Câmpina, dar nu numai, a crescut alarmant. Tot mai mulți câmpineni ne-au întrebat care sunt explicațiile acestei ”inflații”. Vom încerca în rândurile următoare să explicăm situația...

2992 vizualizari
13 aug. 2022 11:23

Autoarea accidentului care a șocat Câmpina pe 7 aprilie 2022, a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă

1 comentarii

Pe 7 aprilie 2022, Câmpina era cutremurată de vestea producerii unui accident pe trecerea de pietoni din apropierea Colegiului Forestier, chiar pe Bulevardul Carol I. În accident era ucis pe loc tânărul Paul Alexandru Dragomir, 17 ani, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din localitate.

Alte stiri recente

623 vizualizari
13 aug. 2022 07:25

Piața Centrală Câmpina organizează licitație publică pentru închirierea unor spații comerciale din Corpul C1

Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare a Municipiului Câmpina anunță organizarea următoarei licitații publice deschise cu strigare pentru închiriere spații comerciale din Complexul CORP C1 al Pieței Centrale, după cum urmează:
CORP C1 TARABE:
Închirierea a 2 (două) amplasamente pentru comercializare legume-zarzavat
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (9A/10A)
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (17A/18A)

2085 vizualizari
12 aug. 2022 16:40

În perioada 13-15 august, dublu eveniment la Breaza: festival folcloric și târg de artă meșteșugărească și culinară

La Breaza, în Parcul ”Constantin Brâncoveanu”, va avea loc în perioada 13-15 august 2022 un dublu eveniment: a XVIII-a ediție a Festivalul Internațional de Folclor ”Calabreaza” și ediția a doua a Târgului de Artă Meșteșugărească și Culinară.