CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.facebook.com/clinicairisbaicoi/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Licitația pentru rețelele de apă și canalizare din Câmpina și Poiana Câmpina, prelungită până în 2025

- Actualitate -

Licitația pentru rețelele de apă și canalizare din Câmpina și Poiana Câmpina, prelungită până în 2025

Despre schimbarea rețelelor de apă și extinderea canalizării în Câmpina și Poiana Câmpina vorbim de... prea multă vreme. Da, ne referim la proiectul cu fonduri europene al societății HidroPrahova, acel proiect în valoare de aproape 690 milioane euro la nivelul județului (din care 85% fonduri europene nerambursabile), al cărui contract de finanțare a fost semnat la 3 octombrie 2022, într-un "moment istoric pentru Prahova", cum avea să spună atunci președintele (actualmente suspendat) al Consiliului Județean, Iulian Dumitrescu.

Primele pachete de lucrări au fost scoase la licitație în primăvara anului următor, printre ele numărându-se și „Execuție rețele de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina”, un contract cu o valoare estimată la 206.281.657 lei. Licitația a început în aprilie 2023, ofertele au fost depuse până în iunie 2023, pentru ca în toamnă să aibă loc evaluările tehnică și financiară, iar până la finalul anului să fie desemnat câștigătorul și să fie semnat contractul de execuție. În 2024 ar fi trebuit să înceapă lucrările care au ca termen de realizare 24 de luni, adică până la 31 decembrie 2025. De fapt, întregul proiect județean ar trebui finalizat până la sfârșitul lui 2025.
Ei bine, termenele au tot fost decalate, din toamna lui 2023 în primăvara lui 2024, apoi în vara lui 2024, pentru ca acum licitația să fie prelungită din nou. Pe SEAP este anunțat noul termen pentru evaluarea ofertelor – 7 februarie 2025. Apoi, desemnarea câștigătorului, perioada legală pentru contestații, semnarea contractului și tot așa. Practic, această licitație este împinsă spre vara anului viitor, ceea ce înseamnă că pentru executarea efectivă a lucrărilor ar mai rămâne câteva luni, un termen absolut imposibil de respectat. Nimeni nu explică de ce se întâmplă asta, pentru că nu riscă nimeni să deschidă un subiect așa sensibil în anul electoral 2024.

Vă reamintim că, la Câmpina, acest proiect înseamnă, printre altele: schimbarea conductelor de apă pe 178 de străzi și alei (77,187 km); realizarea a 4.242 noi branșamente la rețeaua de apă; reabilitarea rețelei de distribuție hidrofoare pe 11 km de rețea; reabilitarea conductei de aducțiune apă pe o lungime de 4,367 km; reabilitarea rețelei de canalizare pe 7,47 km, cu 262 racorduri și 100 cămine de vizitare; extinderea rețelei de canalizare cu 3,54 km; reabilitarea stației de pompare a apei uzate. Iar la Poiana Câmpina, acest proiect înseamnă: reabilitarea rețelei de alimentare cu apă pe o lungime de 4,4 km; realizarea a 292 branșamente; reabilitarea conductei principale de transport a apei potabile pe o lungime de 2,4 km; extinderea rețelei de canalizare cu 19,5 km și realizarea a 1.139 racorduri și 769 cămine de vizitare și liniștire; realizarea a 17 stații de pompare a apei uzate și introducerea conductelor de refulare pe 3,24 km.

Două asocieri de firme au depus oferte pentru executarea acestor lucrări. Prima asociere este formată din firmele: Maristar Com București (lider de asociere), Hydrostroy AD (din Bulgaria), Rad Panorama Construct București, Rosocons Construct București, cu Spoting SRL Strejnicu și Rapid Complex SRL Râmnicu Vâlcea ca subcontractanți pentru diferite lucrări conexe.
Cea de-a doua asociere este formată din firmele: Terra Gaz Construct Otopeni (lider de asociere), Bau Stark din Chitila, ALA Expert Construct București, Danube Total Grup Otopeni, OCSA Construcții și Infrastructură București, Vialis Engineering Ploiești, OCIDE Construccion Valencia – Sucursala București, cu Rapid Complex SRL Râmnicu Vâlcea, Romano Electro SRL București și SNIF Proiect Târgoviște ca subcontractanți.


19 Aug 2024 21:29 769 vizualizari


Comentarii






247 vizualizari 04 Dec 2024 20:54 Raportul CSAT declasificat. România, o țintă pentru acțiuni hibride agresive ruse. Campania lui Călin Georgescu, finanțată cu 1 milion de euro

Raportul CSAT declasificat. România, o țintă pentru acțiuni hibride agresive ruse. Campania lui Călin Georgescu, finanțată cu 1 milion de euro

Informațiile transmise la CSAT de serviciile secrete despre campanie lui Călin Georgescu au fost desecretizate miercuri, după ce președintele Klaus Iohannis a fost de acord cu declasificarea.

citeste mai mult
311 vizualizari 04 Dec 2024 19:03 Încet-încet, podul CFR peste râul Prahova, dintre Câmpina și Poiana Câmpina, dispare...

Încet-încet, podul CFR peste râul Prahova, dintre Câmpina și Poiana Câmpina, dispare...

Podul feroviar peste râul Prahova, dintre Câmpina și Poiana Câmpina, va deveni curând istorie..

citeste mai mult
159 vizualizari 04 Dec 2024 17:12 13 ONG-uri cer desecretizarea informațiilor din ședința CSAT privind influențele asupra procesului electoral

13 ONG-uri cer desecretizarea informațiilor din ședința CSAT privind influențele asupra procesului electoral

13 organizații neguvernamentale i-au cerut președintelui Klaus Iohannis desecretizarea informațiilor din ședința Consiliului Superior de Apărare a Țării (CSAT) de săptămâna trecută.

citeste mai mult
1697 vizualizari 04 Dec 2024 09:27 Un bărbat de 57 ani și-a pierdut viața într-un incendiu produs azi-dimineață în Prahova

Un bărbat de 57 ani și-a pierdut viața într-un incendiu produs azi-dimineață în Prahova

Pompierii prahoveni au fost solicitați să intervină la un incendiu produs în această dimineață la o locuință din satul Perșunari, comuna Cocorăștii Colț.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV