La Spitalul de Psihiatrie Voila sunt amenajate două secții speciale pentru pacienții cu coronavirus, care au și probleme de natură psihiatrică

Actualitate (Categoria articolului)

Conducerea Spitalului de Psihiatrie Voila din Câmpina a luat o serie de măsuri interne, mai ales după apariția ordonanțelor militare și ordinelor emise atât de Ministerul Sănătății, cât și de Comandamentul Acțiunii, coordonat de dr. Raed Arafat. Cele mai importante dintre aceste măsuri vizează amenajarea a două secții pentru potențialii pacienți infectați cu coronavirus.

”La nivelul conducerii Spitalului de Psihiatrie Voila am luat măsuri pentru amenajarea a două secții pentru pacienții infectați cu coronavirus și care ar putea veni la noi pentru că au și probleme în specialitatea noastră. Am realizat circuite separate, atât în interiorul acestor secții, cât și față de restul spitalului. Avem zone izolate pentru pacienții suspecți de infectare cu coronavirus și, separat, pentru pacienții deja confirmați, iar la această ultimă categorie avem zone distincte pentru femei și bărbați. Ne-am luat toate măsurile, am instruit personalul, iar în orice moment, dacă va fi cazul, vom putea primi în spitalul nostru și astfel de pacienți. Cele două secții au o capacitate de 15-16 locuri, dar în cazuri extreme putem ajunge până la 30 locuri. De asemenea, având în vedere ordinele date de Comandamentul Acțiunii condus de dr. Raed Arafat, am amenajat un alt salon în care vor putea fi internați pacienții nou-veniți înainte de a stabili dacă sunt sau nu suspecți de infectarea cu coronavirus. Așa cum v-am spus, ne-am luat toate măsurile pentru a face față în cazul în care vom avea pacienți infectați cu coronavirus, dar noi sperăm să nu fie nevoie”, ne-a declarat dr. Irina Minescu, managerul Spitalului de Psihiatrie Voila din Câmpina.
Spitalul de Psihiatrie Voila are o capacitate de 510 locuri, iar în momentul de față mai sunt internați doar 72 de pacienți, stabilindu-se ca, în perioada următoare, spitalul să ofere asistență medicală de specialitate doar urgențelor psihiatrice.

4348 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cioblea Ionelia 31.03.2020 20:36 D-zeu sa va poarte in grija,ferindu-va si neexpunandu-va in sitatii de risc. Sanatate tuturor

Actualitate

118 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația a fost formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova.

273 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

674 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1567 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.