Primăria Câmpina consideră că reabilitarea Policlinicii a decurs fără probleme. Asta, deși termenul de execuție nu a fost respectat și s-au pierdut fonduri europene

Actualitate (Categoria articolului)

O investiție fără probleme. Aceasta este concluzia certificatului constatator emis de Primărie la finalizarea investiției, document transmis Autorității Naționale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice și publicat pe SEAP înainte de Paște. Certificatul este pozitiv, deci nu au existat nici întârzieri în derularea contractului, nu s-au pierdut nici bani europeni. O concluzie surprinzătoare pentru noi, toți cei care știm cum au stat lucrurile în realitate.

La jumătatea lunii martie, Primăria Câmpina emitea un act constatator negativ pentru Centrul de Informare și Promovare Turistică. În document erau menționate nerespectarea termenelor contractuale și existența unui prejudiciu cauzat de întârzierea lucrărilor. 
La Policlinica Municipală s-a întâmplat exact același lucru. Constructorul (General Service Grup 98 SRL București) nu a respectat termenul contractual de finalizare a investiției (31 decembrie 2015). Pentru că lucrarea nu a fost gata la timp, s-a pierdut o parte din finanțarea europeană obținută pentru acest proiect. Lucrările au fost continuate cu bani de la bugetul local (650.000 lei) și s-au finalizat spre sfârșitul lunii martie 2016. Cu toate acestea, în cazul Policlinicii, Primăria Câmpina emite un certificat constatator pozitiv, în care nu se menționează nici nerespectarea termenelor din contract, nici prejudiciul adus bugetului local prin pierderea finanțării europene. 

În mod cert, aici este mâna primarului Horia Tiseanu, care va trebui să explice, la un moment dat, de ce actul constatator emis de Primărie este pozitiv când toată lumea știe că nu s-a respectat termenul de execuție a lucrării și că s-au pierdut fonduri europene. Vă reamintim și scandalul de la ședința extraordinară a Consiliului Local Câmpina, din decembrie 2015, când primarul a venit în fața consilierilor și le-a cerut să aprobe trecerea pe finanțare de la bugetul local a acestei investiții, pentru că lucrările nu sunt gata, iar de la 1 ianuarie 2016 se sistează fondurile europene alocate proiectului. Nu răspunde nimeni pentru întârzire, nu răspunde nimeni pentru pierderea unei părți din fondurile europene, ba mai mult, Primăria emite un certificat constatator prin care, practic, susține că nu s-a întâmplat nimic. 
Oare avem noi, câmpinenii, vreo datorie la firma executantă de trebuie menajată în acest fel? 

3214 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1265 vizualizari
29 sept. 2020 09:29

Lucian Costea a câștigat Primăria Valea Doftanei fără drept de apel - 87,37%

Victorie categorică la alegerile de duminică, 27 septembrie 2020, a lui Lucian Vileford Costea (PNL), primarul în exercițiu, care câștigă un nou mandat la Valea Doftanei. Lucian Costea a obținut 2.049 voturi din totalul celor 2.426 voturi valabil exprimate (87,37%).

2482 vizualizari
28 sept. 2020 17:56

Nicolae Moisescu (PSD Câmpina) renunță la mandatul de consilier local

3 comentarii

Nicolae Moisescu, candidatul Alianței PSD-ProRomânia-PPU (S-L) la Primăria municipiului Câmpina, situat pe locul al doilea în cursa pentru funcția de primar, cu 2.902 voturi (cu 267 voturi peste scorul alianței), ne-a transmis un comunicat prin intermediul căruia anunță că va renunța la mandatul de consilier local. Precizăm că Nicolae Moisescu se afla pe prima poziție pe lista alianței menționate pentru Consiliul Local. Vă prezentăm integral mesajul lui Nicolae Moisescu pentru câmpineni.

Alte stiri recente

1239 vizualizari
29 sept. 2020 11:47

Atenție! Direcția Economică a Primăriei Câmpina se închide marți, la ora 12.00, pentru dezinfecție. O angajată este confirmată cu COVID-19

Direcția Economică a Primăriei Câmpina, instituție aflată pe Calea Doftanei, se închide astăzi, 29 septembrie 2020, pentru efectuarea operațiunii de dezinfecție în întreaga incintă. Măsura a fost luată după ce o angajată a Direcției Economice a fost confirmată cu COVID-19.

1559 vizualizari
29 sept. 2020 10:38

Patru accidente produse aproape în același timp, pe DN1, în zona comunei Cornu

Patru accidente rutiere, în care au fost implicate patru autoturisme, o dubiță și un TIR, s-au produs marți dimineață pe DN1, în zona comunei Cornu. După cum informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, Raluca Vasiloae, accidentele au avut loc aproape concomitent, cel mai probabil din cauza carosabilului ud și a vizibilității destul de reduse.