„Vrem să avem sportivi din Câmpina la Olimpiada de la Tokyo, peste patru ani!”

Social (Categoria articolului)

Acesta este obiectivul cel mai important, pe termen mediu, al clubului de înot Contratimp Câmpina. Un club tânăr, dar care în 2015 a reușit să obțină două titluri de campion național, ambele prin sportiva Andreea Văcaru. Titluri care parcă nu mai fac imposibilă dorința de participa la Jocurile Olimpice, visul tuturor sportivilor.

„În urmă cu doi ani am spus că în patru ani vom avea performanţă şi iată, cu multă muncă și cu copiii foarte talentați, acum avem deja două tilturi de campion naţional. Pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, vrem unul, doi sau chiar cinci sportivi. Bineînțeles că nu va fi ușor, dar avem condiţii foarte bune de pregătire, ceea ce este un lucru foarte important, ştim ce avem de făcut, iar eu am bagajele pregătite pentru Tokyo!”, a declarat antrenorul Octavian Postolache. În 2015, Clubul Contratimp a reușit, pe lângă obținerea celor două titluri naționale, să participe la multe competiţii de nataţie, aceste prezenţe contribuind la creşterea nivelului de experienţă pentru copiii, lucru foarte important în perspectiva viitoarelor întreceri.  

În paralel cu activitatea de performanţă, Clubul Contratimp a oferit copiilor cu probleme medicale, în colaborare cu Asociația ProCâmpina și alți parteneri privați, posibilitatea unui program de terapie şi recuperare medicală prin înot. „Anul trecut, 15 copii au început acest program de terapie şi recuperare prin înot, iar anul acesta cred că vom avea mai multe cereri decât bugetul asigurat de această activitate”, a spus profesorul Adrian Stoican. În acest program destinat copiilor cu nevoi speciale nu este neapărat vorba de înot, ci poate doar de mersul prin apă sau alte activităţi, în funcţie de recomandarea medicului pentru fiecare caz în parte. Sunt atât copii cu dizabilităţi, cât şi copii care au nevoie de recuperare în urma unor accidente.

5495 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1163 vizualizari
04 dec. 2021 12:42

Târg de dulciuri de Moș Nicolae, la Câmpina, în beneficiul copiilor speciali

O acțiune deosebită va avea loc luni, 6 decembrie 2021, la cafeneaua 5 to go din municipiul Câmpina, situată pe Bulevardul Carol I, vis a vis de Spitalul Municipal. Este vorba despre un târg de dulciuri de Moș Nicolae, un eveniment organizat de Consiliul Școlar al Elevilor de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu". Mai exact, voluntarii din cadrul proiectului PeaceJam Câmpina, derulat la CNNG, organizează acest târg în beneficiul copiilor de la Asociația Glasul Autismului din Câmpina.

4304 vizualizari
02 dec. 2021 20:22

La Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” din Câmpina a avut loc premierea concursului de creație literară pentru elevi

Ajuns la a V-a ediție, concursul de creație literară ”Pe tărâmul lecturii” rezervat elevilor câmpineni, s-a încheiat joi, 2 decembrie, cu festivitatea de premiere, care a avut loc pe terasa Bibliotecii Municipale ”Dr. C.I. Istrati” din Câmpina.

Alte stiri recente

598 vizualizari
04 dec. 2021 18:19

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 4 decembrie 2021

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

2023 vizualizari
03 dec. 2021 20:53

Triumf Poiana Câmpina și recordurile care au dus-o pe primul loc la jumătatea campionatului

Cu un lot valoros, probabil cel mai valoros din actuala ediție de campionat a Superligii B Prahova, al doilea eșalon fotbalistic al județului, Triumf Poiana Câmpina a stabilit o serie de recorduri, care au dus-o la jumătatea întrecerii pe primul loc, la un avans de patru puncte de ocupanta locului secund.