Luna decembrie, sărbători, brad, cadouri. Dar decembrie este și luna amintirilor frumoase din copilărie, adolescență, din orice perioadă a vieții. Luna unor amintiri de neprețuit.
De aceea, am lansat această provocare unor persoane dragi din Câmpina, din domenii diferite, să ne povestească despre o amintire dragă de Crăciun și un dar de suflet primit de sărbători. Astăzi, ELISABETA MILEA, profesor de religie la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu” și coordonator al Formației Celesta.
„Patru urme de pași pe zăpada zaharisită. Din când în când mă opresc să-mi potrivesc pașii în urmele lăsate de tata. Și dacă tot mă opresc, îmi fabric un bulgăre nou, perfect șlefuit de mănușile cu un singur deget și șnur circular. Tata nici nu mai știe când îl folosesc drept înghețată sau drept muniție pentru țintele imaginare de pe marginea drumului. Din când în când, îmi scot nasul din fularul aburit și primesc smerită botezul fulgilor de nea. E acea noapte nesfârșită, scârțâitoare sub picioare, irepetabilă în dragostea mea de copil, mântuitoare. Zăpezi și ani și daruri de Crăciun. Suflete dragi mi le așează sub bradul ființei mele întregi sub chip minunat de colinde celeste. Și împreună înălțăm doxologie și vă îndemnăm să cântăm: Hristos Se naște, slaviti-L!; Hristos din ceruri, întâmpinați-L!; Hristos pe pământ, înălțați-vă!”
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.