Primăria Câmpina consideră că reabilitarea Policlinicii a decurs fără probleme. Asta, deși termenul de execuție nu a fost respectat și s-au pierdut fonduri europene

Actualitate (Categoria articolului)

O investiție fără probleme. Aceasta este concluzia certificatului constatator emis de Primărie la finalizarea investiției, document transmis Autorității Naționale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice și publicat pe SEAP înainte de Paște. Certificatul este pozitiv, deci nu au existat nici întârzieri în derularea contractului, nu s-au pierdut nici bani europeni. O concluzie surprinzătoare pentru noi, toți cei care știm cum au stat lucrurile în realitate.

La jumătatea lunii martie, Primăria Câmpina emitea un act constatator negativ pentru Centrul de Informare și Promovare Turistică. În document erau menționate nerespectarea termenelor contractuale și existența unui prejudiciu cauzat de întârzierea lucrărilor. 
La Policlinica Municipală s-a întâmplat exact același lucru. Constructorul (General Service Grup 98 SRL București) nu a respectat termenul contractual de finalizare a investiției (31 decembrie 2015). Pentru că lucrarea nu a fost gata la timp, s-a pierdut o parte din finanțarea europeană obținută pentru acest proiect. Lucrările au fost continuate cu bani de la bugetul local (650.000 lei) și s-au finalizat spre sfârșitul lunii martie 2016. Cu toate acestea, în cazul Policlinicii, Primăria Câmpina emite un certificat constatator pozitiv, în care nu se menționează nici nerespectarea termenelor din contract, nici prejudiciul adus bugetului local prin pierderea finanțării europene. 

În mod cert, aici este mâna primarului Horia Tiseanu, care va trebui să explice, la un moment dat, de ce actul constatator emis de Primărie este pozitiv când toată lumea știe că nu s-a respectat termenul de execuție a lucrării și că s-au pierdut fonduri europene. Vă reamintim și scandalul de la ședința extraordinară a Consiliului Local Câmpina, din decembrie 2015, când primarul a venit în fața consilierilor și le-a cerut să aprobe trecerea pe finanțare de la bugetul local a acestei investiții, pentru că lucrările nu sunt gata, iar de la 1 ianuarie 2016 se sistează fondurile europene alocate proiectului. Nu răspunde nimeni pentru întârzire, nu răspunde nimeni pentru pierderea unei părți din fondurile europene, ba mai mult, Primăria emite un certificat constatator prin care, practic, susține că nu s-a întâmplat nimic. 
Oare avem noi, câmpinenii, vreo datorie la firma executantă de trebuie menajată în acest fel? 

3073 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

182 vizualizari
17 feb. 2020 11:46

Dezbaterea asupra bugetului Câmpinei pe 2020 – lume multă, discuții sterile

Dezbaterea privind proiectul bugetului local al municipiului Câmpina pentru anul 2020, desfășurată săptămâna trecută, a adus la sediul Primăriei lume mai multă ca de obicei, astfel că sala de ședințe a fost plină, fiind necesare chiar și scaune suplimentare.  Au fost prezenți reprezentanți ai Asociației Câmpina Civică, ai USR, simpli câmpineni, dar și consilieri locali – Elena Albu, Monica Clinciu, Violeta Beldianu, Dragomir Enache, Lucian Cercel, precum și directori și șefi de servicii sau birouri din cadrul Primăriei.

5251 vizualizari
15 feb. 2020 20:45

Anunț de utilitate publică. Farmacia Medimfarm de lângă Spitalul Municipal Câmpina va funcționa non-stop până luni dimineață

Din această seară (sâmbătă, 15 februarie 2020), până luni dimineață, Farmacia Medimfarm din centrul municipiului Câmpina, din pasajul de la Ceas, nu va funcționa în regim non-stop, așa cum se întâmplă de obicei. Va avea program non-stop, adică va funcționa în regim de gardă, Farmacia Medimfarm de pe Bulevardul Carol I, de lângă Spitalul Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

131 vizualizari
17 feb. 2020 12:16

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 17 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1445 vizualizari
16 feb. 2020 22:00

35 de medalii pentru AIKO Câmpina la Cupa Dojo, desfășurată în week-end la București

Clubul Sportiv AIKO Câmpina a început în forță anul 2020 și încă de la prima competiție la care a participat a reușit să strângă nu mai puțin de 35 de medalii, dintre care 12 de aur, 11 de argint și 12 de bronz. Sportivii pregătiți de Gabriel Timofte au participat la Cupa Dojo, desfășurată în acest week-end la București, în sala ”Apollo”, competiție la care au fost prezenți sportivi de la 25 de cluburi de arte marțiale din întreaga țară.