Strada Bobâlna, asfaltată integral. Mai sunt de rezolvat unele probleme legate de canalizarea pluvială și de reparat unele porțiuni de trotuare

Actualitate (Categoria articolului)

Strada Bobâlna din municipiul Câmpina a fost asfaltată integral, în această săptămână fiind turnat și cel de-al doilea strat, cel de uzură, pe carosabil. O echipă de muncitori se afla și astăzi, sâmbătă, 5 octombrie, la treabă, pe Bobâlna, pentru că mai sunt unele lucrări de realizat la partea de canalizare pluvială, de reparat unele porțiuni de trotuar și de retușat legăturile dintre carosabil și trotuar, în dreptul unor proprietăți private. După ce toate aceste lucruri vor fi rezolvate, se va realiza marcajul rutier pe carosabil.

Luna viitoare, în noiembrie, s-ar împlini un an de la demararea lucrării de reabilitare a Străzii Bobâlna din Câmpina. Lucrarea a început în toamna trecută, s-a întrerupt în perioada rece și a fost reluată în primăvară. Nu s-a lucrat într-un ritm tocmai satisfăcător, lucru recunoscut inclusiv de reprezentanții administrației publice locale. În prezent, n-ar mai fi prea multe lucrări de efectuat și există șanse ca firma constructoare să se încadreze în termenul limită de 10 octombrie 2019 (termen prelungit, termenul contactual inițial fiind 12 septembrie). Termenul de garanție pentru această lucrare este de trei ani, după cum a precizat primarul Horia Tiseanu, perioadă în care nu se va permite nicio intervenție la spargerea carosabilului.
Bobâlna este o stradă de 1,3 km. Lucrarea de reabilitare este executată de societatea SCDA Infrastructură SRL București și costă 2,2 milioane lei fără TVA, sumă alocată integral de la bugetul local. Așteptăm cu interes recepția tehnică a acestei lucrări.

2634 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Vali 05.10.2019 18:51 Nu este prima strada reabilitata unde geiger-ele raman pozitionate la 50 cm distanta fata de borduri. Cum se va face scurgerea apelor pluviale? Dvs, cei care aprobati proiectul si receptionati lucrarile, cum acceptati asa ceva?

Actualitate

1646 vizualizari
14 nov. 2019 22:18

Primăria Câmpina a solicitat 400.000 lei Guvernului României pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare

1 comentarii

”400.000 de lei este suma pe care am solicitat-o Guvernului României pentru o viitoare rectificare bugetară. Am solicitat această sumă pentru cheltuieli de funcționare, chiar dacă probabil vom încheia anul cu un ușor excedent, pentru că este foarte greu să închei un buget pe zero. Totuși, în cazul în care nu vom primi acești bani, noi mai avem niște mici rezerve pe la investiții, de 100.000, 200.000, 300.000 lei pe la câteva poziții, la care putem apela la sfârșitul anului, astfel încât să asigurăm total cheltuielile de funcționare”, a afirmat primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PNL. (video)

2322 vizualizari
13 nov. 2019 21:22

Colectarea selectivă a deșeurilor la Câmpina, un dezastru

2 comentarii

Colectarea selectivă a deșeurilor nu este o problemă simplă, iar administrația locală câmpineană tot încearcă, de câteva luni bune, să găsească soluții pentru a determina populația să colecteze selectiv. Din păcate, în continuare, lipsește o campanie adevărată de informare a cetățenilor. Nu le spune nimeni oamenilor ce și cum trebuie să procedeze, în sensul unor discuții directe, din ușă în ușă și din poartă în poartă.

Alte stiri recente

1068 vizualizari
15 nov. 2019 09:48

S-a dat startul ShoeBox 2019 - "Cadoul din cutia de pantofi". O campanie dedicată copiilor nevoiași, la care putem contribui cu toții

"ShoeBox - Cadoul din cutia de pantofi" este o încercare de a face lumea un loc mai frumos pentru sute, mii de copii nevoiași din România. Este o campanie începută în 2007 într-o familie, continuată la nivel de oraș, apoi extinsă în toată țara. Un proiect generos, în care sunt implicați oameni care ajută alți oameni, un proiect prin care se dorește strângerea de cadouri pentru copiii sărmani, în pragul Crăciunului. Ne facem singuri un dar, aducând bucurie în inima unui copil.

865 vizualizari
15 nov. 2019 08:38

Elevii de la Școala Centrală Câmpina au învățat cum să acorde corect primul ajutor. Un proiect derulat în parteneriat cu Școala Postliceală "Louis Pasteur"

La Școala Gimnazială Centrală din Câmpina s-a desfășurat miercuri, 13 noiembrie 2019, o activitate extracurriculară, parte a unui proiect mai amplu, intitulat "Sănătatea dumneavoastră". Este un proiect inițiat de Școala Postliceală "Louis Pasteur" din Câmpina, care pregătește asistenți medicali generaliști și asistenți medicali de farmacie și care derulează mai multe proiecte cu caracter social pentru comunitate. Activitatea de miercuri s-a desfășurat sub sloganul "Fă totul pentru viață! Acordă primul ajutor!".