Aproape 100 de copii refugiați din Ucraina vor începe școala în Prahova

Social (Categoria articolului)

Pe 5 septembrie 2022 începe un nou an școlar, fiind primul an în care se pot înscrie pentru a urma cursurile școlare și copiii refugiați din Ucraina, care și-au părăsit țara din cauza invaziei ruse.

La nivelul Inspectoratului Școlar Județean Prahova, potrivit datelor furnizate de reprezentanții Prefecturii Prahova, până la acest moment s-au înscris aproape o sută de copii refugiați din Ucraina. Este vorba de 21 elevi, 13 preșcolari și 62 copii care s-au înscris pentru activități extrașcolare, această din urmă categorie fiind cei care vor urma cursurile după o programă școlară în centre pentru copii instituționalizați.
Copiii din Ucraina vor participa la cursuri în limba română, alături de copii români.
Și în Câmpina sunt mai multe familii de refugiați ucraineni ai căror copii vor începe școala pe 5 septembrie. Aceste familii sunt deja integrate în societate, au locuri de muncă și au învățat destul de bine limba română.

(Foto cu caracter ilustrativ)

2834 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • tudy 16.08.2022 19:15 pe cand ajutoare si pentru copii romani ce nu isi permit sa mearga la scoala?
  • Zidarul 17.08.2022 13:49 Saracii de ei, n-au suferit mult in tara lor? De ce-au venit aici sa se nenoroceasca, educatia noastra mai mult ii indobitoceste.

Social

1877 vizualizari
06 iun. 2023 22:36

Greva din învățământ continuă și la Câmpina. Contradicții între ministrul Educației și liderii sindicali

Greva din învățământ a continuat și marți, 6 iunie, după minivacanța de Rusalii. La Câmpina, în toate unitățile de învățământ se face grevă, într-o proporție mai mare sau mai mică.

1705 vizualizari
28 mai 2023 08:46

Echipa Școlii Centrale Câmpina a participat la faza județeană a concursului ”Educație rutieră - Educație pentru viață”

Sâmbătă, 27 mai, în Parcul Memorial Constantin Stere, din comuna Bucov, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au organizat faza județeană a concursului național ”Educație rutieră- Educație pentru viață". În competiție, au participat șase echipe a câte patru elevi din ciclurile primare și gimnaziale din unități de învățământ din Câmpina (Școala Gimnazială Centrală) și din orașele Comarnic, Mizil,  Sinaia, Plopeni și Vălenii de Munte. 

Alte stiri recente

1341 vizualizari
08 iun. 2023 21:29

Alin Moldoveanu, primarul Câmpinei, s-a întors în PNL

1 comentarii

Anunțul revenirii primarului municipiului Câmpina în Partidul Național Liberal a fost făcut astăzi, într-o conferință de presă comună, susținută de Alin Moldoveanu împreună cu Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean și președinte al PNL Prahova.

1652 vizualizari
08 iun. 2023 20:29

”Vis de copil”, concert cu și pentru copii, la Câmpina

Sâmbătă, 10 iunie, de la ora 17.00, la Casa Tineretului din municipiul Câmpina va avea loc un concert intitulat ”Vis de copil”.