Poiana Câmpina și Zaim (Republica Moldova) vor să promoveze proiecte comune de dezvoltare, cu sprijinul Uniunii Europene

Eveniment (Categoria articolului)

Oaspeți dragi de peste Prut se află în acest week-end la Poiana Câmpina. Este vorba despre o delegație din comuna Zaim, condusă de primarul Ion Veste. Poiana Câmpina este înfrățită cu localitățile Zaim și Negrești din Republica Moldova, acordurile de înfrățire fiind semnate în septembrie 2016. De atunci, reprezentanți ai administrațiilor locale de dincolo și dincoace de Prut s-au vizitat reciproc și au pus bazele unei colaborări în diverse domenii.

Vineri, oaspeții au fost primiți în mod tradițional la Primăria Poiana Câmpina, cu pâine, sare și vin, de primarul Alin Moldoveanu, viceprimarul Sergiu Constanda, alți reprezentanți ai Primăriei, precum și o mare parte a consilierilor locali. Apoi a avut loc o ședință festivă în cadrul căreia a fost citită "Declarația pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Țara Mamă, România", adoptată în mod simbolic de Parlamentul României, în anul în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. (video)
Primarii celor două localități înfrățite, Alin Moldoveanu și Ion Veste, au semnat apoi un act adițional la Acordul de Înfrățire și Cooperare, act adițional care prevede, printre altele, "analizarea posibilităților de promovare a unor proiecte comune, cu susținerea financiară a Uniunii Europene", fiind vorba aici despre obiective de investiții, programe culturale, sportive și educative, stagii de pregătire profesională. (video)
"Sunt și acum la fel de emoționat ca atunci când, la Zaim, am semnat Acordul de Înfrățire, mai ales că acest lucru se întâmpla chiar la Casa Memorială a poetului Alexei Mateevici, cel care a scris minunata poezie Limba nostră. A noastră și a voastră, adică a românilor de pe ambele maluri ale Prutului. Suntem onorați să vă avem alături de noi", a spus primarul Alin Moldoveanu. La rândul său, primarul din Zaim, Ion Veste, a afirmat că se bucură că a revenit la Poiana unde "ne simțim ca acasă" și speră ca localitățile înfrățite să pună bazele unor proiecte "nu doar de dezvoltare, deși ne dorim cu toții, dar mai ales de suflet, ca între frați adevărați". (video)
Sâmbătă, delegația de la Zaim va merge pe Valea Prahovei și la diverse obiective turistice din zona Câmpinei, iar duminica va participa, alături de gazde, la Festivalul Folcloric Județean "Flori de cântec prahovean", organizat de Primăria și Consiliul Local Poiana Câmpina în parteneriat cu Școala Gimnazială "Înv. Ion Mateescu", festival ajuns la cea de-a VI-a ediție. Tot duminică va avea loc și un spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri.

5267 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Vlad 26.05.2018 22:29 Ce primar bun pentru Campina ar fi fost Alin Moldoveanu! Cred ca si acum regreta cei care s-au opus in 2008 alegerii sale.

Eveniment

2040 vizualizari
21 sept. 2021 20:20

Patronatul Tinerilor Întreprinzători din Regiunea Sud Muntenia, lansare oficială la Ploiești

Tineri întreprinzători din cele șapte județe ale regiunii Sud Muntenia (Prahova, Dâmbovița, Argeș, Giurgiu, Teleorman, Călărași și lalomița) s-au adunat împreună și au fondat PTIRSM, structură regională a Patronatului Tinerilor Întreprinzatori din România (PTIR), care are ca scop susținerea, aparărarea, promovarea și reprezentarea intereselor profesionale, economice și sociale ale tinerilor întreprinzători de la nivelul regiunii Sud Muntenia. Evenimentul de lansare a acestei structuri patronale va avea loc joi, 23 septembrie 2021, în Ploiești, la Palatul Administrativ, în Sala Europa, începând cu ora 18.00.

3864 vizualizari
14 sept. 2021 18:08

Ceremonia de deschidere a unui nou an de învățământ la Școala Postliceală "Louis Pasteur" Câmpina

Prima zi a fiecărui nou an școlar este marcată și la Școala Postliceală ”Louis Pasteur” din Câmpina printr-o festivitate de deschidere, urmată de premierea celor mai buni elevi din anul școlar precedent. Anul acesta, la festivitatea de deschidere a fost prezent și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu. ”Este pentru prima dată în cei peste 20 de ani de activitate ai școlii în care la deschiderea anului școlar suntem onorați de prezența primarului în funcție al municipiului Câmpina și pentru acest lucru vă mulțumim domnule Moldoveanu!”, au fost primele cuvinte ale președintelui Fundației AMUS, Elena Murariu.

Alte stiri recente

533 vizualizari
23 sept. 2021 20:54

La Spitalul de Psihiatrie Voila a avut loc conferința de închidere a proiectului de achiziție de echipamente și aparatură medicală cu fonduri europene

Zece luni a durat, la Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina, implementarea unui proiect cu fonduri europene privind achiziția de echipamente și aparatură medicală, toate acestea necesare în dezvoltarea capacității de diagnosticare și îngrijiri medicale acordate pacienților cu afecțiuni psihice și suspecți sau confirmați cu infecția SARS-CoV-2.

494 vizualizari
23 sept. 2021 12:08

Proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", derulat de Asociația Glasul Autismului din Câmpina, a ajuns la final

Asociația Glasul Autismului din municipiul Câmpina a derulat anul acesta proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", realizat cu sprijinul financiar al ”Active Citizens Fund România”, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pe parcursul anului, noi am mai scris despre acest proiect destinat în special părinților copiilor cu tulburări din spectrul autist. Acum, proiectul a ajuns la final.