Prefectura Prahova și DSP afirmă că nu există niciun caz de îmbolnăvire determinată de bacteria Clostridium perfringens

Actualitate (Categoria articolului)

În urma informațiilor primite de la Direcția de Sănătate Publică Prahova, Prefectura județului face o serie de precizări legate de situația din municipiul Câmpina după depistarea bacteriei Clostridium într-un segment al rețelei de distribuție a apei potabile. Prefectura și DSP susțin că la Ambulanță și la spitale nu s-au semnalat cazuri de persoane cu probleme gastro-intestinale determinate de consumarea apei infestate cu Clostridium.

"Conform informațiilor primite de la Direcția de Sănătate Publică, aducem la cunoștință faptul că, în acest interval de timp, Serviciul de Ambulanță Județean nu a primit solicitări prin sistemul unic de urgență pentru manifestari gastro-intestinale în municipiul Câmpina. De asemenea, nu au fost semnalate cazuri de acest fel nici în rândul pacienților internați la Spitalul de Psihiatrie Voila sau la Spitalul de Pediatrie Ploiești. Nu au fost înregistrați pacienți pediatrici din municipiul Câmpina cu enterocolite, iar Spitalul Municipal Câmpina a înregistrat prezentarea a trei adulți cu sindrom dispeptic, fără raport de cauzalitate cu Clostridium perfringens.

Recomandările privind evitarea consumului de apă potabilă în muncipiul Câmpina au apărut după ce analizele de laborator efectuate periodic pentru determinarea calității apei au arătat prezența Clostridium perfringens în sistemul de aprovizionare cu apă. Prezența Clostridium perfringens este un indicator de poluare fecală și NU trebuie confundat cu Clostridium botulinic sau Clostridium difficile, care ar putea să determine îmbolnăviri grave.
Societatea HIDRO PRAHOVA SA și autoritățile locale au pus la dispoziția populației surse alternative de apă potabilă în mai multe puncte din municipiul Câmpina:
- Spitalul Municipal Câmpina
- Spitalul de Psihiatrie Voila
- Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr"
- Piaţa Centrală Câmpina
- Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Sindrom Down Câmpina (str. Simion Barnuțiu 12)
- Pasajul pietonal "La ceas"
- Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Câmpina (str. Voila nr. 67)
- Asociația "Casa Speranței" (cartier Slobozia)
- Drumul Taberei intersecția cu strada Voila
- Strada Silvicultorului
- Strada Buciumului
Containerele sunt amplasate în zone cu protecție, astfel încât să nu existe riscul de contaminare voluntară. Măsurile preventive dispuse de DSP Prahova și autoritățile locale au drept scop protejarea stării de sănătate a consumatorilor din municipiul Câmpina prin evitarea consumului de apă potențial contaminată cu agenți patogeni. Aceste măsuri vor fi menținute până la confirmarea încadrării din punct de vedere calitativ a apei furnizate în parametrii de potabilitate.
Situația este monitorizată de Instituția Prefectului Prahova, Hidro Prahova SA, Primăria municipiului Câmpina, Direcția de Sănătate Publică Prahova și Garda de Mediu - Comisariatul Județean Prahova".

3080 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

397 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

170 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

176 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

424 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.