Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.
16 februarie...
1819 – Domnitorul Alexandru Șuțu poruncea vameșilor de la Câmpina să transmită la Curtea Domnească 400 vedre cu păcură.
1855 – Prima mențiune documentară a venirii la Câmpina a familiei lui Ion Heliade Rădulescu (foto), comunicată într-o scrisoare a soției sale Maria către soțul său aflat în exil la Paris. Personalitate marcantă a culturii românești de la mijlocul secolului al XIX-lea, Ion Heliade Rădulescu a fost scriitor, filosof, publicist, om politic, dar și membru fondator al mai multor publicații, asociații și instituții, cea mai importantă dintre ele fiind Academia Română, al cărei prim președinte a fost. I.H. Rădulescu a petrecut mult timp la Câmpina, în mare parte alături de familia sa, până aproape de moartea sa, în aprilie 1872, fiind - alături de Hasdeu, Grigorescu și Istrati - una dintre marile personalități ale României a cărei viață a fost legată de Câmpina. O stradă din Câmpina de astăzi îi poartă numele.
1949 – Se năștea Ion Ivănescu, cel care avea să fie locțiitor și șef al Miliției Câmpina în perioada 1976–1983, apoi din 1993 și până la pensionarea din 1997 - comandant al actualei Școli de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr”.
(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă și până la diverse articole de presă.)
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.