PLUS Câmpina, despre profilul candidatului la Primărie: un om care să iubească orașul, să-i pese de câmpineni, să schimbe starea de spirit a comunității

Politică (Categoria articolului)

De câteva săptămâni, la Câmpina există comunități PLUS, adică structuri ale Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate. PLUS are o organizare atipică în teritoriu, comparativ cu celelalte partide de pe eșichierul politic românesc. Există organizație județeană, iar în localități se constituie aceste comunități, fiecare comunitate având un coordonator și un birou de conducere format din patru persoane. La Câmpina sunt patru comunități PLUS, trei deja constituite și una în curs de constituire. Care este principalul avantaj al acestui tip de organizare? Astfel, nu se va permite unui grup de oameni să preia conducerea într-o localitate și să se folosească de politică pentru propriile interese. Am stat de vorbă cu doi dintre coordonatorii PLUS de la Câmpina, Cătălin Florescu și Valentin Crețu, de la care am aflat lucruri interesante despre partidul pe care îl reprezintă. (video)

Cei mai mulți dintre membrii PLUS de la Câmpina sunt la prima lor experiență politică. Inclusiv cei doi coordonatori menționați sunt în această situație. "Am făcut acest pas pentru că am constatat că în politica din România nu mai e cunoscută realitatea din teritoriu. Politica nu mai are legătură cu realitatea din țară. Și am decis să intru într-un partid nou înființat, care să nu aibă un background cu metehnele partidelor vechi", ne-a declarat Valentin Crețu. "Eu cred că este clar pentru toată lumea că s-a ajuns într-un moment critic. Devenise evident că în România era nevoie de apariția unui partid nou, inclusiv rezultatele de la alegerile europarlamentare demonstrând acest lucru. Alianța USR-PLUS a câștigat aceste alegeri la Câmpina. Sigur, nu e rezultatul nostru sau este într-o foarte mică măsură. Este un vot care reflectă și aici nemulțumirile oamenilor, un vot care demonstrează că electoratul vrea altceva. Oamenii au așteptări mari de la noi, iar noi trebuie să răspundem acestor așteptări. De aceea am intrat în politică și de aceea am intrat la PLUS, pentru că eu cred că se poate trăi mai bine și mai frumos. Viața oricum este grea, dar dacă statul ți-o face și mai grea, și mai urâtă, deja nu se mai poate, e prea mult. Dacă s-ar implica mai mulți oameni, lucrurile s-ar putea schimba. Dacă s-ar ridica mai mulți oameni, nu neapărat preocupați de politică, dar interesați și de ceea ce se întâmplă în jurul lor, nu doar în propria familie, atunci lucrurile s-ar schimba în bine. Altfel, nu, dacă doar ne lamentăm, lăsăm cale liberă băieților șmecheri și oportuniștilor", a afirmat Cătălin Florescu. 

Cum este văzută Câmpina de reprezentanții PLUS? Ca un oraș trist, un oraș fără viață, abandonat. "Discutăm despre oraș la întâlnirile din cadrul comunităților PLUS. Acum, pentru că noi nu avem reprezentanți în administrația locală, puteam doar constata și discuta. Membrii comunităților PLUS sunt locuitori ai Câmpinei, știu foarte bine ce probleme sunt, se confruntă cu ele zi de zi", a spus Valentin Crețu. "Suntem în faza în care începem să elaborăm programul pentru alegerile locale. Primul pas, discutăm cu oamenii pentru ca apoi să prioritizăm problemele din fiecare comunitate. Așa vom crea strategia noastră pentru Câmpina", a afirmat Cătălin Florescu.
La alegerile locale, PLUS va candida împreună cu USR în alianța politică deja cunoscută. Va fi un candidat comun la Primăria Câmpina și o listă comună de candidați pentru Consiliul Local. Acești candidați vor fi stabiliți prin vot intern. În privința viitorului candidat pentru funcția de primar, acesta trebuie să îndeplinească anumite calități. "Trebuie să iubească oamenii și orașul, să aibă un background solid din punct de vedere profesional. Un om care vrea și poate să facă lucruri bune pentru Câmpina. Și este important să fie un om care să schimbe starea de spirit în acest oraș. Dacă vrem să fie bine, trebuie să schimbăm starea de spirit. Orașul este trist, pare că nu-i mai pasă nimănui de acest oraș și credem că de aici trebuie să pornim, oamenii trebuie să simtă că sunt conduși de un om căruia îi pasă de ei și de Câmpina. Și atunci, tot mai mulți oameni își vor schimba percepția, se va schimba și starea de spirit din oraș", sunt de părere reprezentanții PLUS.

7558 vizualizari
11

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
 • Narcis 30.09.2019 11:04 Sper din tot sufletul ca atat USR cat si PLUS sa aiba echipa la alegerile locale.
 • Marian 30.09.2019 11:29 Da, cu oamenii ca aceștia, Câmpina are o șansa, iar Tiseanu are motive sa se teama ca va pierde alegerile
 • IOANA 30.09.2019 18:01 Aveți o singura problema. Dacă nu atrageți oameni cu experienta care știu cu ce se mănâncă administrația, sunteți haliti. Va mănâncă PSD și PNL la micul dejun... Nu faceți prea multe planuri pe hârtie, nu visați avioane ca veți rămâne cu visele. As vota USR dacă ar avea un om de calitate și tanar
 • Cucu 30.09.2019 18:05 Administrația și politica nu se fac din birou.. Respect pt cei doi domni, dar îmi dau seama ca sunt mâncați... Habar nu au. Vb de ce au citit prin cărți. Din păcate țin sa ii anunț ca trăim într- o lume reala.
 • Nicoliță Ionut 30.09.2019 18:14 Domnul din stânga care încearcă sa iasă în fata și vb mai intens, sigur nu a făcut politica? Îmi place ca sunt băieți tineri, dar nu m-au convins. SA NU UITE CA LA ALEGERILE LOCALE-EU CEL PUȚIN VOI VOTA OMUL.
 • Irinel 30.09.2019 18:21 Profil candidat: om tânăr, plăcut de oameni, care cunoaște administratia locala, sa fi realizat ceva în viata, sa vina cu o lista de consilieri beton, sa, iubească orașul. Eu știu pe cine vreau sa votez. Am câteva idei în minte, dar aștept. Nu mai vreau Pițigoi și Tiseanu
 • Irina 30.09.2019 19:16 Sunt surprinsa in mod placut de cei doi domni intervievati, am urmărit tot interviul. Sa recunoastem ca de prea multa vreme nu am mai auzit in Campina niste oameni politici care sa vorbeasca la acest mod direct si sincer. Eram curioasa ce inseamna Plus la Campina si recunosc ca imi place ce vad si aud.
 • Maria Paun 30.09.2019 19:36 Oamenii s/au saturat de vesnicii candidati la primarie, aceiasi candidati din patru in patru ani, cu aceleasi promisiuni si aceleasi texte jalnice. Fiti cu capul pe umar si priviti ce avem acum in administratia locala, eu una ma ingrozesc. Priviti ce primar si viceprimar avem, uitati/va la consilierii locali, cu 2-3 exceptii sunt oameni care nu mai au ce cauta acolo, pe banii nostri. Ganditi/va ca ii platim sa voteze cum le dicteaza sefii de partid, nu cum ar fi interesul orasului. Trist este ca nu le e rusine, ca nu au pic de constiinta, ca habar nu au care sunt problemele reale ale orasului. De aia a ajuns Campina la o asemenea degradare.
 • Vicol 01.10.2019 10:50 VREM ALTI SEFI LA PRIMARIE !!!!!!!!
 • Calin Mircea 01.10.2019 17:17 Cum putem lua legatura cu acest grup/grupuri? Sunt interesat de Campina si de oamenii minunati care locuiesc in orasul meu! Poate impreuna vom reusi sa readucem Campina la fosta ei glorie!
 • Valentin Cretu 05.10.2019 12:50 Vă mulțumim pentru interesul pe care îl arătați. Vă mulțumim și pentru comentariile pe care le-ați transmis. Dacă doriți să luați legătura cu noi o puteți face prin email la adresa PLUSCampina@hotmaill.com sau, prin mesaje SMS sau Whatsapp, la numarul 0755 421 730.

Politică

5290 vizualizari
29 dec. 2019 11:44

Partidul Prahova în Acțiune și-a ales conducerea. Câmpineanul Daniel Ioniță este președinte executiv

Despre demisiile lui Daniel Ioniță și Mihai Cojocaru din ALDE și din Consiliul Local v-am informat imediat după ședința din 19 decembrie 2019 a CL Câmpina, cea la finalul căreia consilierii menționați anunțau că se înscriu în alt partid și că vor pleca inclusiv din CL, nu doar din ALDE. A doua zi după ședința CL, la Ploiești, cei doi câmpineni participau la Convenția Județeană a Partidului Prahova în Acțiune și erau aleși în structura de conducere a acestei formațiuni politice nou-înființate.

4021 vizualizari
19 dec. 2019 19:00

Daniel Ioniță și Mihai Cojocaru au demisionat din Consiliul Local Câmpina

În urmă cu puține momente, în plenul ultimei ședințe a Consiliului Local Câmpina din acest an, consilierul Daniel Ioniță a anunțat demisia sa și a colegului său de partid, Mihai Cojocaru, din Consiliul Local. Cei doi reprezentau, în Legislativul câmpinean, Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE).

Alte stiri recente

1230 vizualizari
24 ian. 2020 09:46

Membri ai Asociației ”Cultul Eroilor” au sărbătorit Ziua Unirii în mijlocul elevilor de la Școala Centrală

Unirea Principatelor Române, act istoric înfăptuit la 24 Ianuarie 1859, a fost sărbătorită la Câmpina de membri ai Asociației "Cultul Eroilor - Regina Maria" împreună cu elevi de la Liceul Tehnologic "Constantin Istrati" și de la Școala Gimnazială Centrală. Acțiunile organizate în cinstea Micii Uniri - care a reprezentat primul pas pe calea înfăptuirii statului național unitar român - au avut loc joi, 23 ianuarie 2020. Președintele Filialei Câmpina a Asociației ”Cultul Eroilor - Regina Maria” - col(r) Marian Dulă și lt.col.(r) Gheorghe Nedelcu au mers în cele două instituții de învățământ pentru a le vorbi copiilor despre semnificația unirii de la 24 ianuarie 1859.

2440 vizualizari
24 ian. 2020 08:44

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 24 ianuarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.