CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.soceram.ro/

Recitalul lui Ducu Bertzi, punctul culminant al manifestării dedicate Zilei Câmpinei

- Eveniment -

Recitalul lui Ducu Bertzi, punctul culminant al manifestării dedicate Zilei Câmpinei

La împlinirea a 519 ani de atestare documentară a Câmpinei, sâmbătă, 8 ianuarie 2022, administrația locală a organizat, prin intermediul Casei de Cultură “Geo Bogza”, un eveniment prin care s-a dorit și s-a reușit aducerea în fața publicului a unor elevi merituoși, care au reprezentat cu cinste Câmpina la diferite concursuri, a cadrelor didactice care se ocupă de pregătirea lor, a unor simboluri în domeniul sportului, a unor câmpineni care se implică în ajutorarea semenilor și o fac într-un mod exemplar. De asemenea, au fost omagiate trei personalități câmpinene care au primit titlul de “Cetățean de onoare al municipiului”. La finalul evenimentului au cântat tânăra câmpineancă Naomi Prie și îndrăgitul solist de muzică folk Ducu Bertzi.

Evenimentul de la Casa de Cultură a început cu cuvântul de salut al directorului instituției - Alexandra Toma și cu discursurile oficialităților: primarul Alin Moldoveanu, viceprimarul Liviu Dumitrache și subprefectul județului, Alexandru Vane. (video) Apoi, istoricul Alin Ciupală și-a prezentat argumentele pentru care consideră că localitatea este mult mai veche decât reiese din actul descoperit la Arhivele din Brașov (“o aşezare contemporană cu Troia şi de trei ori mai veche decât Roma”) și pentru care propune sărbătorirea Zilei Câmpinei într-un anotimp mai cald. (video) Alin Ciupală a vorbit și despre primarii care și-au adus contribuția la dezvoltarea Câmpinei înaintea primului război mondial și în perioada interbelică.
Apoi, rând pe rând, pe scenă au urcat elevii de la liceele câmpinene, premiați pentru activitățile extracurriculare pe care le desfășoară și pentru rezultatele pe care le-au obținut la diferite concursuri. Lista premianților o puteți citi la finalul acestui articol.
Au fost oferite apoi distincțiile pentru trei personalități ale localității care au primit titlul de “Cetățean de onoare” prin hotărâre a Consiliului Local Câmpina: regretatul profesor Cristian Spulber (distincția i-a fost înmânată nepoatei acestuia, Adina Spulber), cercetătorul științific Valentin Cristea (pentru că starea de sănătate nu i-a permis să participe la eveniment, premiul a fost înmânat unei verișoare – Elisabeta David) și Jenica Tabacu (cetățean de onoare post-mortem; distincția a fost înmânată lui Dragoș Stanciu, actualul coordonator de la Muzeul Memorial “B.P. Hasdeu”).

Un moment emoționat a fost atunci când pe scenă a urcat pentru a fi premiată Eugenia Câmpean, fostă profesoară, cea care a înființat, în anii ’90, împreună cu medicul Emanuela Zaharia, Asociația “Iubiți copiii!”. A fost primul centru de tip familial din Câmpina post-decembristă, iar de atunci, Eugenia Câmpean a fost mama a peste 60 de copii orfani sau abandonați. A urmat un alt moment emoționant – premierea lui Adrian Ciucă, solist de muzică ușoară, dar și coordonator al Asociației Sindrom Down din Câmpina. Ei bine, da, există o astfel de asociație în Câmpina, înființată încă din 1991 și condusă mulți ani de regretatul Gheorghe Ciucă, tatăl lui Adrian. Această asociație include și Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi Sindrom Down „Ştefan Ionescu”. În memoria părintelui său, Adrian Ciucă a cântat “Ruga pentru părinți”, emoționanta melodie a lui Ștefan Hrușcă, pe versurile lui Adrian Păunescu.
Au primit apoi premii de excelență din partea administrației locale Ion Alexe - multiplu campion național și european la box, vicecampion olimpic la Munchen în 1972 și Georgeta Popescu – campioană olimpică de tineret la monobob, aflată acum într-un stagiu de pregătire, premiul fiind ridicat de mama ei. La finalul acestor premieri au urmat momentele artistice susținute de tânăra și foarte talentata Naomi Prie (21 ani, studentă la Facultatea de Psihologie din cadrul Universității București, semifinalistă a concursului “Superstar România”) și îndrăgitul interpret de muzică folk Ducu Bertzi. Că Ducu Bertzi este unul dintre cei mai iubiți artiști din România s-a demonstrat încă o dată, la Câmpina, unde sala a cântat alături de el și unde publicul l-a aplaudat în picioare. Un public numeros, cald, civilizat, care s-a bucurat de aniversarea unui oraș extrem de iubit - CÂMPINA. (video)
Evenimentul de la Casa de Cultură s-a desfășurat cu respectarea măsurilor de protecție sanitară stabilite de autorități.

Elevii și profesorii premiați de administrația locală, prin intermediul primarului Alin Moldoveanu, viceprimarului Liviu Dumitrache, consilierilor locali Adina Gârbăcică (președintele Comisiei de Administrație Publică Locală), Liviu Davidescu (președintele Comisiei de Cultură) și Valentin Crețu (președintele Comisiei de Urbanism):
Colegiul Național “Nicolae Grigorescu”:
Mihnea Manta – reprezentantul echipei de robotică “Undefined”, care a obținut premiul al II-lea la concursul național de robotică (profesor coordonator Cătălin Chițu)
Maria Radu – reprezentanta echipei “Boovie”, mențiune la un concurs internațional de film (profesori coordonatori Natalia Constantin și Cristina Ionescu)
Aida Ionescu – locul I la etapa județeană a Concursului național de desen “Mesajul meu antidrog” (profesor coordonator Elisabeta Milea)
Maria Tămârjan – locul I la etapa județeană a Concursului de benzi desenate “Manifest pentru Pământ” (profesor coordonator Mihai Alecu)
Mihail Mihalache – premiul al II-lea la Festivalul Internațional de Poezie “Lucian Blaga” de la Sibiu (profesor coordonator Luminița Mischie)
Ruxandra Cotei – reprezentanta Formației “Celesta”, locul I la Festivalul Tineretului “Zamolxes” (profesor coordonator Elisabeta Milea)
Delia Chiriță – reprezentanta echipei CNNG care a obținut locul I la etapa județeană a Concursului național de film “Mesajul meu antidrog” (profesori coordonatori Raluca Cîrstea și Dana Ștefan)
Sorana Manea – locul I la Concursul național “Ziua Generației Z” (profesor coordonator Georgiana Moldoveanu)
Dragoș Ciobanu – premiul al III-lea la Olimpiada Societății de Excelență în Informatică (profesor coordonator Simona Darie)
Ruxandra Gonțescu - premiul I la Olimpiada Națională de Matematică – Gazeta Matematicii (profesor coordonator Carmen Angelescu)
Traian Dobrescu – mențiune la Olimpiada Națională de Matematică – Gazeta Matematicii (profesor coordonator Sânziana Dumitran)
Iulia Voicu – medalie de argint la Concursul Național de Chimie “Costin D. Nenițescu”, medalie de bronz la Olimpiada națională de chimie, mențiune la Concursul național “Science On” (profesor coordonator Camelia Iordache)
Alin Pitulică – premiul al III-lea la Concursul internațional “Diaspora, suflet românesc” (profesori coordonatori Dana Ștefan, Elisabeta Milea și Mihaela Popescu)
Anisia Mantu – mențiune la Olimpiada Națională de Lingvistică (profesor coordonator Luminița Mischie)

Colegiul Tehnic Forestier
Robert Ungureanu – premiul I la Concursul național “Infotehnica” (profesor coordonator Emilia Secăreanu)
Alexia Danciu – premiul I la Concursul național “Infotehnica” și mențiune la Concursul național “O viață fără riscuri” (profesori coordonatori Emilia Secăreanu și Vasile Șerban)
Mădălin Florea – premiul I la Concursul național “Infotehnica” și participare la Olimpiada națională de fizică (profesori Emilia Secăreanu, Vaile Șerban, Elena Necula și Constantin Pristavu)
Iustina Bucur - premiul I la Concursul național “Infotehnica” și participare la Concursul “TeChallenge – tehnologia viitorului (profesori coordonatori Emilia Secăreanu, Vasile Șerban, Elena Necula și Sorin Milea)
Maria Necula – participare la Concursul național “Junior Achievement” de educație antreprenorială (profesor coordonator Emilia Secăreanu)

Liceul Tehnologic “Constantin Istrati”
Cătălina Dabija – premiul I la concursul de istorie organizat de Asociația Cultul Eroilor (professor coordonator Ofelia Negoiță)
Bianca Mociorniță – premiul al II-lea la concursul de lectură în limba franceză “Lire en fete” (profesor coordonator Maria Stănescu)
Andrei Ruja – mențiune la Festivalul Tineretului Zamolxes - secțiunea muzică (profesor Maria Stănescu)

Liceul Tehnologic Energetic - Cătălin Catargiu, Alexandru Bogdan, Alexandru Badea și Ioana Dinescu – dezvoltarea unor aplicații tehnice în afara orelor de practică (profesor Maria Toma și maistru instructor Paul Negreanu)

Liceul Tehnologic Mecanic - Radu Ștefan Predescu – component al lotului olimpic de bob și sanie, vicecampion național la bob, juniori (profesor diriginte Adriana Sandu)


09 Jan 2022 12:46 8126 vizualizari


Comentarii






  • 09.01.2022 21:06 Marin Mihaela Carmen Si sportivii CSS CTIN ISTRATI CAMPINA, campioni nationali, balcanici si participanti la Campionatul European si Mondial in 2021 sunt elevi la liceele câmpinene, dar se pare ca deranjează și nu interesează pe nimeni. Nu știu cine s-a ocupat de organizare, dar este mare păcat că nu ne apreciem valorile care reprezinta Orașul Câmpina până la urmă.....
1712 vizualizari 06 Jul 2025 10:45 Magia muzicii din filme celebre,  într-un concert susținut la Câmpina de Orchestra Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești

Magia muzicii din filme celebre, într-un concert susținut la Câmpina de Orchestra Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești

Un eveniment de excepție a avut loc sâmbătă seara pe esplanada Casei Tineretului. A fost primul concert din cadrul Câmpina Summer Park Music, susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești.

citeste mai mult
1080 vizualizari 02 Jul 2025 22:55 Programul primei ediții a Festivalului Național de Teatru „Eusebiu Ștefănescu” - Câmpina 2025

Programul primei ediții a Festivalului Național de Teatru „Eusebiu Ștefănescu” - Câmpina 2025

Evenimentul teatral al verii - Festivalul Național de Teatru "Eusebiu Ștefănescu" - se va desfășura în perioada 4-6 iulie 2025, iar pe scenă vor urca tineri actori amatori.

citeste mai mult
1636 vizualizari 26 Jun 2025 22:19 Câmpina Summer Park Music. Primele două concerte vor avea loc pe 5 și 6 iulie, pe esplanada Casei Tineretului

Câmpina Summer Park Music. Primele două concerte vor avea loc pe 5 și 6 iulie, pe esplanada Casei Tineretului

Câmpina Summer Park Music a fost unul dintre evenimentele frumoase organizate anii trecuți, pe parcursul verii, în centrul municipiului.

citeste mai mult
690 vizualizari 26 Jun 2025 10:54 Sub un soare strălucitor, la Câmpina a fost sărbătorită Ziua Drapelului

Sub un soare strălucitor, la Câmpina a fost sărbătorită Ziua Drapelului

26 Iunie este Ziua Drapelului, eveniment marcat și la Câmpina sub un soare strălucitor, în prezența câtorva zeci de oameni.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2025 Câmpina TV