Școala Centrală Câmpina s-a calificat la faza națională a Concursului “Made for Europa”, cu un proiect complex și foarte frumos

Social (Categoria articolului)

La Școala Centrală Câmpina este un derulare proiectul internațional Erasmus + WATCH, un proiect extrem de complex, dar și foarte frumos, coordonat de profesorul de limba și literatura română Laura Arman. Recent, echipa de proiect a obținut o victorie importantă la etapa județeană a Concursului “Made for Europe” (concursul național de produse finale ale proiectelor finanțate prin programe europene), calificându-se la etapa națională care se va desfășura la Cluj-Napoca, în perioada 17-21 aprilie 2019.

Protagonista echipei Erasmus +WATCH a fost Daria Maria Toboc, elevă în clasa a II-a B (învățător Corina Iatan). Daria a reușit să impresioneze juriul și să prezinte într-o manieră originală produsul final al proiectului - un ghid de bune practici. Un ghid pe care micuța elevă a Școlii Centrale l-a numit “lumea noastră, universul nostru, al celor mici” și care este un basm care oglindește lumea școlii. Cu o sensibiliate deosebită, a convins membrii juriului că acest ghid are și culoare, are și miros, are și suflet. Într-un fel unic, Daria a arătat relevanța educațională a produsului proiectului. Un produs care răspunde publicului țintă. Pentru profesori oferă texte suport pentru orele de literatură și un prilej de a întocmi un raport de observații legate de reacțiile/implicarea/empatia fiecărui elev în parte. Pentru elevi oferă atât texte clasice, cât mai ales texte create de alți colegi, fiind astfel mai accesibile prin limbaj. Desenele care însoțesc basmele clarifică mesajul textului și oferă suport copiilor nonverbali (cu CES). 
După cum spunea prof. Laura Arman, acest ghid de bune practici este un produs care asigură egalitatea de șanse. Toți elevii, indiferent de gen, religie sau nivel de trai, au fost implicați în mod egal în crearea unor basme, confecționarea unor marionete și dramatizarea unor texte. Acest ghid poate fi integrat în curriculum, deoarece conține basme care pot fi studiate în clasele primare. Oferă, în plus, basme din cultura altor țări europene. Poate fi utilizat în activități curriculare, precum realizarea unor desene tematice  pornind de la basme, dar și în activități extracurriculare, oferind texte suport pentru dramatizare. Produsul are accesibilitate internă, este ușor de multiplicat și folosit ca material didactic, dar este accesibil și extern, deoarece, în cadrul proiectului, a fost realizat un site web în care sunt încărcate toate produsele proiectului, atât în limba maternă, cât și în engleză. (www.erasmuswatch.eu).

Proiectul echipei de la Școala Centrală a obținut locul I la faza județeană a Concursului “Made for Europa”, iar pe lângă prezentarea extraordinară a Dariei Toboc, un element determinant în victoria echipei WATCH l-a constituit expoziția de produse realizate în cadrul proiectului. Au fost prezentate desene, marionete, păpuși, povești, toate realizate de elevii Școlii Centrale Câmpina sub îndrumarea membrilor echipei de proiect, doamnele profesoare pentru învățământul primar: Ionelia Moise, Laura Iordache, Magdalena Șerban, Corina Iatan, Marieta Necula și Elena Velencea. Importantă a fost și susținerea directorului școlii, Florentina Dumitrașcu, iar un element inedit al acestui proiect, care a impresionat astfel prin complexitate, a fost implicarea psihologului Simona Dinu și a psihoterapeutului Lidia Sabo, care au colaborat în permanență cu membrii echipei de proiect, pentru a le oferi suport și sprijin pentru o mai profundă înțelegere a copiilor ce își dezvăluie sensibilitatea prin basme. Mult succes la etapa națională!

5519 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1609 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

821 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

37 vizualizari
24 apr. 2024 19:06

Iulian Dumitrescu (PNL) și-a depus candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova

Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a depus astăzi, 24 aprilie 2024, dosarul de candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Judeţean.

930 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.