Primăria Câmpina organizează consultare publică privind criteriile pentru noua hartă a zonelor de impozitare

Actualitate (Categoria articolului)

În ședința ordinară de la sfârșitul acestei luni, Consiliul Local Câmpina va aproba un proiect privind criteriile cu punctaj și pragurile de punctaj pentru stabilirea încadrării fiscale a proprietarilor din intravilanul municipiului. Mai pe românește, este vorba despre schimbarea criteriilor privind noua hartă de impozitare a localității, un subiect despre care se vorbește de mai multă vreme, dar până acum nu s-a făcut nimic. Și asta în condițiile în care sunt mulți câmpineni nemulțumiți de actuala zonificare fiscală.

Actuală hartă de impozitare a municipiului Câmpina datează din anul 2006 și are la bază doar principiul centralității, poziționarea proprietăților în raport cu străzile și cartierele localității, fără o analiză corectă legată de dotările urbane, serviciile publice, accesibilitatea și valoarea patrimoniului natural și construit. Este știut că se ajunge la situații ciudate în care proprietăți ce nu beneficiază de servicii publice elementare să fie incluse în zona A de impozitare sau proprietăți situate pe aceeași stradă să figureze în zone diferite de impozitare, după criterii mai degrabă arbitrare și, oricum, insuficient explicate oamenilor.
Acum, se dorește o modificare radicală a principiilor noii hărți de impozitare a localității, criteriile și punctajele aferente fiind disponibile spre consultare pe site-ul Primăriei Câmpina - AICI.
În conformitate cu obligațiile legale, Primăria Câmpina a anunțat și organizarea unei dezbateri publice, dar în stilu-i caracteristic. Nu va fi o dezbatere reală, ci un fel de consultare a populației, astfel încât să nu spună nimeni că nu s-a făcut. Cu alte cuvinte, până pe 10 iunie 2019, Primăria Câmpina așteaptă de la dumneavoastră, în scris, propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare prin poștă, prin fax, prin poșta electronică sau direct la registratura instituției.

4736 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Baleanu Vasilica 03.06.2019 15:09 Criteriile pentru zonele de impozitare sa contina si utilitatile oferite ( canalizare,zgomotul oferit de capacele canalizarilor care s-au construit si nu sunt functionale si traficul auto preluat fiind considerat si centura orasului)Strada Bogdan Vasile are liniste are canalizare in cea mai mare parte deci nu poate fi incadrat B-dul Carol I de la Mitu Chitu pana spre Cornu
  • Aurel 05.06.2019 13:02 Impozite și taxe? Ar trebui să le plătească cei care își pun firmele de partid și își îndeasă buzunarele cu banii din ele.
  • Elisabeta Oprea 05.06.2019 14:20 Conducerea urbei a luat acceptul... de unde trebuie... pentru această consultare? hi hi hi :))

Actualitate

390 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

521 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

322 vizualizari
20 apr. 2024 13:40

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din cadrul etapei a 25-a din Liga A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi:

63 vizualizari
19 apr. 2024 17:22

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 19 aprilie 2024

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.