Liceenii câmpineni au plantat flori la Cimitirul Eroilor de pe Strada Bobâlna

Social (Categoria articolului)

La inițiativa Asociației Cultul Eroilor "Regina Maria" din Câmpina, în cursul anului 2018 s-au alocat fonduri de la bugetul local pentru rescrierea crucilor din Cimitirul Eroilor situat pe Strada Bobâlna. Astăzi, a doua zi după marea sărbătoarea creștinească a Sfinților Împărați Constantin și Elena, la propunerea aceleiași asociații, elevi de la liceele câmpinene, sub îndrumarea angajaților de la Serele Municipale ale Primăriei Câmpina, au plantat flori la mormintele eroilor din Cimitirul de pe Bobâlna.

"Am considerat că prin implicarea elevilor din licee la plantarea de flori la mormintele eroilor, acțiune desfășurată cu câteva zile înaintea Zilei Eroilor, vom contribui la cunoașterea de către acești tineri a eroilor locali și a istoriei noastre", ne-a declarat președintele Asociației Cultul Eroilor "Regina Maria" - filiala Câmpina, col(r) Marian Dulă. (video)
În acest cimitir sunt îngropaţi 360 de eroi din primul război mondial şi 98 de eroi căzuţi în cea de-a doua conflagraţie mondială. La finalul acțiunii, elevii au fost recompensați cu diplome și stegulețe, iar un sobor de preoți de la Protoieria Câmpina, condus de părintele protoiereu Grigore Melnic, a sfințit crucile și a oficiat o slujbă religioasă pentru eroii căzuți pe câmpurile de luptă, moment la care au fost prezenți primarul municipiului Câmpina - Horia Tiseanu și mai mulți reprezentanți ai Asociației Cultul Eroilor.

4610 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

884 vizualizari
19 sept. 2020 10:08

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 19 septembrie

1 comentarii

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2401 vizualizari
18 sept. 2020 16:50

SOCERAM SA Câmpina va reconstrui și mobila casa distrusă de un incendiu, casă aparținând unei familii din Bănești

Societatea SOCERAM SA, parte a Grupului de firme NEPTUN CÂMPINA, va reconstrui casa familiei din Bănești rămasă pe drumuri din cauza unui incendiu. SOCERAM SA, producător de materiale pentru construcții, va pune la dispoziția familiei materialele pentru refacerea imobilului și se va ocupa de construcția, dotarea cu mobilier și alte lucruri necesare în noua casă.

Alte stiri recente

127 vizualizari
19 sept. 2020 15:22

Parcometrele din centrul Câmpinei au devenit funcționale

”De ce nu sunt încă funcționale parcometrele din zona centrală a Câmpinei?”, am întrebat la Primăria Câmpina în urmă cu aproximativ trei săptămâni, atun ci când parcometrele erau deja instalate de mai bine de o lună. ”Pentru punerea în funcțiune a parcometrelor va fi nevoie mai întâi de aprobarea unui regulament de funcționare a acestora, printr-o hotărâre a Consiliului Local”, a fost răspunsul Primăriei Câmpina.

190 vizualizari
19 sept. 2020 14:00

Circulația rutieră pe un tronson al Străzii Republicii, din Câmpina, este închisă până pe 25 septembrie

Circulația rutieră pe Strada Republicii, din zona centrală a municipiului Câmpina, se desfășoară cu dificultate de ceva vreme, din cauza lucrărilor din zonă. Acum, Primăria Câmpina a anunțat închiderea completă a circulației pe uin segment al acestei străzi, termenul pentru redeschiderea tronsului respectiv fiind 25 septembrie.