Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a lansat marți, 28 ianuarie 2025, o hartă interactivă a riscului seismic.
Harta prezintă zonele cu cel mai ridicat risc seismic din România, riscul fiind evaluat pe o scară de la 0,1 la 0,4, unde 0,4 este cel mai ridicat.
După cum se poate observa de pe hartă, mare parte a județului Prahova este în zona cu cel mai ridicat grad de risc seismic. De altfel, municipiul Câmpina are un grad de risc seismic de 0,35.
Harta a fost creată de specialiști în perspectiva demarării Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat.
La nivelul municipiului Câmpina există nouă blocuri cu ”bulină roșie”, încadrate la cel mai înalt grad de risc, ceea ce înseamnă că un cutremur cu o mangnitudine de peste 7 grade Richter ar putea duce la prăbușirea lor sau avarierea gravă. Este vorba de blocurile 6, 8 și 10 de pe Strada Mihai Eminescu (construite în anul 1960), blocurile 38, 39, 40, 41 și 43 de pe Strada Orizontului (construite în anii 1970-1972) și celebrul bloc A6 de pe Strada Schelelor, bloc finalizat în anul 1967. În total este vorba de aproximativ 450 spații locative (garsoniere și apartamente).
De asemenea, în Câmpina există și un bloc de necesitate, realizat dintr-un credit neachitat încă integral. Finalizat în toamna anului 2016, blocul nu a fost folosit niciodată pentru scopul pentru care a fost realizat și nici nu a fost ocupat integral vreodată.
Ultimul cutremur peste 7 grade care s-a resimțit și la Câmpina a fost pe 30 august 1986.
Citește cele mai noi știri locale publicate pe Câmpinatv.ro! Te invităm să devii membru al grupului nostru de Facebook - Câmpinatv și grupului de Whatsapp (0733.388.425).
Fii parte a comunității Câmpinatv.ro!
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water – The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie – 3 mai 2025 care a reunit 54 de participați din Bulgaria, Letonia, Olanda, Polonia, Slovacia, Turcia și România. Lucrurile care i-au adus împreună au fost dorința de a învăța, de a se conecta și de a proteja una dintre cele mai prețioase resurse ale planetei: apa.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai – 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundației Zamolxes a organizat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați să oferiți un cadou deosebit unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis din centrul municipiului Câmpina cea mai mare parte a problemei este rezolvată.