Poiana Câmpina și Zaim (Republica Moldova) vor să promoveze proiecte comune de dezvoltare, cu sprijinul Uniunii Europene

Eveniment (Categoria articolului)

Oaspeți dragi de peste Prut se află în acest week-end la Poiana Câmpina. Este vorba despre o delegație din comuna Zaim, condusă de primarul Ion Veste. Poiana Câmpina este înfrățită cu localitățile Zaim și Negrești din Republica Moldova, acordurile de înfrățire fiind semnate în septembrie 2016. De atunci, reprezentanți ai administrațiilor locale de dincolo și dincoace de Prut s-au vizitat reciproc și au pus bazele unei colaborări în diverse domenii.

Vineri, oaspeții au fost primiți în mod tradițional la Primăria Poiana Câmpina, cu pâine, sare și vin, de primarul Alin Moldoveanu, viceprimarul Sergiu Constanda, alți reprezentanți ai Primăriei, precum și o mare parte a consilierilor locali. Apoi a avut loc o ședință festivă în cadrul căreia a fost citită "Declarația pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Țara Mamă, România", adoptată în mod simbolic de Parlamentul României, în anul în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. (video)
Primarii celor două localități înfrățite, Alin Moldoveanu și Ion Veste, au semnat apoi un act adițional la Acordul de Înfrățire și Cooperare, act adițional care prevede, printre altele, "analizarea posibilităților de promovare a unor proiecte comune, cu susținerea financiară a Uniunii Europene", fiind vorba aici despre obiective de investiții, programe culturale, sportive și educative, stagii de pregătire profesională. (video)
"Sunt și acum la fel de emoționat ca atunci când, la Zaim, am semnat Acordul de Înfrățire, mai ales că acest lucru se întâmpla chiar la Casa Memorială a poetului Alexei Mateevici, cel care a scris minunata poezie Limba nostră. A noastră și a voastră, adică a românilor de pe ambele maluri ale Prutului. Suntem onorați să vă avem alături de noi", a spus primarul Alin Moldoveanu. La rândul său, primarul din Zaim, Ion Veste, a afirmat că se bucură că a revenit la Poiana unde "ne simțim ca acasă" și speră ca localitățile înfrățite să pună bazele unor proiecte "nu doar de dezvoltare, deși ne dorim cu toții, dar mai ales de suflet, ca între frați adevărați". (video)
Sâmbătă, delegația de la Zaim va merge pe Valea Prahovei și la diverse obiective turistice din zona Câmpinei, iar duminica va participa, alături de gazde, la Festivalul Folcloric Județean "Flori de cântec prahovean", organizat de Primăria și Consiliul Local Poiana Câmpina în parteneriat cu Școala Gimnazială "Înv. Ion Mateescu", festival ajuns la cea de-a VI-a ediție. Tot duminică va avea loc și un spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri.

5755 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Vlad 26.05.2018 22:29 Ce primar bun pentru Campina ar fi fost Alin Moldoveanu! Cred ca si acum regreta cei care s-au opus in 2008 alegerii sale.

Eveniment

194 vizualizari
09 dec. 2023 12:28

La Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina s-a sărbătorit Ziua Internațională a Felicitărilor de Crăciun

Pe 9 decembrie este Ziua Internațională a Felicitărilor de Crăciun. Momentul a fost sărbătorit în avans, vineri, 8 decembrie, la Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina, sub îndrumarea colectivului didactic de la această instituție.

796 vizualizari
08 dec. 2023 18:55

Musicum Adolescentia revine la Câmpina cu un concert de colinde, pe 19 decembrie 2023

1 comentarii

Asociația Musicum Adolescentia din Craiova revine la Câmpina cu un nou spectacol din cadrul proiectului "Zâmbete pe portativ". De această dată este vorba despre un concert de colinde organizat marți, 19 decembrie 2023, de la ora 19.00, la Casa Tineretului.

Alte stiri recente

160 vizualizari
09 dec. 2023 13:08

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - CSO Mizil 35-22 (12-8)

La ultimul meci oficial pe teren propriu în anul 2023, fetele de la CS Câmpina, pregătite de Daniel Vasile, au obținut o nouă victorie categorică, impunându-se în fața formației CSO Mizil la o diferență de 13 goluri.

325 vizualizari
09 dec. 2023 11:47

Scandal cu iz politic în Consiliul Local Câmpina pe tema prelungirii finalizării mai multor proiecte cu fonduri europene

1 comentarii

La începutul acestei săptămâni, luni, 4 decembrie, a avut loc o ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Câmpina, una foarte importantă având în vedere subiectul - prelungirea finalizării mai multor proiecte cu fonduri europene.