Poiana Câmpina și Zaim (Republica Moldova) vor să promoveze proiecte comune de dezvoltare, cu sprijinul Uniunii Europene

Eveniment (Categoria articolului)

Oaspeți dragi de peste Prut se află în acest week-end la Poiana Câmpina. Este vorba despre o delegație din comuna Zaim, condusă de primarul Ion Veste. Poiana Câmpina este înfrățită cu localitățile Zaim și Negrești din Republica Moldova, acordurile de înfrățire fiind semnate în septembrie 2016. De atunci, reprezentanți ai administrațiilor locale de dincolo și dincoace de Prut s-au vizitat reciproc și au pus bazele unei colaborări în diverse domenii.

Vineri, oaspeții au fost primiți în mod tradițional la Primăria Poiana Câmpina, cu pâine, sare și vin, de primarul Alin Moldoveanu, viceprimarul Sergiu Constanda, alți reprezentanți ai Primăriei, precum și o mare parte a consilierilor locali. Apoi a avut loc o ședință festivă în cadrul căreia a fost citită "Declarația pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Țara Mamă, România", adoptată în mod simbolic de Parlamentul României, în anul în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. (video)
Primarii celor două localități înfrățite, Alin Moldoveanu și Ion Veste, au semnat apoi un act adițional la Acordul de Înfrățire și Cooperare, act adițional care prevede, printre altele, "analizarea posibilităților de promovare a unor proiecte comune, cu susținerea financiară a Uniunii Europene", fiind vorba aici despre obiective de investiții, programe culturale, sportive și educative, stagii de pregătire profesională. (video)
"Sunt și acum la fel de emoționat ca atunci când, la Zaim, am semnat Acordul de Înfrățire, mai ales că acest lucru se întâmpla chiar la Casa Memorială a poetului Alexei Mateevici, cel care a scris minunata poezie Limba nostră. A noastră și a voastră, adică a românilor de pe ambele maluri ale Prutului. Suntem onorați să vă avem alături de noi", a spus primarul Alin Moldoveanu. La rândul său, primarul din Zaim, Ion Veste, a afirmat că se bucură că a revenit la Poiana unde "ne simțim ca acasă" și speră ca localitățile înfrățite să pună bazele unor proiecte "nu doar de dezvoltare, deși ne dorim cu toții, dar mai ales de suflet, ca între frați adevărați". (video)
Sâmbătă, delegația de la Zaim va merge pe Valea Prahovei și la diverse obiective turistice din zona Câmpinei, iar duminica va participa, alături de gazde, la Festivalul Folcloric Județean "Flori de cântec prahovean", organizat de Primăria și Consiliul Local Poiana Câmpina în parteneriat cu Școala Gimnazială "Înv. Ion Mateescu", festival ajuns la cea de-a VI-a ediție. Tot duminică va avea loc și un spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri.

5613 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Vlad 26.05.2018 22:29 Ce primar bun pentru Campina ar fi fost Alin Moldoveanu! Cred ca si acum regreta cei care s-au opus in 2008 alegerii sale.

Eveniment

3400 vizualizari
24 ian. 2023 18:55

Hora Unirii, dansată în centrul Câmpinei, la împlinirea a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române

Ziua Unirii Principatelor Române a fost marcată la Câmpina printr-un eveniment desfășurat în Parcul ”Regele Mihai I” din centrul municipiului. Publicul nu a fost foarte numeros, poate din cauza frigului și umezelii pătrunzătoare, poate din alte motive, dar cei prezenți au apreciat momentele artistice frumoase oferite de copiii și tinerii Câmpinei.

2033 vizualizari
20 ian. 2023 14:44

Câmpinenii sunt invitați pe 24 Ianuarie la ”Hora Unirii”, în Parcul ”Regele Mihai I”

Marți, 24 Ianuarie 2023, Ziua Unirii Principatelor Române va fi sărbătorită la Câmpina printr-o acțiune care va avea loc în Parcul ”Regele Mihai I”, de la ora 11.00.

Alte stiri recente

1422 vizualizari
06 feb. 2023 21:17

Scurt și la... subiect, cu profesor Roxana Stan, directorul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Emisiunea se desfășoară în format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și... la subiect. Vor fi întrebări legate atât de cariera profesională a invitaților noștri, cât și de viața lor particulară.

1606 vizualizari
06 feb. 2023 17:39

Un autoturism s-a răsturnat pe DN1, între Câmpina și Ploiești. Doi tineri au ajuns la spital

Pe DN1, în zona Paralela 45, pe sensul de mers Ploiești - Câmpina, a avut loc luni după-amiază un accident rutier în urma căruia un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile.