Încă din anii '20, în Câmpina a existat o echipă de fotbal numită Venus, după numele mult mai celebrei echipe din Bucureşti, campioană a României în mai multe ediţii. Venus Câmpina juca partidele de acasă pe un teren care astăzi nu mai există şi despre care puţină lume îşi mai aduce aminte.
Era un teren situat pe locul unde astăzi ar fi o parte din societatea Tenaris, spre Strada Orizontului, cam în spatele blocurilor de pe Strada Maramureş. Fotografia pe care v-o prezentăm este datată 12 iulie 1931, fiind realizată înaintea unui meci amical, alături de jucători aflându-se şi câţiva oficiali ai acelei echipe. Probabil este cea mai veche fotografie a unei echipe de fotbal din Câmpina.
În 1924, Venus Câmpina a câștigat o competiție cu un puternic caracter sentimental. Atunci, în 1924, a fost amenajat terenul de la Poiana Câmpina, pe locul stadionului de astăzi, dar unde în acei ani era o mlaștină plină de răchită și cătină, inundată periodic de apele râului Prahova. Locuitorii din Poiana au curățat locul și au amenajat un teren pentru fotbal, inaugurat la 26 octombrie 1924, printr-o competiție la care au participat mai multe echipe. Finala s-a disputat între Venus Câmpina și Șoimii Prahovei - echipa tinerilor muncitori de la Atelierele "Astra Română" Poiana Câmpina. A câștigat Venus cu 1-0.
În acei ani, formația Venus avea următorul lot: Niculescu și Gradiu – portari, Ghenoiu, Ţane, Ionescu, Gogu Constantinescu, Vasile Constantinescu, Cocorandu, Leibovici, Drăgănescu, Rigu, Martinos, Crişan, Gheller I, Gheller II, Davidescu – jucători de câmp, după cum aflăm din "Pagini memorabile din istoria fotbalului prahovean", autor Constantin Dumitru - Plopeni.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.