PLUS Câmpina, despre profilul candidatului la Primărie: un om care să iubească orașul, să-i pese de câmpineni, să schimbe starea de spirit a comunității

Politică (Categoria articolului)

De câteva săptămâni, la Câmpina există comunități PLUS, adică structuri ale Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate. PLUS are o organizare atipică în teritoriu, comparativ cu celelalte partide de pe eșichierul politic românesc. Există organizație județeană, iar în localități se constituie aceste comunități, fiecare comunitate având un coordonator și un birou de conducere format din patru persoane. La Câmpina sunt patru comunități PLUS, trei deja constituite și una în curs de constituire. Care este principalul avantaj al acestui tip de organizare? Astfel, nu se va permite unui grup de oameni să preia conducerea într-o localitate și să se folosească de politică pentru propriile interese. Am stat de vorbă cu doi dintre coordonatorii PLUS de la Câmpina, Cătălin Florescu și Valentin Crețu, de la care am aflat lucruri interesante despre partidul pe care îl reprezintă. (video)

Cei mai mulți dintre membrii PLUS de la Câmpina sunt la prima lor experiență politică. Inclusiv cei doi coordonatori menționați sunt în această situație. "Am făcut acest pas pentru că am constatat că în politica din România nu mai e cunoscută realitatea din teritoriu. Politica nu mai are legătură cu realitatea din țară. Și am decis să intru într-un partid nou înființat, care să nu aibă un background cu metehnele partidelor vechi", ne-a declarat Valentin Crețu. "Eu cred că este clar pentru toată lumea că s-a ajuns într-un moment critic. Devenise evident că în România era nevoie de apariția unui partid nou, inclusiv rezultatele de la alegerile europarlamentare demonstrând acest lucru. Alianța USR-PLUS a câștigat aceste alegeri la Câmpina. Sigur, nu e rezultatul nostru sau este într-o foarte mică măsură. Este un vot care reflectă și aici nemulțumirile oamenilor, un vot care demonstrează că electoratul vrea altceva. Oamenii au așteptări mari de la noi, iar noi trebuie să răspundem acestor așteptări. De aceea am intrat în politică și de aceea am intrat la PLUS, pentru că eu cred că se poate trăi mai bine și mai frumos. Viața oricum este grea, dar dacă statul ți-o face și mai grea, și mai urâtă, deja nu se mai poate, e prea mult. Dacă s-ar implica mai mulți oameni, lucrurile s-ar putea schimba. Dacă s-ar ridica mai mulți oameni, nu neapărat preocupați de politică, dar interesați și de ceea ce se întâmplă în jurul lor, nu doar în propria familie, atunci lucrurile s-ar schimba în bine. Altfel, nu, dacă doar ne lamentăm, lăsăm cale liberă băieților șmecheri și oportuniștilor", a afirmat Cătălin Florescu. 

Cum este văzută Câmpina de reprezentanții PLUS? Ca un oraș trist, un oraș fără viață, abandonat. "Discutăm despre oraș la întâlnirile din cadrul comunităților PLUS. Acum, pentru că noi nu avem reprezentanți în administrația locală, puteam doar constata și discuta. Membrii comunităților PLUS sunt locuitori ai Câmpinei, știu foarte bine ce probleme sunt, se confruntă cu ele zi de zi", a spus Valentin Crețu. "Suntem în faza în care începem să elaborăm programul pentru alegerile locale. Primul pas, discutăm cu oamenii pentru ca apoi să prioritizăm problemele din fiecare comunitate. Așa vom crea strategia noastră pentru Câmpina", a afirmat Cătălin Florescu.
La alegerile locale, PLUS va candida împreună cu USR în alianța politică deja cunoscută. Va fi un candidat comun la Primăria Câmpina și o listă comună de candidați pentru Consiliul Local. Acești candidați vor fi stabiliți prin vot intern. În privința viitorului candidat pentru funcția de primar, acesta trebuie să îndeplinească anumite calități. "Trebuie să iubească oamenii și orașul, să aibă un background solid din punct de vedere profesional. Un om care vrea și poate să facă lucruri bune pentru Câmpina. Și este important să fie un om care să schimbe starea de spirit în acest oraș. Dacă vrem să fie bine, trebuie să schimbăm starea de spirit. Orașul este trist, pare că nu-i mai pasă nimănui de acest oraș și credem că de aici trebuie să pornim, oamenii trebuie să simtă că sunt conduși de un om căruia îi pasă de ei și de Câmpina. Și atunci, tot mai mulți oameni își vor schimba percepția, se va schimba și starea de spirit din oraș", sunt de părere reprezentanții PLUS.

11898 vizualizari
11

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
 • Narcis 30.09.2019 11:04 Sper din tot sufletul ca atat USR cat si PLUS sa aiba echipa la alegerile locale.
 • Marian 30.09.2019 11:29 Da, cu oamenii ca aceștia, Câmpina are o șansa, iar Tiseanu are motive sa se teama ca va pierde alegerile
 • IOANA 30.09.2019 18:01 Aveți o singura problema. Dacă nu atrageți oameni cu experienta care știu cu ce se mănâncă administrația, sunteți haliti. Va mănâncă PSD și PNL la micul dejun... Nu faceți prea multe planuri pe hârtie, nu visați avioane ca veți rămâne cu visele. As vota USR dacă ar avea un om de calitate și tanar
 • Cucu 30.09.2019 18:05 Administrația și politica nu se fac din birou.. Respect pt cei doi domni, dar îmi dau seama ca sunt mâncați... Habar nu au. Vb de ce au citit prin cărți. Din păcate țin sa ii anunț ca trăim într- o lume reala.
 • Nicoliță Ionut 30.09.2019 18:14 Domnul din stânga care încearcă sa iasă în fata și vb mai intens, sigur nu a făcut politica? Îmi place ca sunt băieți tineri, dar nu m-au convins. SA NU UITE CA LA ALEGERILE LOCALE-EU CEL PUȚIN VOI VOTA OMUL.
 • Irinel 30.09.2019 18:21 Profil candidat: om tânăr, plăcut de oameni, care cunoaște administratia locala, sa fi realizat ceva în viata, sa vina cu o lista de consilieri beton, sa, iubească orașul. Eu știu pe cine vreau sa votez. Am câteva idei în minte, dar aștept. Nu mai vreau Pițigoi și Tiseanu
 • Irina 30.09.2019 19:16 Sunt surprinsa in mod placut de cei doi domni intervievati, am urmărit tot interviul. Sa recunoastem ca de prea multa vreme nu am mai auzit in Campina niste oameni politici care sa vorbeasca la acest mod direct si sincer. Eram curioasa ce inseamna Plus la Campina si recunosc ca imi place ce vad si aud.
 • Maria Paun 30.09.2019 19:36 Oamenii s/au saturat de vesnicii candidati la primarie, aceiasi candidati din patru in patru ani, cu aceleasi promisiuni si aceleasi texte jalnice. Fiti cu capul pe umar si priviti ce avem acum in administratia locala, eu una ma ingrozesc. Priviti ce primar si viceprimar avem, uitati/va la consilierii locali, cu 2-3 exceptii sunt oameni care nu mai au ce cauta acolo, pe banii nostri. Ganditi/va ca ii platim sa voteze cum le dicteaza sefii de partid, nu cum ar fi interesul orasului. Trist este ca nu le e rusine, ca nu au pic de constiinta, ca habar nu au care sunt problemele reale ale orasului. De aia a ajuns Campina la o asemenea degradare.
 • Vicol 01.10.2019 10:50 VREM ALTI SEFI LA PRIMARIE !!!!!!!!
 • Calin Mircea 01.10.2019 17:17 Cum putem lua legatura cu acest grup/grupuri? Sunt interesat de Campina si de oamenii minunati care locuiesc in orasul meu! Poate impreuna vom reusi sa readucem Campina la fosta ei glorie!
 • Valentin Cretu 05.10.2019 12:50 Vă mulțumim pentru interesul pe care îl arătați. Vă mulțumim și pentru comentariile pe care le-ați transmis. Dacă doriți să luați legătura cu noi o puteți face prin email la adresa PLUSCampina@hotmaill.com sau, prin mesaje SMS sau Whatsapp, la numarul 0755 421 730.

Politică

1769 vizualizari
21 feb. 2023 10:37

PMP Câmpina nu este de acord cu donarea, către Parohia "Nașterea Maicii Domnului", a unui teren de pe Strada Buciumului

1 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, 22 februarie 2023, a Consiliului Local Câmpina se află un proiect privind darea în folosință gratuită a unui teren de pe Strada Buciumului către Parohia Nașterea Maicii Domnului din Cartierul Voila. Este vorba de un teren de 2.290 mp, învecinat cu Casa Parohială. Legat de acest proiect, președintele PMP Câmpina, Adrian Pițigoi, ne-a transmis un punct de vedere pe care îl redăm integral.

1871 vizualizari
16 feb. 2023 21:20

Horațiu Zăgan, despre acuzele aduse de Florin Marcu: ”Nu au nicio legătură cu realitatea”

La finalul ședinței extraordinare a Consiliului Local Câmpina, care a avut loc miercuri, 15 februarie, consilierul Florin Marcu l-a acuzat pe Horațiu Zăgan că este într-un conflict de interese și l-a amenințat cu... ANI.

Alte stiri recente

143 vizualizari
28 mar. 2023 07:16

La Breaza are loc Gala Folk "Om bun", în memoria lui Victor Socaciu

Este cea de-a treia ediție a Galei Folk "Om bun" care are loc la Breaza, prima ediție, cea din 2021, fiind organizată chiar de Victor Socaciu. După dispariția artistului, în decembrie 2021, soția acestuia, Brândușa Simion Socaciu a făcut tot posibilul să ducă mai departe acest eveniment organizat, iată, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Breaza, în parteneriat cu Asociația Culturală "Tatiana Stepa".

1274 vizualizari
27 mar. 2023 20:41

Consilierul Cosmin Raț: ”Am făcut tot ce depindea de mine pentru ștrand și pentru parcul de pe Strada Oituz”

În urmă cu aproape șase luni, în cadrul unei emisiuni tot la CâmpinaTV.ro, consilierul local Cosmin Raț, din partea Partidului Oamenilor Liberi, atenționa că dacă nu sunt scoase la licitație în jumătate de an ștrandul de la Casa Tineretului, precum și parcul de pe Strada Oituz, fost Mițu-Chițu, va demisiona din Consiliul Local Câmpina.