Există și câmpineni cărora... le intră copacii în case. Copacii de pe domeniul public, cei de care se 'îngrijește' Primăria

Social (Categoria articolului)

Privită din exterior, situația ar putea părea amunzantă. Pentru cei direct implicați, însă, a devenit de-a dreptul stresantă. Să recunoaștem, nu este tocmai plăcut ca un copac să-ți intre în apartament, fie prin balcon, fie prin geamurile de la vreo cameră.

Problema ne-a fost semnalată de mai mulți câmpineni care locuiesc la blocurile de pe Strada 1 Decembrie 1918. Copacii din spatele blocurilor au crescut suficient de mult încât să le intre oamenilor în case, având în vedere că se află la o distanță relativ mică de imobile. Sunt copaci de pe domeniul public. Crengile lor au ajuns în balcoane și la geamuri. Locatarii se plâng că nu mai pot întinde rufe pe balcon, ba chiar, în unele cazuri, nu mai pot ieși nici ei pe balcon. Nu mai pot deschide nici geamurile de la camere, iar atunci când bate vântul, crengile copacilor lovesc direct în geamuri. Fiind copaci de pe domeniul public, cetățenii nu au voie să-i taie. Trebuie anunțată administrația locală, pentru a lua măsuri. Ceea ce oamenii au și făcut, atât individual, cât și prin intermediul asociației de proprietari. Numai asociația a transmis anul acesta trei adrese scrise către Primăria Câmpina prin care a solicitat fie toaletarea arborilor, fie tăierea lor în cazul copacilor bătrâni sau uscați. Nu a primit nimeni niciun răspuns. 
Din informațiile noastre, în cadrul Primăriei există o comisie specială la care ajung cererile de la populație. Comisia analizează solicitările, apoi merge pe teren pentru a vedea care este situația la fața locului. Ulterior decide dacă este necesară toaletarea unui copac sau tăierea acestuia în cazul în care reprezintă un pericol. Decizia se comunică Atelierului de Infrastructură Urbană, care se ocupă de aceste operațiuni. La blocurile de pe 1 Decembrie 1918, comisia din Primărie încă nu a ajuns. Dar aflăm de la Primărie că, oricum, toaletarea se face doar primăvara și toamna. Prin urmare, ar fi o șansă ca abia la toamnă să vină cineva să taie crengile copacilor care bat în geamurile locatarilor. Asta dacă nu cumva crengile ajung prin sufrageriile oamenilor...

6251 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2131 vizualizari
02 iul. 2022 20:08

Tineri voluntari din Corpul European de Solidaritate au poposit la Câmpina

1 comentarii

2022 este Anul European al Tineretului și în cadrul unui stagiu de voluntariat prin Corpul European de Solidaritate, zece voluntari internaționali GEYC, din mai multe țări, împreună cu elevi de la liceele câmpinene au poposit vineri, 1 iulie, și la sediul Primăriei municipiului Câmpina, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu.

2431 vizualizari
30 iun. 2022 07:47

Licitația pentru noua creșă de la Câmpina a fost finalizată. Valoarea contractului - 8,15 milioane lei fără TVA

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a anunțat recent semnarea contractelor de execuție pentru 15 creșe din țară, finanțate cu bani de la bugetul de stat și care vor fi construite prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. Printre aceste 15 creșe se numără și cea de la Câmpina, din cartierul Voila.

Alte stiri recente

698 vizualizari
05 iul. 2022 23:01

Emoții și o premieră la festivitatea de absolvire pentru a 21-a promoție a Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina

Elevii celor două clase de asistenți de medicină generală ale Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina, promoția 2022, au trăit emoții deosebit de intense la festivitatea de absolvire, care a avut loc marți seară, la Terasa ”Muntenia”. Au absolvit 45 de elevi ai celor două clase, la care diriginți au fost Nicoleta Manta și Alina Brătulescu. Festivitatea s-a bucurat de o premieră - primul elev din afara granițelor României care devine absolvent al acestei școli: Valeria Dicusar, din Republica Moldova, din orașul Cahul, înfrățit cu Câmpina.

664 vizualizari
04 iul. 2022 20:32

Anunț public privind decizia etapei de încadrare

Municipiul Câmpina, titular al proiectului ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, a nu se supune evaluării adecvate și a nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, propus a fi amplsat în Câmpina, Strada Alexandru Vlahuță.