Anchetă penală la un cămin privat din Câmpina, după ce un bătrân a fost găsit în stare gravă, cu multiple traumatisme

Social (Categoria articolului)

UPDATE - Precizăm că este vorba despre căminul privat "Casa Bunicilor", condus de medicul Eugenia Stănărângă. Aceasta susține că acuzațiile sunt nefondate și totul este o minciună.

Poliția Municipală Câmpina a fost sesizată în cazul unui bătrân care ar fi fost agresat într-un centru privat pentru persoanele vârstnice și s-a demarat o anchetă cu privire la săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală.

„Urmare a plângerii şi a verificărilor efectuate, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina s-au sesizat cu privire la săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală. Activităţile de urmărire penală se efectuează sub directa coordonare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina”, a anunţat Inspectoratul Județean de Poliție Prahova.
Fiica pacientului a reclamat la poliție faptul că, după ce a stat internat timp de două săptămâni la un centru privat din Câmpina, tatăl său a avut nevoie urgentă în îngrijiri medicale. Bătrânul se află acum internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti cu diverse traumatisme, posibil în urma unor lovituri multiple. De asemenea, bătrânul a fost găsit extrem de slăbit, plin de vânătăi şi neîngrijit. Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti au cerut ajutorul unui medic legist, existând suspiciunea că bătrânul a fost agresat.
„Era umflat pe părţile laterale ale feţei, era îmbrăcat cu mânecă scurtă şi am sesizat că erau aceleaşi haine de la internare, de cu două săptămâni în urmă, doar că erau murdare, unghiile murdare şi negre, slăbit, burta era lipită de şira spinării, părea deshidratat şi distrofic, obiectele lui personale nu erau, cerceaful foarte murdar, nu avea nici măcar o pilotă”, a a declarat fiica bătrânului pentru “Adevărul”. Aceasta a explicat că, în momentul în care a realizat în ce condiţii trăieşte tatăl ei, a decis să-l externeze de urgenţă din căminul respectiv şi să-l ducă într-o altă instituţie similară, tot din Câmpina. Aici, bătrânul a fost examinat de către o asistentă și apoi a fost internat de urgență la Spitalul Județean din Ploiești.
“Medicul neurochirurg de la Spitalului Judeţean mi-a explicat că, din cauza loviturilor multiple şi recente, mai ales a acelora din zona capului, acesta pare «ca şi căzut din avion, dar viu» şi că este asemenea unei persoane intrate într-o comă superficială. Tot domnul doctor mi-a spus că starea tatălui meu este una foarte gravă, că ar fi de operat cheagurile de sânge formate la cap din cauza loviturilor, unele dintre ele chiar nu mai vechi de o zi, însă starea gravă a acestuia nu permite”, a mai declarat femeia pentru “Adevărul”.
Poliţiştii câmpineni au început ancheta penală luni, 6 septembrie 2021, şi aşteaptă rezultatul expertizei medico-legale, care va stabili natura rănilor bătrânului.

6042 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Gabriela 07.09.2021 14:46 Of Doamne, iar? Bietii batrani! Femeia asta este ingrozitoare, doar cine este intr-o situatie disperata isi lasa batranii pe mana acestei tipe. Nu stiu cum cei care ar trebuii sa verifice aceste camine nu au luat masuri drastice fata de ea. pana acum.
  • Predescu 07.09.2021 15:12 Am avut si eu de-a face cu dr. Stanaranga, am avut internat pe cineva din familie la acest camin, stiu cum sunt tratati bietii batrani de aceasta individa si de infirmierele ce se perinda pe acolo. Sper ca cei ce ar fi trebuit sa verifice ce se intampla acolo sa ia in sfarsit masuri impotriva ei si chiar sa ii inchida caminul. Este mai rau ca intr-o puscarie.
  • c.b 07.09.2021 21:04 Dna este si medic medicina muncii si mai colaboreaza pe la dsp pe un salariu confidential.daca plicul nu este gros te intoarce ,, ca la Campina.Oare mai cunoaste juramantul lui Hipocrat sau se inchina la sfantul plic.Intrebare si pentru medicii din SMC?
  • Joanna bognar 07.09.2021 21:23 Acel azil este un lagăr. Cine are acolo bătrânei sa ii scoată de acolo urgent dacă ii mai vor în viata. Din păcate am avut și eu de a face cu acest om Stanaranga Eugenia. Feriți - va de ea. Am avut și eu pe cineva acolo, nu am avut acces înăuntru sub nici o forma, nici la tel nu am putut vorbi cu nimeni și nici vedea pe persoana care era în acel lagăr. Știa bine, de ce doamna Stanaranga nu dădea voie apartinatorilor sa aibă acces în incinta. Din păcate am scos persoana din acel lagăr.... Moarta, piele și os, piele și os. Mare grija. Sper ca, ancheta sa se poată face cum trebuie și sa închidă acel lagăr. Iar aparținătorii sa își scoată cât de repede bătrâneii de acolo dacă ii mai vor în viata. Multa sănătate!

Social

488 vizualizari
27 sept. 2022 13:41

La Câmpina, petrecere caritabilă pe 8 octombrie - #rechizitepentrucopii

Am primit din partea Asociației “Happy Street Brotherhood” din Câmpina următorul comunicat de presă privind organizarea pe 8 octombrie a unei petreceri caritabile - #rechizitepentrucopii. Organizatorii acestui eveniment așteaptă să le fie alături și alți parteneri - asociații și societăți comerciale, astfel încât un număr cât mai mare de copii să poată beneficia la acest început de an școlar de un sprijin din partea comunității.

2354 vizualizari
23 sept. 2022 08:12

O nouă clinică veterinară în Câmpina – ORTHOCARE MEDICAL VET. Cu profesionalism și dragoste față de animale

ORTHOCARE MEDICAL VET este o nouă clinică veterinară deschisă în Câmpina de doar câteva zile. Se află pe Strada Milcovului, la nr. 10. Dar ORTHOCARE este mai mult decât o clinică sau cabinet, cum vreți să-i spuneți. În spatele său se află o poveste frumoasă, despre doi tineri plecați din Câmpina la facultate și specializări și care acum au revenit acasă.

Alte stiri recente

919 vizualizari
27 sept. 2022 17:28

Societatea Ecogen Power Câmpina a cumpărat și stadionul rafinăriei și anunță că nu-i va schimba destinația de bază sportivă

1 comentarii

Conform unui comunicat de presă primit la redacție, societatea Ecogen Power SRL Câmpina, proprietarul fostei rafinării “Steaua Română”, a cumpărat și stadionul care a aparținut rafinăriei, situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.

863 vizualizari
27 sept. 2022 15:11

25 de sancțiuni în valoare de aproape 6.000 lei, bilanțul Poliției Rutiere Câmpina într-o singură zi

În cursul zilei de luni, 26 septembrie, în două intervale orare, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Câmpina au organizat și desfășurat acțiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de vizibilitate al elementului polițienesc în segmentul stradal.