Anchetă penală la un cămin privat din Câmpina, după ce un bătrân a fost găsit în stare gravă, cu multiple traumatisme

Social (Categoria articolului)

UPDATE - Precizăm că este vorba despre căminul privat "Casa Bunicilor", condus de medicul Eugenia Stănărângă. Aceasta susține că acuzațiile sunt nefondate și totul este o minciună.

Poliția Municipală Câmpina a fost sesizată în cazul unui bătrân care ar fi fost agresat într-un centru privat pentru persoanele vârstnice și s-a demarat o anchetă cu privire la săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală.

„Urmare a plângerii şi a verificărilor efectuate, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina s-au sesizat cu privire la săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală. Activităţile de urmărire penală se efectuează sub directa coordonare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina”, a anunţat Inspectoratul Județean de Poliție Prahova.
Fiica pacientului a reclamat la poliție faptul că, după ce a stat internat timp de două săptămâni la un centru privat din Câmpina, tatăl său a avut nevoie urgentă în îngrijiri medicale. Bătrânul se află acum internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti cu diverse traumatisme, posibil în urma unor lovituri multiple. De asemenea, bătrânul a fost găsit extrem de slăbit, plin de vânătăi şi neîngrijit. Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti au cerut ajutorul unui medic legist, existând suspiciunea că bătrânul a fost agresat.
„Era umflat pe părţile laterale ale feţei, era îmbrăcat cu mânecă scurtă şi am sesizat că erau aceleaşi haine de la internare, de cu două săptămâni în urmă, doar că erau murdare, unghiile murdare şi negre, slăbit, burta era lipită de şira spinării, părea deshidratat şi distrofic, obiectele lui personale nu erau, cerceaful foarte murdar, nu avea nici măcar o pilotă”, a a declarat fiica bătrânului pentru “Adevărul”. Aceasta a explicat că, în momentul în care a realizat în ce condiţii trăieşte tatăl ei, a decis să-l externeze de urgenţă din căminul respectiv şi să-l ducă într-o altă instituţie similară, tot din Câmpina. Aici, bătrânul a fost examinat de către o asistentă și apoi a fost internat de urgență la Spitalul Județean din Ploiești.
“Medicul neurochirurg de la Spitalului Judeţean mi-a explicat că, din cauza loviturilor multiple şi recente, mai ales a acelora din zona capului, acesta pare «ca şi căzut din avion, dar viu» şi că este asemenea unei persoane intrate într-o comă superficială. Tot domnul doctor mi-a spus că starea tatălui meu este una foarte gravă, că ar fi de operat cheagurile de sânge formate la cap din cauza loviturilor, unele dintre ele chiar nu mai vechi de o zi, însă starea gravă a acestuia nu permite”, a mai declarat femeia pentru “Adevărul”.
Poliţiştii câmpineni au început ancheta penală luni, 6 septembrie 2021, şi aşteaptă rezultatul expertizei medico-legale, care va stabili natura rănilor bătrânului.

5357 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Gabriela 07.09.2021 14:46 Of Doamne, iar? Bietii batrani! Femeia asta este ingrozitoare, doar cine este intr-o situatie disperata isi lasa batranii pe mana acestei tipe. Nu stiu cum cei care ar trebuii sa verifice aceste camine nu au luat masuri drastice fata de ea. pana acum.
  • Predescu 07.09.2021 15:12 Am avut si eu de-a face cu dr. Stanaranga, am avut internat pe cineva din familie la acest camin, stiu cum sunt tratati bietii batrani de aceasta individa si de infirmierele ce se perinda pe acolo. Sper ca cei ce ar fi trebuit sa verifice ce se intampla acolo sa ia in sfarsit masuri impotriva ei si chiar sa ii inchida caminul. Este mai rau ca intr-o puscarie.
  • c.b 07.09.2021 21:04 Dna este si medic medicina muncii si mai colaboreaza pe la dsp pe un salariu confidential.daca plicul nu este gros te intoarce ,, ca la Campina.Oare mai cunoaste juramantul lui Hipocrat sau se inchina la sfantul plic.Intrebare si pentru medicii din SMC?
  • Joanna bognar 07.09.2021 21:23 Acel azil este un lagăr. Cine are acolo bătrânei sa ii scoată de acolo urgent dacă ii mai vor în viata. Din păcate am avut și eu de a face cu acest om Stanaranga Eugenia. Feriți - va de ea. Am avut și eu pe cineva acolo, nu am avut acces înăuntru sub nici o forma, nici la tel nu am putut vorbi cu nimeni și nici vedea pe persoana care era în acel lagăr. Știa bine, de ce doamna Stanaranga nu dădea voie apartinatorilor sa aibă acces în incinta. Din păcate am scos persoana din acel lagăr.... Moarta, piele și os, piele și os. Mare grija. Sper ca, ancheta sa se poată face cum trebuie și sa închidă acel lagăr. Iar aparținătorii sa își scoată cât de repede bătrâneii de acolo dacă ii mai vor în viata. Multa sănătate!

Social

1174 vizualizari
24 sept. 2021 21:06

Rata incidenței COVID-19 pentru localitățile din Prahova. La Gura Vadului, Brebu și Slănic, se revine la restricții privind circulația pe timpul nopții, în week-end

Direcția de Sănătate Publică Prahova a anunțat astăzi, 24 septembrie 2021, rata incidenței COVID-19 pentru fiecare localitate din Prahova. 17 localități din județ, printre care și municipiul Câmpina, au rata incidenței mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori. Din păcate, există și cinci localități unde rata de infectare cu SARS-CoV-2 a depășit 5 la mia de locuitori. (foto)

1640 vizualizari
23 sept. 2021 12:08

Proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", derulat de Asociația Glasul Autismului din Câmpina, a ajuns la final

Asociația Glasul Autismului din municipiul Câmpina a derulat anul acesta proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", realizat cu sprijinul financiar al ”Active Citizens Fund România”, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pe parcursul anului, noi am mai scris despre acest proiect destinat în special părinților copiilor cu tulburări din spectrul autist. Acum, proiectul a ajuns la final.

Alte stiri recente

1532 vizualizari
24 sept. 2021 19:53

La Comarnic, un bărbat de 45 de ani a fost atacat și rănit grav de un urs

UPDATE - Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Prahova a făcut o serie de precizări privind diagnosticul bărbatului - traumatism cranio-facial cu lipsă scalp fronto parietal drept, multiple plăgi delabrante faciale, gât și ambele urechi, multiple plăgi torace anterior; abdomen și antebraț drept transportat la Spitalul Județean Ploiești de un echipaj cu medic. Bărbatul a fost preluat conștient, dar pronosticul este rezervat. 
Un bărbat de 45 de ani a fost atacat și rănit grav de un urs în această după-amiază, la Comarnic, undeva la ieșirea spre Secăria. Bărbatul a fost preluat de echipaje medicale și transportat la spital.

1353 vizualizari
24 sept. 2021 18:43

Poliția Locală Câmpina a demarat o nouă campanie de informare a cetățenilor privind colectarea selectivă a deșeurilor

Administrația publică locală din Câmpina are ca prioritate creșterea gradului de colectare selectivă a deșeurilor menajare. În acest sens, prin intermediul Poliției Locale Câmpina s-a început o nouă acțiune de informare și prevenire privind colectarea selectivă a deșeurilor menajere, acțiune care face parte din campania "Câmpina curată", inițiată de societatea civilă și derulată cu sprijinul Primăriei și operatorului de salubritate.