O investiție fără probleme. Aceasta este concluzia certificatului constatator emis de Primărie la finalizarea investiției, document transmis Autorității Naționale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice și publicat pe SEAP înainte de Paște. Certificatul este pozitiv, deci nu au existat nici întârzieri în derularea contractului, nu s-au pierdut nici bani europeni. O concluzie surprinzătoare pentru noi, toți cei care știm cum au stat lucrurile în realitate.
La jumătatea lunii martie, Primăria Câmpina emitea un act constatator negativ pentru Centrul de Informare și Promovare Turistică. În document erau menționate nerespectarea termenelor contractuale și existența unui prejudiciu cauzat de întârzierea lucrărilor.
La Policlinica Municipală s-a întâmplat exact același lucru. Constructorul (General Service Grup 98 SRL București) nu a respectat termenul contractual de finalizare a investiției (31 decembrie 2015). Pentru că lucrarea nu a fost gata la timp, s-a pierdut o parte din finanțarea europeană obținută pentru acest proiect. Lucrările au fost continuate cu bani de la bugetul local (650.000 lei) și s-au finalizat spre sfârșitul lunii martie 2016. Cu toate acestea, în cazul Policlinicii, Primăria Câmpina emite un certificat constatator pozitiv, în care nu se menționează nici nerespectarea termenelor din contract, nici prejudiciul adus bugetului local prin pierderea finanțării europene.
În mod cert, aici este mâna primarului Horia Tiseanu, care va trebui să explice, la un moment dat, de ce actul constatator emis de Primărie este pozitiv când toată lumea știe că nu s-a respectat termenul de execuție a lucrării și că s-au pierdut fonduri europene. Vă reamintim și scandalul de la ședința extraordinară a Consiliului Local Câmpina, din decembrie 2015, când primarul a venit în fața consilierilor și le-a cerut să aprobe trecerea pe finanțare de la bugetul local a acestei investiții, pentru că lucrările nu sunt gata, iar de la 1 ianuarie 2016 se sistează fondurile europene alocate proiectului. Nu răspunde nimeni pentru întârzire, nu răspunde nimeni pentru pierderea unei părți din fondurile europene, ba mai mult, Primăria emite un certificat constatator prin care, practic, susține că nu s-a întâmplat nimic.
Oare avem noi, câmpinenii, vreo datorie la firma executantă de trebuie menajată în acest fel?
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.
Pompierii din Câmpina și Băicoi au intervenit în cursul zilei de luni, 30 iunie, la un incendiu izbucnit într-un apartament dintr-un bloc de pe Strada Republicii din orașul Băicoi.
În jurul prânzului, la Comarnic, pe DN1, a avut loc un accident rutier.