Anchetă penală la un cămin privat din Câmpina, după ce un bătrân a fost găsit în stare gravă, cu multiple traumatisme

Social (Categoria articolului)

UPDATE - Precizăm că este vorba despre căminul privat "Casa Bunicilor", condus de medicul Eugenia Stănărângă. Aceasta susține că acuzațiile sunt nefondate și totul este o minciună.

Poliția Municipală Câmpina a fost sesizată în cazul unui bătrân care ar fi fost agresat într-un centru privat pentru persoanele vârstnice și s-a demarat o anchetă cu privire la săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală.

„Urmare a plângerii şi a verificărilor efectuate, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina s-au sesizat cu privire la săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală. Activităţile de urmărire penală se efectuează sub directa coordonare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina”, a anunţat Inspectoratul Județean de Poliție Prahova.
Fiica pacientului a reclamat la poliție faptul că, după ce a stat internat timp de două săptămâni la un centru privat din Câmpina, tatăl său a avut nevoie urgentă în îngrijiri medicale. Bătrânul se află acum internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti cu diverse traumatisme, posibil în urma unor lovituri multiple. De asemenea, bătrânul a fost găsit extrem de slăbit, plin de vânătăi şi neîngrijit. Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti au cerut ajutorul unui medic legist, existând suspiciunea că bătrânul a fost agresat.
„Era umflat pe părţile laterale ale feţei, era îmbrăcat cu mânecă scurtă şi am sesizat că erau aceleaşi haine de la internare, de cu două săptămâni în urmă, doar că erau murdare, unghiile murdare şi negre, slăbit, burta era lipită de şira spinării, părea deshidratat şi distrofic, obiectele lui personale nu erau, cerceaful foarte murdar, nu avea nici măcar o pilotă”, a a declarat fiica bătrânului pentru “Adevărul”. Aceasta a explicat că, în momentul în care a realizat în ce condiţii trăieşte tatăl ei, a decis să-l externeze de urgenţă din căminul respectiv şi să-l ducă într-o altă instituţie similară, tot din Câmpina. Aici, bătrânul a fost examinat de către o asistentă și apoi a fost internat de urgență la Spitalul Județean din Ploiești.
“Medicul neurochirurg de la Spitalului Judeţean mi-a explicat că, din cauza loviturilor multiple şi recente, mai ales a acelora din zona capului, acesta pare «ca şi căzut din avion, dar viu» şi că este asemenea unei persoane intrate într-o comă superficială. Tot domnul doctor mi-a spus că starea tatălui meu este una foarte gravă, că ar fi de operat cheagurile de sânge formate la cap din cauza loviturilor, unele dintre ele chiar nu mai vechi de o zi, însă starea gravă a acestuia nu permite”, a mai declarat femeia pentru “Adevărul”.
Poliţiştii câmpineni au început ancheta penală luni, 6 septembrie 2021, şi aşteaptă rezultatul expertizei medico-legale, care va stabili natura rănilor bătrânului.

6364 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Gabriela 07.09.2021 14:46 Of Doamne, iar? Bietii batrani! Femeia asta este ingrozitoare, doar cine este intr-o situatie disperata isi lasa batranii pe mana acestei tipe. Nu stiu cum cei care ar trebuii sa verifice aceste camine nu au luat masuri drastice fata de ea. pana acum.
  • Predescu 07.09.2021 15:12 Am avut si eu de-a face cu dr. Stanaranga, am avut internat pe cineva din familie la acest camin, stiu cum sunt tratati bietii batrani de aceasta individa si de infirmierele ce se perinda pe acolo. Sper ca cei ce ar fi trebuit sa verifice ce se intampla acolo sa ia in sfarsit masuri impotriva ei si chiar sa ii inchida caminul. Este mai rau ca intr-o puscarie.
  • c.b 07.09.2021 21:04 Dna este si medic medicina muncii si mai colaboreaza pe la dsp pe un salariu confidential.daca plicul nu este gros te intoarce ,, ca la Campina.Oare mai cunoaste juramantul lui Hipocrat sau se inchina la sfantul plic.Intrebare si pentru medicii din SMC?
  • Joanna bognar 07.09.2021 21:23 Acel azil este un lagăr. Cine are acolo bătrânei sa ii scoată de acolo urgent dacă ii mai vor în viata. Din păcate am avut și eu de a face cu acest om Stanaranga Eugenia. Feriți - va de ea. Am avut și eu pe cineva acolo, nu am avut acces înăuntru sub nici o forma, nici la tel nu am putut vorbi cu nimeni și nici vedea pe persoana care era în acel lagăr. Știa bine, de ce doamna Stanaranga nu dădea voie apartinatorilor sa aibă acces în incinta. Din păcate am scos persoana din acel lagăr.... Moarta, piele și os, piele și os. Mare grija. Sper ca, ancheta sa se poată face cum trebuie și sa închidă acel lagăr. Iar aparținătorii sa își scoată cât de repede bătrâneii de acolo dacă ii mai vor în viata. Multa sănătate!

Social

1599 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

810 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

39 vizualizari
24 apr. 2024 09:02

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

1721 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.