Câmpina, ore bune fără apă din cauza unei avarii la conducta de distribuție

Actualitate (Categoria articolului)

HidroPrahova a oprit astăzi furnizarea apei potabile în tot municipiul Câmpina. Motivul - o avarie majoră la conducta de apă, undeva la intersecția străzilor B.P. Hasdeu și Constantin Stere. Pentru a se interveni la această avarie, a fost nevoie de golirea întregii rețele de distribuție a apei. Din păcate, nimeni de la HidroPrahova nu a găsit timp să-i anunțe și pe câmpineni că, într-o zi caniculară precum cea de astăzi, se oprește apa pentru câteva ore.

În mod cert, HidroPrahova are o problemă de comunicare. Asta, pe lângă multe altele. O problemă de comunicare pe care am sesizat-o de mai multă vreme și care nu se remediază deloc. Nici nu vă imaginați câte telefoane am dat astăzi pentru a afla de ce Câmpina nu are apă. Foarte greu am reușit să aflăm că s-a produs o avarie și echipa de la Hidro nu putea interveni dacă nu se oprea apa în tot orașul. Că a fost o avarie majoră la conducta de distribuție și trebuia golită întreaga rețea. Bun, a fost o avarie, nu ne dorim, dar se mai întâmplă. Putem înțelege cu toții asta. Ceea ce nu înțelegem și nici nu putem accepta este lipsa de comunicare. Nu cere nimeni HidroPrahova să-și trimită oamenii din poartă în poartă pentru a-i anunța pe câmpineni că în 30-45 de minute se oprește apa. Dar HidroPrahova are un site, Câmpina are presă locală, există și niște pagini de socializare unde mulți câmpineni intră foarte des, unii chiar tot timpul. Informația putea fi distribuită destul de repede, iar lumea ar fi știut ce se întâmplă. Câmpina are chiar și Primărie, instituție care putea fi anunțată și care, la rândul său, putea trimite informația mai departe. Dar nu, HidroPrahova nu s-a gândit să anunțe că lasă orașul fără apă pe caniculă. 
Într-un final, conducta a fost reparată și s-a reluat distribuția apei. A durat ceva timp până când apa a ajuns la toată lumea, din cauza presiunii scăzute din rețea.

3818 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ion Enescu 21.06.2016 19:18 Spargerea unei conducte de apa nu anunță societate Hidro Apa, a fost o avarie și necesita reparație, de criticat criticam de acord dar ne întrebăm dacă Primăria, Primarul a făcut demersurile necesare pentru a lua Hidro la Primărie, costul unui MC de apa este foarte mare din cauza pierderilor. ......
  • Admin 21.06.2016 21:13 Mesajul dvs. demonstreaza ca nu stiti deloc cum stau lucrurile in realitate. HidroPrahova nu este o societate privata. Actionarul majoritar al acestei societati este Consiliul Judetean Prahova, iar restul actiunilor sunt impartite intre consiliile locale din localitatile deservite de acest operator judetean de apa si canal. După Consiliul Judetean, urmatorul actionar ca si importanta este Consiliul Local Campina. Cum sa iei HidroPrahova la Primarie cand vorbim despre un operator judetean si nu despre o campanie publica de interes local?! Spargerea unei conducte trebuie anuntata de HidroPrahova pentru ca toate conductele de apa apartin HidroPrahova. Au fost preluate in proprietate de la fosta CPGC, in momentul constituirii HidroPrahova. Toata infrastructura de apa si canal a fost preluata de HidroPrahova. Da, apa este foarte scumpa. Este un tarif unitar in toate localitatile unde de apa si canalizare se ocupa HidroPrahova. Dar stiti, de exemplu, ca tariful la apa si canalizare se aproba in Adunarea Generala a Actionarilor de la ADI - Apa Prahova si unde Campina are propriul reprezentant? Ati fi aflat toate astea daca nu era presa asta rea, care stie numai sa critice? Stiti ca de la 1 iunie se scumpeste apa cu 5%, iar canalizarea cu 3%? Daca nu scria presa, credeti ca se deranja HidroPrahova sa va anunte? Ati fi aflat din factura, la un moment dat, probabil.
  • Enescu iuliana 22.06.2016 19:07 Nu este nimic nou ,asta se intampla foarte des in zona Turnatorie.Au marit pretul apei dar nici nu stim daca este potabila.La cum arata si cum miroase ......nu prea cred....

Actualitate

4620 vizualizari
28 feb. 2020 17:59

Tânăra din Câmpina NU este infectată cu coronavirus. Rezultatul testelor este negativ

Infecția cu coronavirus nu se confirmă la cele două persoane din județul Prahova internate la Spitalul de Boli Contagioase din Ploiești: tânăra de 19 ani, din Câmpina și bărbatul de 33 de ani, din Bărcănești. În ambele cazuri, rezultatele testelor efectuate la Institutul Național "Matei Balș" este negativ. Informația a fost furnizată de directorul Direcției de Sănătate Publică Prahova, Dan Ioniță.

2302 vizualizari
28 feb. 2020 10:35

Campioana olimpică de tineret, Georgeta Popescu, a primit titlul de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina"

Ședința de joi, 28 februarie 2020, a Consiliului Local a început cu un moment festiv - acordarea tilului de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina" campioanei olimpice de tineret la monobob Georgeta Popescu. Tânăra sportivă a fost invitată în fața Consiliului Local pentru a primi diploma de "Cetățean de onoare", precum și un premiu de 10.000 lei din partea administrației câmpinene.

Alte stiri recente

1757 vizualizari
28 feb. 2020 11:50

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 28 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2135 vizualizari
27 feb. 2020 13:54

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 27 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.