Prefectura Prahova și DSP afirmă că nu există niciun caz de îmbolnăvire determinată de bacteria Clostridium perfringens

Actualitate (Categoria articolului)

În urma informațiilor primite de la Direcția de Sănătate Publică Prahova, Prefectura județului face o serie de precizări legate de situația din municipiul Câmpina după depistarea bacteriei Clostridium într-un segment al rețelei de distribuție a apei potabile. Prefectura și DSP susțin că la Ambulanță și la spitale nu s-au semnalat cazuri de persoane cu probleme gastro-intestinale determinate de consumarea apei infestate cu Clostridium.

"Conform informațiilor primite de la Direcția de Sănătate Publică, aducem la cunoștință faptul că, în acest interval de timp, Serviciul de Ambulanță Județean nu a primit solicitări prin sistemul unic de urgență pentru manifestari gastro-intestinale în municipiul Câmpina. De asemenea, nu au fost semnalate cazuri de acest fel nici în rândul pacienților internați la Spitalul de Psihiatrie Voila sau la Spitalul de Pediatrie Ploiești. Nu au fost înregistrați pacienți pediatrici din municipiul Câmpina cu enterocolite, iar Spitalul Municipal Câmpina a înregistrat prezentarea a trei adulți cu sindrom dispeptic, fără raport de cauzalitate cu Clostridium perfringens.

Recomandările privind evitarea consumului de apă potabilă în muncipiul Câmpina au apărut după ce analizele de laborator efectuate periodic pentru determinarea calității apei au arătat prezența Clostridium perfringens în sistemul de aprovizionare cu apă. Prezența Clostridium perfringens este un indicator de poluare fecală și NU trebuie confundat cu Clostridium botulinic sau Clostridium difficile, care ar putea să determine îmbolnăviri grave.
Societatea HIDRO PRAHOVA SA și autoritățile locale au pus la dispoziția populației surse alternative de apă potabilă în mai multe puncte din municipiul Câmpina:
- Spitalul Municipal Câmpina
- Spitalul de Psihiatrie Voila
- Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr"
- Piaţa Centrală Câmpina
- Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Sindrom Down Câmpina (str. Simion Barnuțiu 12)
- Pasajul pietonal "La ceas"
- Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Câmpina (str. Voila nr. 67)
- Asociația "Casa Speranței" (cartier Slobozia)
- Drumul Taberei intersecția cu strada Voila
- Strada Silvicultorului
- Strada Buciumului
Containerele sunt amplasate în zone cu protecție, astfel încât să nu existe riscul de contaminare voluntară. Măsurile preventive dispuse de DSP Prahova și autoritățile locale au drept scop protejarea stării de sănătate a consumatorilor din municipiul Câmpina prin evitarea consumului de apă potențial contaminată cu agenți patogeni. Aceste măsuri vor fi menținute până la confirmarea încadrării din punct de vedere calitativ a apei furnizate în parametrii de potabilitate.
Situația este monitorizată de Instituția Prefectului Prahova, Hidro Prahova SA, Primăria municipiului Câmpina, Direcția de Sănătate Publică Prahova și Garda de Mediu - Comisariatul Județean Prahova".

2606 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

970 vizualizari
27 nov. 2021 13:19

1,16 - alcoolemia unui bărbat care a intrat cu mașina într-un șanț la Telega

1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost alcoolemia stabilită de apartul etilotest pentru un bărbat care a intrat cu mașina într-un șanț.

1202 vizualizari
27 nov. 2021 12:44

Polițiștii rutieri au reținut un bărbat din Poiana Câmpina băut, fără permis de conducere și... fugit din carantină

Noaptea trecută, în jurul orei 00:40, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe Bulevardul Carol I din municipiu, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un bărbat, care nu s-a conformat indicațiilor polițistului. 

 

Alte stiri recente

14 vizualizari
27 nov. 2021 16:10

Cupa Europei, la bob. Câmpineanca Georgeta Popescu a punctat din nou pentru Olimpiadă

La Altenberg, în Germania, s-a desfășurat vineri și sâmbătă Cupa Europei la bob, printre sportivii care s-au aliniat la startul întrecerilor, din lotul național României, numărându-se și câmpineanca Georgeta Popescu în probele de monobob și bob două persoane.

10 vizualizari
27 nov. 2021 16:04

Premiile municipiului Câmpina pentru cei mai buni 25 de liceeni din clasa a XII-a

În cadrul ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 noiembrie au fost acordate Premiile municipiului Câmpina, pentru cei mai buni 25 de elevi de liceu, din clasele a XII-a.