„Vrem să avem sportivi din Câmpina la Olimpiada de la Tokyo, peste patru ani!”

Social (Categoria articolului)

Acesta este obiectivul cel mai important, pe termen mediu, al clubului de înot Contratimp Câmpina. Un club tânăr, dar care în 2015 a reușit să obțină două titluri de campion național, ambele prin sportiva Andreea Văcaru. Titluri care parcă nu mai fac imposibilă dorința de participa la Jocurile Olimpice, visul tuturor sportivilor.

„În urmă cu doi ani am spus că în patru ani vom avea performanţă şi iată, cu multă muncă și cu copiii foarte talentați, acum avem deja două tilturi de campion naţional. Pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, vrem unul, doi sau chiar cinci sportivi. Bineînțeles că nu va fi ușor, dar avem condiţii foarte bune de pregătire, ceea ce este un lucru foarte important, ştim ce avem de făcut, iar eu am bagajele pregătite pentru Tokyo!”, a declarat antrenorul Octavian Postolache. În 2015, Clubul Contratimp a reușit, pe lângă obținerea celor două titluri naționale, să participe la multe competiţii de nataţie, aceste prezenţe contribuind la creşterea nivelului de experienţă pentru copiii, lucru foarte important în perspectiva viitoarelor întreceri.  

În paralel cu activitatea de performanţă, Clubul Contratimp a oferit copiilor cu probleme medicale, în colaborare cu Asociația ProCâmpina și alți parteneri privați, posibilitatea unui program de terapie şi recuperare medicală prin înot. „Anul trecut, 15 copii au început acest program de terapie şi recuperare prin înot, iar anul acesta cred că vom avea mai multe cereri decât bugetul asigurat de această activitate”, a spus profesorul Adrian Stoican. În acest program destinat copiilor cu nevoi speciale nu este neapărat vorba de înot, ci poate doar de mersul prin apă sau alte activităţi, în funcţie de recomandarea medicului pentru fiecare caz în parte. Sunt atât copii cu dizabilităţi, cât şi copii care au nevoie de recuperare în urma unor accidente.

5256 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

178 vizualizari
27 nov. 2020 17:58

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 27 noiemrbrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1065 vizualizari
27 nov. 2020 06:20

O mare parte a Cartierului Muscel din Câmpina nu va avea energie electrică timp de mai multe ore, pe 3 și 4 decembrie 2020

Societatea Electrica (SDEE Muntenia Nord) va întrerupe furnizarea energiei electrice în Cartierul Muscel din municipiul Câmpina joi - 3 decembrie și vineri - 4 decembrie, în intervalul orar 9.30-14.30. Joi, vor fi afectați de această întrerupere câmpinenii care locuiesc pe străzile Muscelului, Libertății și Fântânii, iar vineri, locuitorii de pe străzile Ion Heliade Rădulescu, Poieniței și Anotimpului.

Alte stiri recente

261 vizualizari
27 nov. 2020 06:30

"Somăm PNL să înceteze atacurile mizerabile la adresa candidaților PSD Prahova!"

(P) Social-democrații prahoveni consideră că liberalii își acoperă disperarea prin atacuri la adresa principalilor adversari politici, motivul fiind acela că reprezentanții PNL "simt că șansele lor de a câștiga alegerile din 6 decembrie au scăzut considerabil".

978 vizualizari
26 nov. 2020 11:26

Record național pentru înotătorul Darius Coman (Barracuda Câmpina) în proba de 100 m bras, la Campionatul Național de Cadeți

În perioada 22-29 noiembrie 2020, la bazinul olimpic din cadrul complexului de natație de la Târgoviște se desfășoară Campionatul Național de Cadeți 12-14 ani, competiție organizată de Federația Română de Natație și la care participă peste 200 de sportivi de la 42 de cluburi din țară. În proba de 100m bras - masculin, tânărul înotător Darius Coman, de la Clubul Barracuda Câmpina, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, timpul său (01:09:24) reprezentând nou record național.