Primăria Câmpina organizează consultare publică privind criteriile pentru noua hartă a zonelor de impozitare

Actualitate (Categoria articolului)

În ședința ordinară de la sfârșitul acestei luni, Consiliul Local Câmpina va aproba un proiect privind criteriile cu punctaj și pragurile de punctaj pentru stabilirea încadrării fiscale a proprietarilor din intravilanul municipiului. Mai pe românește, este vorba despre schimbarea criteriilor privind noua hartă de impozitare a localității, un subiect despre care se vorbește de mai multă vreme, dar până acum nu s-a făcut nimic. Și asta în condițiile în care sunt mulți câmpineni nemulțumiți de actuala zonificare fiscală.

Actuală hartă de impozitare a municipiului Câmpina datează din anul 2006 și are la bază doar principiul centralității, poziționarea proprietăților în raport cu străzile și cartierele localității, fără o analiză corectă legată de dotările urbane, serviciile publice, accesibilitatea și valoarea patrimoniului natural și construit. Este știut că se ajunge la situații ciudate în care proprietăți ce nu beneficiază de servicii publice elementare să fie incluse în zona A de impozitare sau proprietăți situate pe aceeași stradă să figureze în zone diferite de impozitare, după criterii mai degrabă arbitrare și, oricum, insuficient explicate oamenilor.
Acum, se dorește o modificare radicală a principiilor noii hărți de impozitare a localității, criteriile și punctajele aferente fiind disponibile spre consultare pe site-ul Primăriei Câmpina - AICI.
În conformitate cu obligațiile legale, Primăria Câmpina a anunțat și organizarea unei dezbateri publice, dar în stilu-i caracteristic. Nu va fi o dezbatere reală, ci un fel de consultare a populației, astfel încât să nu spună nimeni că nu s-a făcut. Cu alte cuvinte, până pe 10 iunie 2019, Primăria Câmpina așteaptă de la dumneavoastră, în scris, propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare prin poștă, prin fax, prin poșta electronică sau direct la registratura instituției.

3275 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Baleanu Vasilica 03.06.2019 15:09 Criteriile pentru zonele de impozitare sa contina si utilitatile oferite ( canalizare,zgomotul oferit de capacele canalizarilor care s-au construit si nu sunt functionale si traficul auto preluat fiind considerat si centura orasului)Strada Bogdan Vasile are liniste are canalizare in cea mai mare parte deci nu poate fi incadrat B-dul Carol I de la Mitu Chitu pana spre Cornu
  • Aurel 05.06.2019 13:02 Impozite și taxe? Ar trebui să le plătească cei care își pun firmele de partid și își îndeasă buzunarele cu banii din ele.
  • Elisabeta Oprea 05.06.2019 14:20 Conducerea urbei a luat acceptul... de unde trebuie... pentru această consultare? hi hi hi :))

Actualitate

609 vizualizari
18 iun. 2019 22:24

Hai cu parcul (de la soldat) că ne prinde iarna! Încă o iarnă...

Așteptăm cu nerăbdare ziua în care să putem scrie că Parcul Regele Mihai I (zona de la soldat) este gata, că lucrările s-au finalizat și că a fost efectuată recepția acestei... extraordinare investiții în valoare de 1.682.780 lei. Din păcate, însă, la cum decurg lucrurile, mai avem de așteptat. O lucrare care ar fi trebuit să se termine în patru luni împlinește, zilele acestea, un an și două luni.

1739 vizualizari
18 iun. 2019 20:14

Lacăt pe poarta terenului de sport de la Grădinița nr.5 din Câmpina. O eroare de proiectare împiedică finalizarea investiției

3 comentarii

Se întâmplă în Câmpina unele lucruri pe care nici nu știm cum să le mai catalogăm. Aproape că nu este lucrare realizată de administrația locală și plătită din bani publici la care să nu apară probleme. Astăzi vă prezentăm situația terenului de sport de la Grădinița nr.5 din Cartierul Slobozia. Amenajarea acestui teren este gata de anul trecut, mai trebuie aplicată doar suprafața acrilică. Numai că, iată, am trecut de jumătatea lui iunie 2019 și lucrarea nu se mai termină, astfel încât să se poată face recepția tehnică. Din câte se pare, la mijloc este o eroare de proiectare care nu a fost îndreptată la timp. Proiectul prevede ca suprafața acrilică să fie de... 4 mm, aplicată pe beton. 

Alte stiri recente

2287 vizualizari
17 iun. 2019 18:39

Performanțe notabile pentru atleții de la CSS "Constantin Istrati" Câmpina la finala națională a categoriei copii I

La București a avut loc luni, 17 iunie, finala Campionatului Național de Atletism pentru Copii I, competiție la care CSS "Constantin Istrati" Câmpina, club coordonat de prof. Mihaela Marin, a obținut o serie de performanțe notabile.

3032 vizualizari
17 iun. 2019 16:57

Atleta câmpineancă Ioana Plăvan, în lotul echipei olimpice a României pentru Jocurile Europene de la Minsk

La Complexul Olimpic de la Izvorani a avut loc luni dimineață, în prezența președintelui Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, festivitatea de prezentare a echipei olimpice a României pentru Jocurile Europene, care vor avea loc la Minsk (Belarus), în perioada 21 - 30 iunie. Printre cei 21 de atleți care fac parte din echipa de 123 de sportivi a României se numără și o câmpineancă - atleta Ioana Plăvan, antrenată de Nicolae Pavel, legitimată până de curând la CSS "Constantin Istrati" Câmpina, în prezent la Gloria Buzău pentru că în Câmpina nu s-a găsit nicăieri loc pentru o asemenea performeră.