CONTACT

Scrisoare deschisă înaintea deciziei Consiliului Local Telega privind concesionarea Băilor Minerale Telega

- Actualitate -

Scrisoare deschisă înaintea deciziei Consiliului Local Telega privind concesionarea Băilor Minerale Telega

Pe 11 aprilie 2023, în cadrul unei ședințe a Consiliului Local Telega, se va discuta, printre altele, și un proiect privind aprobarea studiului de oportunitate, a raportului de evaluare și a valorii redevenței minime în vederea concesionării Băilor Minerale Telega. Un grup de consilieri locali ne-au transmis o scrisoare deschisă prin care doresc să aducă la cunoștința opiniei publice situația unuia dintre cele mai importante obiective din această comună.

Scrisoare deschisă
Consiliului local Telega (Buga Sorin Valeriu, Ciută Andrei-Ionuț, Ciobotaru Ioan Sorin, Ciocănescu Carmen Isabela, Dumitrache Romică, Dumitrașcu Elena Cristina, Firiceanu Constantin, Giubernea Marian Bogdan, Mărăcine Eduard Ionuț, Olteanu Andreea, Roman Constantin Bogdan, Samoilă Gheorghe Romică, Sîrbu Monica, Șoldan Cristinel Bogdan, Voiculeț Constantin)
Cetățenilor comunei Telega

Stimate Doamne, Stimați Domni,
În data de 11 aprilie 2023, vom avea o ședință de consiliu, în care pe ordinea de zi unul dintre punctele principale va fi aprobarea studiului de oportunitate, a raportului de evaluare și valoarea redevenței minime, în vederea concesionării imobilului “Băile Minerale Telega”, proprietate publică a comunei Telega, județul Prahova.
Conform acestui raport de evaluare valoarea estimată a imobilului supus concesiunii este de 245.000 euro, respectiv 1.209.000 lei, iar valoarea redevenței minime, estimată la 25.000 lei/an.
Anul trecut, după întâlniri cu cetățenii, întâlniri cu firme de consultanță și alte persoane abilitate în acest subiect, majoritatea semnalelor au fost împotriva unei concesionări. Cu toate acestea, se merge înainte către înstrăinarea acestui obiectiv de o importanță majoră pentru comuna noastră. Concesiunea se va realiza pentru o perioadă de 49 ani.
Domnul primar spunea că va face tot posibilul ca, în acest an, “Băile Minerale Telega”, să fie amenajate modern și să fie date în folosință printr-o concesiune, pentru că nu vrea să mai aștepte încă doi ani, dacă am încerca să le administrăm singuri. În condițiile în care suntem în luna aprilie, credeți că orice concesionar va avea timp să amenajeze și să dea în folosință mai repede acest obiectiv? Menționăm că, în repetate rânduri am stabilit că există posibilitatea ca acestea să fie date în folosință cu fonduri proprii, la o capacitate mai redusă, timp în care se poate lucra la un proiect pe fonduri europene, care ar aduce beneficii net superioare față de o concesiune. S-a lucrat luni întregi la studiul de oportunitate pentru concesiune, dar nicio secundă la un proiect pe fonduri.
În cadrul Consiliului local, există o majoritate solidă!
Doamnelor, domnilor consilieri?! Chiar sunteți de acord cu această concesiune? Chiar nu putem face nimic în favoarea acestei comune?
Vom vedea votul fiecărui consilier în parte pentru aceste demersuri, în vederea concesionării “Băilor Minerale Telega”, la ședinta Consiliului local, din data de 11 aprilie 2023”.

Băile Minerale Telega au reprezentat ani buni o mândrie a întregii zone. Administrate de o firmă privată, băile au ajuns o ruină, fiind închise și, ulterior, reintrate în administrarea Primăriei și Consiliului Local Telega. Acum, ceea ce se dorește a fi concesionat a fost împărțit în mai multe loturi. Rămâne de văzut ce va decide Consiliul Local Telega în cadrul ședinței de marți, 11 aprilie 2023.


07 Apr 2023 07:51 2889 vizualizari


Comentarii






1713 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
2172 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
3194 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
3254 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, a rămas vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV