Primăria Câmpina consideră că reabilitarea Policlinicii a decurs fără probleme. Asta, deși termenul de execuție nu a fost respectat și s-au pierdut fonduri europene

Actualitate (Categoria articolului)

O investiție fără probleme. Aceasta este concluzia certificatului constatator emis de Primărie la finalizarea investiției, document transmis Autorității Naționale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice și publicat pe SEAP înainte de Paște. Certificatul este pozitiv, deci nu au existat nici întârzieri în derularea contractului, nu s-au pierdut nici bani europeni. O concluzie surprinzătoare pentru noi, toți cei care știm cum au stat lucrurile în realitate.

La jumătatea lunii martie, Primăria Câmpina emitea un act constatator negativ pentru Centrul de Informare și Promovare Turistică. În document erau menționate nerespectarea termenelor contractuale și existența unui prejudiciu cauzat de întârzierea lucrărilor. 
La Policlinica Municipală s-a întâmplat exact același lucru. Constructorul (General Service Grup 98 SRL București) nu a respectat termenul contractual de finalizare a investiției (31 decembrie 2015). Pentru că lucrarea nu a fost gata la timp, s-a pierdut o parte din finanțarea europeană obținută pentru acest proiect. Lucrările au fost continuate cu bani de la bugetul local (650.000 lei) și s-au finalizat spre sfârșitul lunii martie 2016. Cu toate acestea, în cazul Policlinicii, Primăria Câmpina emite un certificat constatator pozitiv, în care nu se menționează nici nerespectarea termenelor din contract, nici prejudiciul adus bugetului local prin pierderea finanțării europene. 

În mod cert, aici este mâna primarului Horia Tiseanu, care va trebui să explice, la un moment dat, de ce actul constatator emis de Primărie este pozitiv când toată lumea știe că nu s-a respectat termenul de execuție a lucrării și că s-au pierdut fonduri europene. Vă reamintim și scandalul de la ședința extraordinară a Consiliului Local Câmpina, din decembrie 2015, când primarul a venit în fața consilierilor și le-a cerut să aprobe trecerea pe finanțare de la bugetul local a acestei investiții, pentru că lucrările nu sunt gata, iar de la 1 ianuarie 2016 se sistează fondurile europene alocate proiectului. Nu răspunde nimeni pentru întârzire, nu răspunde nimeni pentru pierderea unei părți din fondurile europene, ba mai mult, Primăria emite un certificat constatator prin care, practic, susține că nu s-a întâmplat nimic. 
Oare avem noi, câmpinenii, vreo datorie la firma executantă de trebuie menajată în acest fel? 

3824 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

0 vizualizari
23 feb. 2024 19:57

Conductă de apă ciuruită, pe Strada Sondei, din Câmpina, acolo unde se schimbă rețeaua de canalizare

De câteva săptămâni se lucrează la schimbarea rețelei de canalizare pe Strada Sondei, din Câmpina, în cadrul unui proiect mai amplu derulat de compania HidroPahova.

153 vizualizari
23 feb. 2024 19:15

Primim de la cititori. Mizerie de nedescris și pământ pietrificat pe scaune în stația de călători din cartierul Turnătoriei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 mai multe imagini cu stația de călători din cartierul Turnătoriei, din municipiul Câmpina.

Alte stiri recente

818 vizualizari
22 feb. 2024 19:28

“Îmi asum public că, în calitate de primar al Câmpinei, NU voi continua demersul construirii pasajului rutier!”

3 comentarii

Acesta este angajamentul public al Irinei Nistor, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Câmpina, un angajament scris și semnat.

340 vizualizari
22 feb. 2024 17:22

Anunţ finalizare proiect “Modernizare și dotare gradiniță în comuna Poiana Câmpina, județul Prahova”

COMUNA POIANA CÂMPINA, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului “Modernizare și dotare gradiniță în comuna Poiana Câmpina, județul Prahova”, cod SMIS 124625.