Cei patru foști angajați ai Institutului din Câmpina, premiați cu "Medalia Centenarului", invitați să viziteze fostul lor loc de muncă

Social (Categoria articolului)

Conducerea Institutului de Cercetări și Proiectări Tehnologice Câmpina, din cadrul OMV Petrom, i-a invitat pe cei patru foști angajați, premiați de administrația locală cu ocazia Zilei Naționale a României cu "Medalia Centenarului", să viziteze instituția în care au lucrat mulți ani și pe care au reprezentat-o întotdeauna cu cinste.

Ing. Dumitru Rusu (89 ani), ing. Costel Șerban (86 ani), dr. ing. Vasile Truică (82 ani) și dr. chimist Ion Ana (76 ani) sunt oameni care au scris istorie în cadrul reputatei instituții câmpinene și pe care actuala conducere a Institutului i-a invitat pentru a-și revedea locul de muncă, pentru a depăna amintiri, pentru a-i felicita încă o dată pentru întreaga activitate. A fost o revedere plăcută și emoționantă, cu atât mai mult cu cât de la pensionarea celor patru specialiști au trecut mulți ani, perioadă în care Institutul de Cercetări și Proiectări Tehnologice s-a modernizat, s-a extins, s-a schimbat radical. Cei patru foști angajați au fost primiți de directorul Institutului, Ionuț Drăgoi, iar la eveniment a luat parte și un alt premiat cu "Medalia Centenarului", Vasile Badiu, matematician, fost senior-cercetător al Institutului câmpinean, în prezent pensionar. 
Un gest simplu, dar frumos, din partea Institutului, un gest încărcat de emoție și de bucurie, care poate va rămâne în inimile celor patru foști angajați chiar mai mult decât decernarea propriu-zisă a medaliei, la festivitatea de 1 Decembrie 2018.

6664 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Vasile Badiu 13.12.2018 16:59 Dragi cititori, Pentru informare, va prezint mai jos cateva lucrarii tehnico-stiintifice realizate la Institutul de Cercetări și Proiectări Tehnologic (ICPT) Campina in echipe multidisciplinarte si impreuna cu Seniorii Cercetători Stiinţifici medaliaţi: A. Trei din cele mai relevante teme de cercetare: 1. Dumitru Rusu, Ion Ilie, Vasile Badiu , s. a.“Optimizarea exploatării gazelor din RSR corelată cu necesităţile de consum” Teme ICPT Campina, 1974-1975 2. Vasile Truica, Vasile Badiu, s.a., “Studiul metodelor şi dispozitivelor de evacuare automată a lichidelor acumulate în sondele de gaze în timpul exploatării" , Teme ICPT Campina, 1973 – 1974 3. Costel Șerban, Vasile Badiu, s. a. “Instrucţiuni de lucru - Analiza curbei de restabilire a presiunii la cercetarea unei sonde de gaze prin închidere” Tema F.R. - 1/1977 Iunie 1977 B. Trei din cele mai relevante publicatii: 1. Ion Ilie, Vasile Badiu, “Optimizarea exploatării gazelor din R.S.R. corelată cu necesităţile de consum”, Sesiunea de comunicări a tinerilor specialişti din ICPPG-Câmpina - feb. 1977 2. Ion Ana, Vasile Badiu, Filip Popescu, “Evaluarea acţiunii sinergetice a aditivilor utilizaţi la prepararea şi condiţionarea fluidelor de foraj”, Revista "Mine, Petrol si Gaze" nr. 3, 1984, pg.132 3. Costel Serban, Vasile Badiu, s. a. “Evaluarea suprafeţei zăcămintelor de ţiţei prin teste de interferenţă la regim pseudo-stationar de curgere a sondelor de producţie”, Simpozion ICPPG-Câmpina-oct. 1988, Revista Românå de Petrol, nr. 6, dec. 1995 Daca aveti intrebari, va rog sa ma contactati. Cu stima, Vasile Badiu, Senior Cercetător Știintific, Voluntar cu SPE, ARA şi Springer
  • Mihai Ang 13.12.2018 19:01 Felicitări pentru această frumoasa inițiativă a tuturor celor ce s-au implicat. Sănătate multă acestor oameni de excepție, celor ce inca mai tin flacara aprinsa in aceasta Institutie și tuturor pensionar care mai suntem. La multi ani TUTUROR!
  • Petcu Ion 14.12.2018 15:24 Au trait vremuri bune ,nu exista raspundere ,doar pasiune si placerea de a se ocupa de anumite probleme specifice perioadei inapoiate.Pacat de resurele pierdute si de neinlocuit, eram departe de tehnologiile moderne,lucram cu tehnologie primitiva si se mintea mult conform sistemului comunist.Daca eram asa de buni de ce trebuia sa instrainam OMV-ului ,adica unui necunoscut in domeniu.Eram cu cel putin 40 de ani in urma si asta este pretul pe care il platim si astazi cu totii prin subordonare si colonizare economica.
  • Vasile Badiu 13.06.2019 11:44 Dragi cititori, Din 1910, activitatea de cercetare-dezvoltare din sectorul explorare-exploatare în industria de petrol din România are un istoric complex. Cele mai importante companii petroliere care activau în România, au fost „Astra Română” (sucursală Shell) şi „Steaua Română”, având preocupări intense în domeniile investigării prin sonde, studiul rocilor rezervor şi determinarea proprietăţilor fluidelor în condiţii de zăcământ. Rolul principal în activitatea de cercetare, în această etapă, a revenit Institutului Geologic al României, înfiinţat în anul 1906 şi condus, o lungă perioadă, de L. Mrazec. În sectorul exploatare, activitatea de cercetare-dezvoltare a fost elaborată şi realizată în cea mai mare parte în Institutului de Cercetări şi Proiectări Tehnologice (ICPT) din Câmpina. Înfiinţat in 1950 pe structura organizatorică a Direcţiei Tehnice a fostei societăţi „Astra Română”, ICPT Câmpina, cu diferite denumiri în decursul timpului, a realizat numeroase studii în domeniile tehnologiilor de foraj, extracţie, exploatarea zăcămintelor şi fizico-chimia fluidelor produse, concentrând numeroşi specialişti în domeniile respective, a căror activitate a fost coordonată şi stimulată, timp de peste trei decenii, de Gh. Aldea şi N. Cristea. ......... Dintr-o analiză a formei curbei producţiei anuale de ţiţei este de observat că există o excelentă corelare între variaţia în timp a competenţelor activitaţii de cercetare-dezvoltare din sectorul explorare - exploatare şi variaţia producţiei de ţiţei din Romȃnia. Institutul Geologic al României a influenţat pozitiv producţia de ţiţei rperioada 1906 - 1950 iar perioada 1950 - 2004 a fost influenţată pozitiv de către ICPT Câmpina ........ Ceea ce mentioneaza domnul Petcu Ion este partial adevarat si pentru a intelege mai bine ce s-a intamplat in Romania este bine sa recitim Octavian Goga - Munții Noștri https://www.youtube.com/watch?v=AvF8WYR3U9E Lectura placuta, Vasile Badiu, SPE Century Club Member P.S. Pentru mai multe detalii, va rog sa ma contactati la vasile.badiu@gmail.com

Social

1080 vizualizari
23 mar. 2024 10:47

Contribuția lunară de întreținere pentru persoanele de la Centrul rezidențial de la Voila se mărește de la aproximativ 3.500 lei la peste 4.000 lei/lunar

Miercuri, 27 martie 2024, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina, pe ordinea de zi se află și un proiect privind majorarea contribuției lunare de întreținere a persoanelor beneficiare ale serviciilor sociale de la Centrul rezidențial de asistență și reintegrare socială a persoanelor fără adăpost de la Voila.

4707 vizualizari
22 mar. 2024 20:31

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat la Olimpiada Națională la Limba și literatura română

4 comentarii

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat pentru Olimpiada Națională la Limba și literatura română, la nivelul întregului județ, numărul elevilor calificați fiind de 29.

Alte stiri recente

308 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

487 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.