Primăria Câmpina organizează consultare publică privind criteriile pentru noua hartă a zonelor de impozitare

Actualitate (Categoria articolului)

În ședința ordinară de la sfârșitul acestei luni, Consiliul Local Câmpina va aproba un proiect privind criteriile cu punctaj și pragurile de punctaj pentru stabilirea încadrării fiscale a proprietarilor din intravilanul municipiului. Mai pe românește, este vorba despre schimbarea criteriilor privind noua hartă de impozitare a localității, un subiect despre care se vorbește de mai multă vreme, dar până acum nu s-a făcut nimic. Și asta în condițiile în care sunt mulți câmpineni nemulțumiți de actuala zonificare fiscală.

Actuală hartă de impozitare a municipiului Câmpina datează din anul 2006 și are la bază doar principiul centralității, poziționarea proprietăților în raport cu străzile și cartierele localității, fără o analiză corectă legată de dotările urbane, serviciile publice, accesibilitatea și valoarea patrimoniului natural și construit. Este știut că se ajunge la situații ciudate în care proprietăți ce nu beneficiază de servicii publice elementare să fie incluse în zona A de impozitare sau proprietăți situate pe aceeași stradă să figureze în zone diferite de impozitare, după criterii mai degrabă arbitrare și, oricum, insuficient explicate oamenilor.
Acum, se dorește o modificare radicală a principiilor noii hărți de impozitare a localității, criteriile și punctajele aferente fiind disponibile spre consultare pe site-ul Primăriei Câmpina - AICI.
În conformitate cu obligațiile legale, Primăria Câmpina a anunțat și organizarea unei dezbateri publice, dar în stilu-i caracteristic. Nu va fi o dezbatere reală, ci un fel de consultare a populației, astfel încât să nu spună nimeni că nu s-a făcut. Cu alte cuvinte, până pe 10 iunie 2019, Primăria Câmpina așteaptă de la dumneavoastră, în scris, propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare prin poștă, prin fax, prin poșta electronică sau direct la registratura instituției.

3538 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Baleanu Vasilica 03.06.2019 15:09 Criteriile pentru zonele de impozitare sa contina si utilitatile oferite ( canalizare,zgomotul oferit de capacele canalizarilor care s-au construit si nu sunt functionale si traficul auto preluat fiind considerat si centura orasului)Strada Bogdan Vasile are liniste are canalizare in cea mai mare parte deci nu poate fi incadrat B-dul Carol I de la Mitu Chitu pana spre Cornu
  • Aurel 05.06.2019 13:02 Impozite și taxe? Ar trebui să le plătească cei care își pun firmele de partid și își îndeasă buzunarele cu banii din ele.
  • Elisabeta Oprea 05.06.2019 14:20 Conducerea urbei a luat acceptul... de unde trebuie... pentru această consultare? hi hi hi :))

Actualitate

2106 vizualizari
17 sept. 2019 18:48

Cea de-a VII-a ediție a Cupei Muscel, organizată de Soceram, va include și cros, pe lângă baschet și fotbal

Pe 5 octombrie 2019, la Câmpina va avea loc cea de-a VII-a ediție a Cupei Muscel, competiție sportivă destinată elevilor de la școlile gimnaziale și liceele din municipiu. Cupa Muscel va începe de la ora 9.30 la baza sportivă din Parcul Soceram de pe platoul Muscel și va include competiții de baschet, fotbal și, în premieră, cros. Ediția din acest an este dedicată memoriei Jenicăi Tabacu, fostul director al Muzeului Memorial "Iulia Hasdeu" din Câmpina, plecată dintre noi în decembrie 2018.

2058 vizualizari
16 sept. 2019 19:48

Lume, lume, atențiune! Se asfaltează Strada Tineretului din Câmpina

1 comentarii

Primim, în sfârșit, și vești bune dinspre Primăria Câmpina. A fost finalizată licitația pentru asfaltarea Străzii Tineretului, una dintre străzile praf și pulbere din municipiu. De fapt, o străduță de 360 m, situată aproape de centrul localității, între străzile Tudor Vladimirescu și George Coșbuc, dar o străduță jalnică. După ani de așteptare, locuitorii de aici se vor putea bucura de... asfalt.

Alte stiri recente

1412 vizualizari
17 sept. 2019 22:11

Siguranța pacientului, prioritatea Centrului Medical SanConfind Poiana Câmpina

Centrul Medical SanConfind Poiana Câmpina a marcat astăzi, prin mai multe acțiuni, Ziua Mondială a Siguranței Pacientului. La cel mai important spital privat din județul Prahova, evenimentul a fost prezentat de asistenta șefă, Gabriela Grozea. Vă reamintim că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a stabilit ca, începând din acest an, 17 septembrie să fie declarată Ziua Mondială a Siguranţei Pacientului, iar spitalele din România s-au alăturat acestui demers.

3150 vizualizari
17 sept. 2019 21:39

Un bătrân de 87 de ani, depistat de polițiștii din Câmpina conducând un vehicul radiat și... cu numere de înmatriculare false

Un caz mai puțin obișnuit s-a petrecut luni seară, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. Agenții de la Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipale Câmpina au oprit în trafic un autovehicul care părea suspect și la volanul căruia se afla o persoană în vârstă.