Retrospectivă 2019. Top 5 cele mai importante evenimente sportive desfășurate în Câmpina

Sport (Categoria articolului)

Administrația câmpineană se mândrește cu un club sportiv, pentru care se alocă fonduri consistente în fiecare an, dar cu toate acestea, atunci când vine vorba de o ierarhizare a celor mai importante evenimente sportive care au avut loc în Câmpina de-a lungul anului 2019, clubul municipalității nu prea are motive de laudă sau de mândrie. În ciuda faptului că sportul continuă să aibă statut de ”Cenușăreasă”, totuși, de-a lungul anului 2019 au fost câteva evenimente sportive care au ieșit în evidență, rezultând următorul top:

1.Cupa Speranțelor Olimpice la atletism, desfășurată pe 19 octombrie la baza de la Căminul Petrol, a adus la Câmpina peste o sută de sportivi, campioni și recordmeni ai României, dar și multe personalități, atât din domeniul sportiv, cât și politic;
2.Cupa Seva la fotbal, o competiție exclusiv privată, organizată în perioada 5-7 iulie, pe terenul sintetic de la Căminul Petrol, a adus la Câmpina zeci de echipe și sute de copii;
3.Cupa Muscel, organizată de societatea Socercam, la baza proprie de pe platoul Muscel, pe 12 octombrie, a ajuns la eediția a VII-a; rămâne singura competiție care reunește elevi de la toate școlile și liceele din localitate, iar de la ediția din acest an, pe lângă fotbal și baschet, a găzduit și întreceri de atletism;
4.Trofeul Silva și Cupa Seva la orientare sportivă au avut loc în perioada 20-22 septembrie și au crescut în calitatea organizării și în numărul de participanți față de ediția precedentă, fiind, de asemenea, o competiție organizată de un club sportiv privat;
5.Memorialul ”Mihai Pastor” la baschet a avut loc în 2019 pe data de 7 noiembrie, la sala de sport a Liceului Energetic; este competiția cuc ea mai îndelungată tradiție din sportul câmpinean, ajungând în 2019 la ediția a XXV-a.

3191 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Vlad 18.01.2020 15:01 Chiar nu interesează pe nimeni ce se întâmpla cu copiii de la secția de fotbal al CSCampina? Exista cineva care este in Comitetul Director al Clubului și care își face campanie electorală la un club privat și unde promite ca va rezolva problema terenului unde sa se pregătească. Asta n-ar fii o problema dacă s-ar implica și in soluționarea problemelor pe care CSCampina le are cu clubul respectiv. Din câte știu ,și copiii de la CSCampina au părinți și bunici care voteaza. Eu știu ca politica e “o curva” , dar chiar așa?

Sport

3412 vizualizari
20 ian. 2020 22:08

Câmpineanca Georgeta Popescu, campioană olimpică de tineret la monobob: ”Sunt copleșită. Toată lumea în jurul meu îmi spune că am scris istorie!”

Georgeta Popescu a câștigat duminică, 19 ianuarie 2020, titlul olimpic la tineret în proba de monobob - primul titlu olimpic din istoria acestui sport și prima medalie olimpică de aur pentru România la actuala ediție a Jocurilor Olimpice pentru Tineret de la Lausanne. Cu siguranță, este o performanță extraordinară pentru România și este cea mai mare performanță sportivă pentru Câmpina din toate timpurile, poate comparabilă doar cu titlul de vicecampion olimpic al lui Ion Alexe la box, la Jocurile Olimpice de la Munchen 1972. Pentru că scriem de mai mult timp despre performanțele Georgetei Popescu la competițiile naționale și internaționale la care a participat, pentru că știm cât muncește, ce eforturi depune, cât este de curajoasă și de ambițioasă, o felicităm din suflet pentru titlul olimpic la tineret și îi urăm mult succes la Jocurile Olimpice de la Beijing, din anul 2022, acolo unde tânăra sportivă vrea să ajungă și chiar să urce pe podium.
Am discutat cu Georgeta Popescu atât duminică, imediat după cursa de la Lausanne, cât și luni, înainte și după festivitatea de premiere, când Georgeta a primit medalia olimpică.

2987 vizualizari
19 ian. 2020 18:24

Atletismul câmpinean a început anul 2020 cu dreptul - două medalii de aur la Cupa Romanian Masters Athletics

Prima competiție de atletism a anului 2020 a avut loc vineri și sâmbătă, în sala ”Ioan Sotter” din București, acolo unde au fost programate întreceri în prima etapă a Campionatului Național de Atletism la seniori și tineret, dar și Cupa Romanian Masters Athletics pentru juniori. La această din urmă competiție au fost prezenți și doi sportivi de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de prof. Mihaela Marin, ambii sportivii urcând, la finalul întrecerii, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Alte stiri recente

5263 vizualizari
20 ian. 2020 11:47

Punctaje între 99 și 71 puncte pentru candidații declarați admiși la Școala de Poliție din Câmpina, în sesiunea de admitere ianuarie 2020

Cel mai mare punctaj la proba scrisă (99 puncte) la admiterea la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina l-a obținut o candidată din județul Gorj – Iuliana Adela Predoiu, iar între primii zece admiși se numără cinci fete și cinci băieți. Punctajul minim cu care s-a intrat la această sesiune de admitere este de 71 puncte. S-a intrat, așadar, cu punctaje mari, asta și pentru că, spre deosebire de sesiunile anterioare de admitere, de această dată au fost mai puține locuri disponibile - doar 765. Proba scrisă a avut loc duminică, 19 ianuarie 2020, iar rezultatele au fost afișate în jurul orei 23.30, după corectarea tuturor lucrărilor și întocmirea listelor de clasificare a candidaților în ordinea descrescătoare punctajelor obținute.

2831 vizualizari
20 ian. 2020 09:14

Două cărți-document, pentru minte și suflet, lansate la Câmpina, la cea de-a 24-a Serată Culturală Elstar

A 24-a Serată Culturală de la Librăria Elstar din Câmpina, care a avut loc vineri, 17 ianuarie 2020, a adus o dublă lansare de carte. Două volume care scot în evidență omul, care reînvie ideea de umanitate, după cum afirma profesorul Christian Crăciun în fața publicului numeros prezent la eveniment. "Câmpina pe vremea bunicilor noștri", a lui Daniel Alin Ciupală și "Din mărturiile unor contemporani la făurirea României Mari", de Codruț Constantinescu, sunt două cărți de suflet, între ale căror coperte descoperim povești adevărate despre oameni poate necunoscuți nouă, dar remarcabili la timpul lor.