Poiana Câmpina și Zaim (Republica Moldova) vor să promoveze proiecte comune de dezvoltare, cu sprijinul Uniunii Europene

Eveniment (Categoria articolului)

Oaspeți dragi de peste Prut se află în acest week-end la Poiana Câmpina. Este vorba despre o delegație din comuna Zaim, condusă de primarul Ion Veste. Poiana Câmpina este înfrățită cu localitățile Zaim și Negrești din Republica Moldova, acordurile de înfrățire fiind semnate în septembrie 2016. De atunci, reprezentanți ai administrațiilor locale de dincolo și dincoace de Prut s-au vizitat reciproc și au pus bazele unei colaborări în diverse domenii.

Vineri, oaspeții au fost primiți în mod tradițional la Primăria Poiana Câmpina, cu pâine, sare și vin, de primarul Alin Moldoveanu, viceprimarul Sergiu Constanda, alți reprezentanți ai Primăriei, precum și o mare parte a consilierilor locali. Apoi a avut loc o ședință festivă în cadrul căreia a fost citită "Declarația pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Țara Mamă, România", adoptată în mod simbolic de Parlamentul României, în anul în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. (video)
Primarii celor două localități înfrățite, Alin Moldoveanu și Ion Veste, au semnat apoi un act adițional la Acordul de Înfrățire și Cooperare, act adițional care prevede, printre altele, "analizarea posibilităților de promovare a unor proiecte comune, cu susținerea financiară a Uniunii Europene", fiind vorba aici despre obiective de investiții, programe culturale, sportive și educative, stagii de pregătire profesională. (video)
"Sunt și acum la fel de emoționat ca atunci când, la Zaim, am semnat Acordul de Înfrățire, mai ales că acest lucru se întâmpla chiar la Casa Memorială a poetului Alexei Mateevici, cel care a scris minunata poezie Limba nostră. A noastră și a voastră, adică a românilor de pe ambele maluri ale Prutului. Suntem onorați să vă avem alături de noi", a spus primarul Alin Moldoveanu. La rândul său, primarul din Zaim, Ion Veste, a afirmat că se bucură că a revenit la Poiana unde "ne simțim ca acasă" și speră ca localitățile înfrățite să pună bazele unor proiecte "nu doar de dezvoltare, deși ne dorim cu toții, dar mai ales de suflet, ca între frați adevărați". (video)
Sâmbătă, delegația de la Zaim va merge pe Valea Prahovei și la diverse obiective turistice din zona Câmpinei, iar duminica va participa, alături de gazde, la Festivalul Folcloric Județean "Flori de cântec prahovean", organizat de Primăria și Consiliul Local Poiana Câmpina în parteneriat cu Școala Gimnazială "Înv. Ion Mateescu", festival ajuns la cea de-a VI-a ediție. Tot duminică va avea loc și un spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri.

5811 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Vlad 26.05.2018 22:29 Ce primar bun pentru Campina ar fi fost Alin Moldoveanu! Cred ca si acum regreta cei care s-au opus in 2008 alegerii sale.

Eveniment

1250 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

2069 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

Alte stiri recente

254 vizualizari
20 apr. 2024 13:40

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din cadrul etapei a 25-a din Liga A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi:

370 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.