Pe Strada Victoriei, refacerea unui colț de parcare a generat multe discuții, nemulțumiri, dar și... semne de întrebare

Actualitate (Categoria articolului)

Strada Victoriei din Câmpina este una micuță, întortocheată, printre mai multe blocuri. Pornește din Strada Ana Ipătescu și se termină în spatele blocurilor de pe Bulevardul Carol I, până în intersecția cu Strada Maramureș.

Stradă mică, dar cu probleme mari, care - în urma unor decizii controversate ale autorităților - au creat nemulțumiri, discuții și, mai ales, foarte multe semne de întrebare.
Totul a pornit de la apariția, zilele trecute, a unor muncitori din cadrul Primăriei Câmpina, care au șters marcajul vechii parcări și au redesenat noile locuri de parcare din apropierea unuia dintre blocurile de pe această stradă. Practic, dintr-o parcare perpendiculară pe latura blocului, acum, un trotuar mult prea generos față de nevoile zonei a rămas liber, iar noul model de parcare este paralel cu latura respectivului bloc. După numai câteva zile, muncitorii au revenit și au plantat niște stâlpișori, astfel încât conducătorii auto indisciplinați să nu cumva să nu respecte noul model de parcare.
Dincolo de faptul că s-a înjumătățit numărul - și așa foarte mic - al locurilor de parcare (din vreo șase au rămas maximum trei), o altă problemă care generează discuții este cea a accesului autovehiculelor mari. Și aici este vorba de mașina firmei de salubritate, dar și unele mașini care aprovizionează spațiile comerciale de pe parterul blocurilor de pe Bulevardul Carol, la care aprovizionarea se face prin Strada Victoriei. În plus, oamenii au mari semne de întrebare că o eventuală - nedorită - situație în care ar fi nevoie de mașina pompierilor face imposibil accesul acestora în noua configurare a parcării. Mai mult, oamenii din zonă au început să pună întrebări, în condițiile în care de la alte blocuri din apropiere s-au făcut diverse demersuri către municipalitate fără niciun rezultat, dar acum, pentru această parcare lucrurile s-au mișcat foarte rapid. ”Avem depusă o cerere la viceprimar de luni bune pentru tăierea unui copac care pune în pericol integritatea blocului, a mașinilor și chiar a oamenilor, dar nu am primit niciun răspuns din partea acestuia. În jurul copacului respectiv, asfaltul a început să se umfle de la rădăcini și vrem să-l vedem cum va veni prin această zonă în campania electorală de anul viitor. De asemenea, l-am întrebat pe viceprimar de ce ne-a luat un suport pentru bătutul covoarelor, care era al asociației noastre, nu era al Primăriei, dar nu am primit niciun răspuns. Practic, vorbim de un furt. În zonă este o mare problemă parcarea autovehiculelor... În loc să vină cu soluții, probabil tot viceprimarul a decis să mai taie din locurile de parcare”, ne-a declarat președintele uneia dintre asociațiile de proprietari de pe Strada Victoriei.
Dincolo de nemulțumirile oamenilor, este cel puțin bizară intervenția celor de la Primăria Câmpina. Și am mai adăuga o problemă: cine va răspunde în cazul în care o mașină de intervenție - pompieri sau orice altceva - nu va putea ajunge la o solicitare pe această stradă din cauza mașinilor parcate după noul model?!

2083 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

565 vizualizari
07 dec. 2023 18:43

Tribunalul Ilfov a admis suspendarea hotărârii privind terenurile de pe râul Doftana

Joi, 7 decembrie 2023, a fost primul termen în procesul intentat de societățile Elsid și Electrocarbon împotriva Consiliului Local Câmpina și Primăriei Câmpina pentru suspendarea hotărârii privind aprobarea îndeplinirii procedurilor de radiere din Cartea Funciară a dreptului de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea celor două societăți asupra terenurilor aparținând municipalității, situate pe albia râului Doftana, acolo unde Elsid și Electrocarbon au investiții în domeniul energetic.

1854 vizualizari
06 dec. 2023 20:58

Clubul Sportiv Câmpina va avea un nou Comitet Director. Consilierii au fost de acord cu cea mai mare parte a modificărilor aduse de Cosmin Raț

1 comentarii

Vă informam recent că pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local din 29 noiembrie 2023 se afla și un proiect privind modificarea condițiilor pentru alcătuirea Comitetului Director al Clubului Sportiv Câmpina, proiect inițiat de consilierul Cosmin Raț.

Alte stiri recente

1066 vizualizari
07 dec. 2023 21:30

A fost lansat proiectul Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat la Câmpina

Joi seară, într-un spațiu elegant și bine pus la punct din clădirea BCR, din centrul municipiului Câmpina, a avut loc lansarea proiectului Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat în Câmpina.

663 vizualizari
07 dec. 2023 13:54

S-a încheiat votul pentru proiectele propuse la Câmpina pentru bugetare participativă. Cinci proiecte au strâns 451 voturi

În seara zilei de 6 decembrie s-a încheiat votul pentru proiectele propuse a fi realizate prin bugetare participativă. Cele cinci proiecte admise au adunat 451 voturi.